Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Ontsnapping gevangenis

Chanity
7 jaar geleden

Beste lezers,
Ik zou graag wat meer uitleg hebben over de droom die ik afgelopen nacht heb gehad.

Ik als gevangene met veel medegevangenen stonden we buiten in de gevangenis.
Er liep een man met een rood shirt voor mij die over het hek heen klimde, waarop er heel veel gevangenen meegingen, ik ook.
We kwamen terecht bij een soort tramstation, heel veel gevangen werden meegenomen met een politietram. Waarop ik wegrende.
Ik vluchtte (met auto) naar het huis van mijn zus, er belandde een in een vliegtuig gevouwen brief in huis. De buren gaven aan mij te hebben gezien, als ik tegen de avond niet weg was zouden zij de politie alarmeren.
Er werd via de media foto's verspreid van mij in een rood met wit traningspak en foto's van een auto waar ik tegen aan was gereden.
Ik vertrok bij m'n zus en zat weer in de auto, op dat moment werd ik weer wakker.

Tijdens de droom had ik heel erg het gevoel van opgejaagd worden en op de vlucht zijn. Ik was er eigenlijk al zeker van dat ik gevonden zou worden, of hoopte ik dat omdat ik op de vlucht nooit rustig zou kunnen leven.

Ik hoop dat iemand mij wat uitleg kan geven.

Angel123
7 jaar geleden

Beste Chanity
Deze droom is voor mij makkelijk te duiden. Gevangenis staat voor beperkende idee├źn, oude overtuigingen en percepties die je belemmeren in het leven. Ik weet niet of je een man of vrouw bent maar de man in rode shirt, die een voorbeeld is kan een archetype zijn van jezelf, je mannelijke kant dan {elke vrouw en man heeft een vrouwelijk en mannelijke kant} als je een vrouw bent betekent het dus een deel van jezelf dat tot leven komt,{daadkrachtig, actie ondernemen enz, allemaal mannelijke dingen}

Het kan ook zijn dat er iemand in je leven komt die je helpt je oude overtuigingen enz los te laten doordat diegene een voorbeeld voor je is. Een hele groep mensen volgen deze man dus het zou ook een schrijver kunnen zijn van boeken bv over spirituele ontwikkeling.
Dat veel gevangenen met de tram terug gingen kunnen mensen in je omgeving zijn die zich meer laten leiden door angst. Jij pakt de auto en dat zegt dat je zelf de richting van je leven bepaalt en al ben je misschien beetje bang, toch heb je de moed om je eigen weg te gaan. Je bent dus in de droom op de vlucht voor mensen die een oude beperkende kijk op het leven hebben, en jij wilt jezelf ontwikkelen en zelf denken in plaats van verhalen overnemen. Je hebt een diep contact met je innerlijk en wilt daarover niet gaan strijden met anderen die het wat ouderwetse zien allemaal, en daarom sla je op de vlucht en voel je je eigenlijk niet meer veilig, alsof jij met jouw eigen gedachten en inzichten er niet zou mogen zijn. Mijn advies is dan ook en dat is denk ik de boodschap van de droom. Je hoeft niet e vluchten voor de gevoelens die jij hebt en hoe je het leven en de dingen ziet, omdat anderen dat wellicht vreemd of absurd vinden. Je mag je mening geven maar ik zou het alleen doen als er om gevraagd wordt en je eigen weg gaan in het leven, waarbij je natuurlijk luistert naar je hart. Je krijgt rust in je leven als je je niet meer druk maakt hoe anderen over jouw of over jouw inzichten denken. En je mag je veilig voelen over je eigen inzichten, voor meer info ikhebgedroomd.info Na de ontsnapping, gaan er bepaalde mensen mee verder op je weg maar er zullen ook mensen verdwijnen uit je leven, zo zal het in het leven misschien ook zijn. Veel mensen handelen uit angst {bv op het werk omdat ze bang zijn hun baan te verliezen doen ze dingen waarvan ze innerlijk weten dat deze niet juist zijn maar durven niets te zeggen en doen het dan toch. Jij bent niet zo iemand. Neem je ruimte in, maar dring je inzichten niet op. Maar neem wel je ruimte in en sla niet op de vlucht. Hartelijke groet Angelique