Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

dromen over mijn overleden vader.?

7 jaar geleden

Net gedroomd dat ik mijn pa heb ontmoet ,Ik hield zijn hand vast, het was een zalige ontmoeting, hij was zelf niet oud, we waren in een ziekenhuis, hij was net geopereerd en hij ging mee in een rolstoel om iets te drinken met ik, plots stonden we op rolschaatsen en raceten we door de gang, waar ik weende om te zeggen dat ik zijn pa gezien had en me schaamde om die mensen te ontmoeten na 38 jaar, ik kreeg een diepe knuffel, het was zo intens die droom dat ik blij wakker werd, want mijn pa is overleden toen ik 4 jaar was, en ben er 37, en ik ken hem niet.

Kan iemand dit uitleggen.

Kattenliefhebbert
7 jaar geleden

Ik ben geen dromenexpert, maar als ik dit zo lees.. denk ik dat ik wel een idee heb wat dit kan betekenen.

Ik denk dat je misschien een (on)bewust verlangen hebt om je vader te ontmoeten. Dit kan niet meer helaas.
Ik weet niet of je erin gelooft, ik wel namelijk maar.. het kan ook zijn dat je vader je gewoon even heeft opgezocht in je dromen. Ik ben ervan overtuigd dat overledenen dat kunnen, je hebt hem immers toch wel een beetje gekend en hij jou zeker. Dit kan een manier zijn om je te laten weten dat hij gewoon bij je is.

Ikzelf heb ook wel eens over mijn overleden stiefvader gedroomd, en afgelopen nacht nog over mijn overleden kat, waar ik zoveel van heb gehouden. Ik vind dit een hele fijne gedachte, dat ze nog bij me zijn, of me zo af en toe even komen opzoeken. Ik ben hun nog lang niet vergeten en zei mij dus ook niet.

Over mijn kat heb ik een topic gemaakt, de droom over mijn overleden stiefvader was eigenlijk heel vreemd maar toch ook gewoon. Ik wilde ergens naartoe, en zocht mijn moeder en hem op om het te vertellen. Ze zaten ergens op een hele onlogische plek op een bankje. Hij zei verder niks, keek me gewoon aan. Toen ik daarna wakker werd, vond ik het toch wel heel fijn te weten dat hij er nog is.

caro
5 jaar geleden

Thanks voor de uitleg. Mag ik een nieuwe droom plaatsen....een nacht geleden droomde ik het volgende ; ik was iets aan het doen en plots kruipen drie spinnen in mijn dreads....? Ik was niet bang maar vond het raar en ik moest iets doen om ze er uit te krijgen...kwam er op neer dat ik telkens ergens moest gaan om ze een voor eens te laten weg gaan...heb daar een hans nacht liggen over piekeren maar geen manier gevonden om dit te laten gebeuren. Ergens was ik zelf zo zeker dat dit echt was dat ik dacht als ik wakker kom moet ik morgen dit proberen... alleen wist ik deze morgen dat het eens droom was. Ook heb ik bijna een dood geduwd op mijn hoofd maar wist dat ik maar een pootje heb gekraakt. Rare droom want nergens vind ik een uitleg die passend is. Hopelijk kan iemand helpen. Een andere droom waar ik wakker over lig is een auto ongeluk....; we rijden op de autosnelweg en worden Door een terrorist blok gereden die in het wilde weg begint te schieten en iedereen dood. Ik zeg tegen mijn zoon lig stil en doe of je slaapt dan zullen ze jou niets doen... dat hielp en ik sta oog in oog met de schutter maar die doet mij niets en wij kunnen ontsnappen. Hopelijk kan iemand me daar een uitleg voor geven.Thanks op voorhand

5 jaar geleden
Beheerder

Neem aan dat je je haar bedoelt?
Spinnen staan voor angsten en bekruipen hier je hoofd en "gedachtenspinsels".
Doden zal niet helpen want in dromen gaat niets dood.
Het blijkt hier ook niet effectief en je kunt de spin kwaad maken.
Soms vormen zich er veel meer.

De vraag is nu waarom dat beeld?
De spin is meest een negatief moedersymbool (negatieve anima).
Hier gaat het denk ik meer om verwarde of kwade gedachten.

Later de "terrorist", er broedt denk ik een stuk agressie in je.
Deze "terrorist" is een schaduwkant van je onbewuste.
Hij brengt je tot stoppen.

Wat er in je leven speelt weet ik niet, maar deze dromen krijg je alleen als je een en ander verdrongen hebt. In elk geval integreer je de agressor niet. Je laat hem niet in je psyche toe, maar hij is er wel.

caroline
5 jaar geleden

Spinnen zijn negatief...? Waarom lees ik dan overal in droom uitleggen dat spinnen zelfde negatief zijn...?

5 jaar geleden

De spinnen zijn een negatief vrouwelijk beeld; kan zijn jaloezie, kattigheid, liegen, roddelen enz. Het kan ook een angstsymbool zijn. Spinnen gebruiken ook gif, waarmee ze insecten kunnen doden. Of dat de negatieve kracht zo heftig is dat het zorgt voor hersenspinsels. Je kan ook gevangen worden (web) door de spin.

Maar een spin kan ook positief zijn. Het ligt net hoe het in de context van de droom ligt.
Zo kunnen spinnen ook staan voor ijver, hard werken of creativiteit vanwege het web dat de spin maakt.
Je kan ook iets bijdragen aan een ingewikkeld proces. Spinnen kunnen ook een krachtig vrouwenbeeld zijn, die zijn mannetje staat. Na de paring eet ze haar mannetje op.1 keer bewerkt. De laatste keer was 5 jaar geleden door Esme.

