Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Weet iemand wat mijn droom betekent?

Robin
16 jaar geleden

Ik droom heel vaak dat ik val en daarna niet meer kan opstaan, niet qua pijn maar dat ik me evenwicht kwijt ben. Dit is vaak op me oude basisschool of laatst was het op mijn nieuwe school. Ik vraag me echt af wat dit betekent...

16 jaar geleden
Beheerder

misschien weet je niet meer bewust of onbewust wat je moet doen en wat je moet geloven.

Robin
16 jaar geleden

Dat is een vrij goede beschrijving van mijn leven :p

16 jaar geleden

Hey robin dit vond ik op de site misschien heb je daar wat aan ;)

Vallen

Dromen waarin je valt zijn vrij algemeen. Bijna iedereen heeft welleens een vallende droom gehad. Zoals met de meeste algemene dromen, is een vallende droom een indicatie van bepaalde onzekerheden en angsten. Je voelt je overweldigt door iets uit het echte leven. Je zal het gevoel hebben dat je de boel even niet in de hand hebt. Dit kan slaan op je werk of op je relatie. Het is een aanwijzing dat je je basis even kwijt bent en even niet kan meekomen met de drukte van het echte leven.

Als je valt, is er niets waaraan je je vast kunt houden. Je wordt door een onbekende kracht min of meer naar beneden gezogen zonder dat je er enige controle op hebt.Dit kan parallel zijn aan hoe je leven op dit moment in elkaar steekt.

Vallende dromen zijn vaak een aanwijzing voor een gevoel van falen of minderwaardigheid in een bepaalde situatie. Dit kan de angst zijn om te falen in je werk of school, verlies van status of om te falen de liefde. Je schaamt je en hebt een gebrek aan trots. Je zou kunnen voelen dat je niet mee kan komen.

Volgens Freud duidt een vallende droom erop je op het punt staat om aan een sexuele impuls toe te geven.