Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Zoontje verdrinkt met vriendje

9 jaar geleden

Mijn droom ging als volgt; mijn zoontje van 7 ging met een bekend vriendje van hem met ons mee naar een festival. Veel weiland,water en veel speelmogelijkheden. Ineens zijn wij ze kwijt, ik ga met met partner overal informeren en bij alle kraampjes knijp ik in een zachtgeworden ijsje. Op een gegeven moment zie ik duikers bij een oranje container met 2 kinderlichamen naar boven komen. Mijn zoontje heeft zijn eigen trainingspak aan en het vriendje een zilver glitter jasje. Ik begin op dat moment enorm te schreeuwen om mijn partner maar die hoort mij dan niet meer omdat hij ergens naar binnen is gelopen. De kinderen zijn recht voor de container verdronken, aan beide kanten een schuine maar graswal.

Kan iemand dit uitleggen, ik vind het zo vreemd omdat ik het vaker droom met kleding die hij ook werkelijk heeft en het vriendje echt bestaat.

9 jaar geleden

Kan iemand dit uitleggen,zit er echt mee

9 jaar geleden
Beheerder

Beste Petra,

Deze droom is mijns inziens vrij eenvoudig te duiden. Het lijkt mij een vrij letterlijke weerspiegeling van een emotie die alle ouders kennen, namelijk de angst dat hun kinderen iets overkomt (zeker als je ze steeds iets meer vrijheid geeft). Met 7 jaar kiezen ze steeds meer hun eigen pad & een festival is doorgaans iets wat je zonder ouders meemaakt.

Het ijsje kan ik niet direct verklaren, maar gevoelsmatig denk ik dat het knijpen in het ijsje aangeeft dat je als moeder niet meer alles 'voorproeven'. Jouw zoontje zal de wereld zelf willen ontdekken.

Zou dit kunnen kloppen?