5 jaar geleden
Beheerder

Waarom lees ik dan overal in droom uitleggen dat spinnen zelfde negatief zijn...? (cit.)

Die zin klopt niet?

Misschien bedoelde je "zelden"?

Spinnen ruimen veel insekten op, maar doden ook de goede, zoals vlinders en bijen.
Het zijn gewoon roofdieren.

Met dat beeld kun je denken dat ze veel kwaad opruimen, maar ze doden zonder onderscheid en dus ook het goede en nuttige.

In sommige culturen is de spin de schelmenrol/ trickster toebedeeld.
Of de slimmerik.

De spin was een attribuut van Shiva.
Op zich is een web een mandala en een kunstwerkje, vergelijkbaar met kantklossen.
Het is ook een weefster van het lot (3 nornen/ muzen?)
Er is nog veel meer over te zeggen, maar dat past evenmin in deze droomcontext.
Niemand wil spinnen in zijn haar hebben, dat is doodeng, ze zijn ook onberekenbaar.

Zelf meende je ook dat ze elkaar vijandig waren. Dus tegenstellingen? (mannetje/ vrouwtje?)1 keer bewerkt. De laatste keer was 5 jaar geleden door Sheherazade.

Caroline
5 jaar geleden

Hoi, sorry voor mijn schrijffouten inderdaad ik bedoelde zelden, maar dit alles was op congé met de gsm gedaan,
ik had geen negatief gevoel bij deze droom over die spinnen, maar dacht dat er eerder een betekenis te vinden zou zijn in spinnen die in haar kruipen, want zelf daar had ik geen slecht of angst bij, ik kan me soms heel hoe leggen in de uitleg en droom maar deze keer niet, zou zelf niet weten hoe het zit om te vergelijken met mijn leven want ik ben redelijk spiritueel en het sinds een paar maanden terug mijn drive gevonden om me te verdiepen, in vele nieuwe spirituele gedachten.
Negatief staat niet op mijn programma... (hoop ik )

5 jaar geleden
Beheerder

Nou ik zou je weleens willen zien met spinnen in je haar.
Daar ben je echt niet blij mee.
De droom geeft ook aan dat je ze wilde doden, dus zo positief is dat beeld niet.
Verder denk ik vooral aan hersenspinsels.

Waarom zouden die spinnen elkaar anders vijandig zijn?
Je hoopt dat ze zichzelf vernietigen, dan ben jij minder schuldig.
Maar het zijn wel jouw gedachten en wensen.
In principe ben je dus die identiek aan die spin.

Caroline
5 jaar geleden

Ik heb nergens gezegd dat die spinnen elkaars vijanden zijn, nog hoop ik dat ze elkaar doden...? Ik geloof niet dat dromen mijn gedachten of wensen zijn, ik geloof dat dromen een boodschap zijn. Een boodschap of iets wat nog moet komen of wat al is geweest, om duidelijkere antwoorden te vinden op dat gene waar we over nadenken en antwoorden op vragen.

Wat die dromen betreft ik ben blij met de uitleg maar kan me niet echt vinden in dat patroon,
tenzij dat mijn leven nogal een grote ommezwaai zou nemen van positief naar negatief.

Kan ik hier een oproep doen naar mensen die spiritueel zijn ervaringen willen wisselen.?
Die een mening hebben over boeken of boeken lezen zoals ; storm voor de stilte of een gesprek met god, de kracht in jezelf Enzo...
Mij kan je vinden op FB Caroline windels vanuit België.

5 jaar geleden
Beheerder

Teruglezend is het mogelijk dat ik een andere droom in gedachten had waarin twee zwarte spinnen voorkwamen, waarvan er een met gele stippen, waarbij de dromer hoopte dat ze elkaar uit de weg zouden ruimen. Mogelijk een vergissing dus? Ik doe heel veel dromen en hoewel de kans zeer klein is kan het voorkomen dat een vreemd element mijn interpretatie beïnvloedt.

Maar de spin kan hier geen positieve betekenis krijgen.
Je wilt geen spinnen in je haar hebben en je wilde er een dood drukken dus dat klinkt niet gunstig voor de spin. Het lukte je slechts om een pootje te kraken.
De spin wordt ook in verband gebracht met het occultisme (was een ingrediënt van heksenketeltjes en brouwsels) Dus in die zin een boodschapper uit het duister. De draad is een verbinding met het levenslot maar ook een kleefdraad die je gevangen kan houden of inspinnen. Spinnen zijn vaak giftig.
Spinnen in het haar is vergelijkbaar met een Medusahoofd. De slangen van Medusa schonken haar occulte kennis. De Medusa kwam ook in andere culturen voor als een soort sorceres. (In Julio Ceasarea komt ze voor als tovenares).

Spinnen als gedachten kun je opvatten als intriges weven.

Dromen zijn zowel gedachten als wensen en alles wordt omgezet in beelden.
Dat dromen daarnaast een "boodschap" kunnen over brengen is waar, maar niet elke droom moet als boodschap worden gezien uit de spirituele of occulte hoek.
Dromen zijn voornamelijk corrigerend ordenend en compenserend.
Dus evenwicht brengend.
Dromen kunnen een een draad van Ariadne weven (spin symboliek), maar voeren tegelijk ook het duister in naar het labyrint van het onbewuste (de Minotaurus). Het is dus niet alleen een reddingsdraad, neen het is de rode draad, waarbij je twee kanten op kunt, want er staat geen aanduiding bij "Hierdoor naar de uitgang".2 keer bewerkt. De laatste keer was 5 jaar geleden door Sheherazade.

Deze discussie is gesloten.