Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Gevangen dieren proberen te redden,wordt alleen maar erger

lotte
14 jaar geleden

Hallo allemaal,

Ik heb al jaren een terugkerende droom. Het is niet telkens dezelfde droom, maar komt steeds terug in een andere vorm. Ik droom dat ik ergens kom waar 1 of meerdere dieren in hele kleine hokjes zitten, zonder eten en drinken. Bijvoorbeeld een hamster in een heel klein glazen kubusje. Ik probeer deze dieren te redden, maar het helpt niet. De hokjes worden kleiner of als ik ze in veiligheid wil brengen laat ik ze vallen of trap op ze, waardoor ze verwondingen oplopen. Op een of andere manier gaat het altijd over knaagdieren of vissen/reptielen. Ik ben erg benieuwd wat dit precies betekend, misschien dat iemand een idee heeft?

Alvast bedankt!

14 jaar geleden

hoi,
een hamster staat voor vraatzucht gierigheid zuinigheid en verzamelwoede. knaagdieren in het algemeen staan meestal voor negatieviteit . jagen op het voedsel van de geest , knagen en belemmeren van je geestelijke ontwikkeling.

een kooi staat voor geestelijke benauwdheid.

als je bijv. hamster uit de kooi wil halen staat dat voor geestelijke bevrijding van de negatieve eigenschappen van dat dier.

een vis staat weer voor diepte van de menselijke ziel.

maar je moet zelf je droom even goed analiseren want ik weet natuurlijk niet al de details. maak er een kloppend verhaal van en jij weet het het beste kijk ook eens op www.starmanproductions.nl

kokki
14 jaar geleden

Hoi lotte,

Ik had vannacht een hele mooie droom. Ik heb 1 rode kater (Guus) en hij was naar buiten gegaan, dus ik ging hem zoeken toen het avond werd. Toen vond ik 2 jonge rode poesjes, en nog 2 en nog 2 en een rode en grijs jonkie die bijna dood was... Opeens was er boven mijn huis een dierenkliniek, ik ben hierheen gegaan en heb ze laten helpen. Sommige waren nog maar 1 week oud en de ander weer 2 weken en de ander weer 3 weken. Het waren echt tweelingen uit verschillende nestjes.

Ik ben ze toen gaan verzorgen en dit gaf mij zo'n goed gevoel! Guus is nu 4 maanden oud en die vond het ook zo gezellig. Ik was blij dat ik deze diertjes kon redden en ze de fles mocht geven. Ze hebben het allemaal gered.

Mijn echte leven:

Guus is 4 mnd. oud en een rood katertje (ik vind hem heel mooi) 2 weken geleden heeft iemand hem in een doos gestopt en hem bij het oud papier gezet, om opgehaald te worden door de vuilniswagen, ze hadden het nooit door gehad, de doos zat dicht. gelukkig liep er een vrouw met een hond, en deze rook dat er iets in de doos zat. Via de dierenambulance kwamen we erachter dat Guus bij deze vrouw was. Guus was gered. Ik was zo blij.

In mijn droom wist ik zeker dat alle rode katten het gingen redden (Guus) alleen de grijze niet. Als je in het droomwoorden boek bij dieren kijkt staat er een stukje overgeschreven 'het redden van dieren'.

Taliq,

weet jij misschien alleen wat die tweeling betekend? Dat werd zo duidelijk naar worden gebracht. Ik kon de koppeltjes echt van elkaar onder scheiden, het ene paar was kortharig de andere heel klein, en weer de ander groter en ouder en langharig.Ik zag ze echt als broertje en zusje, of zusje en zusje wat ze ook waren, niet als stelletje.

Hoi Lotte,

Heb je wat met knaagdieren?

Ik had vannacht ook gedroomd dat ik een vis redde, maar hij viel uit elkaar en iemand ging helpen en ging hem ontleden, bijv. vissengraat eruit, maar als je hem dan weer in elkaar zette dan deed de vis het ook weer. Ik vond het zo zielig, maar deze persoon wilde niet naar mij luisteren.

groetjes

lotte
14 jaar geleden

Hoi Taliq,

Ik denk dat ik mij wel kan vinden in jouw uitleg. Vorig jaar ben ik gestopt met een HBO en werk nu full time bij iets heel anders, ook niet op HBO niveau. Ik denk dat dat misschien een beetje aan mij 'knaagt'. Bedankt! en Kokki, met knaagdieren heb ik helemaal niks, ik ben meer een poezenmens, vandaar dat ik benieuwd was naar de betekenis :)

14 jaar geleden

kokki
tweelingen staan voor keuzes maken tussen goed en kwaad. als je weet wat je droom verder ongeveer inhoudt met de katten kun je er misschien wijs uit. want een tweeling kat heeft weer andere uitleg nodig dan bij tweeling mens .
maar het blijft goed en kwaad. en keuzes maken of niet maken
ook kan de afloop van de droom je misschien vertellen of je ergens de juiste keuze in hebt gemaakt
een kat in de droom heeft meestal iets negatiefs iets magisch maar kan ook sexueel zijn .
in jou geval omdat je een katten liefhebster bent zal het waarschijnlijk niet zo negatief zijn
je zij ook al dat je het een mooie droom vond en het gevoel dat we tijdens de droom ervarren is ook belangrijk.
groetjes

Roosje
13 jaar geleden

Hoi,

Ik heb vannacht gedroomd dat mensen in mijn omgeving een enorme inktvis vingen, ik hielp mee. Toen ik het dier uiteindelijk goed bekeek vond ik het maar zielig en heb ik met nog iemand het dier gered. We sleepten hem terug naar zee, en net voordat we hem in zee hadden veranderde het in een hele mooie vrouw en zij bedankte ons. Toen was het weer een enorme inktvis en ging in zee.
Ik zou graag willen weten wat dat betekent.

groetjes Roos