Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

vliegramp

21 augustus 2014

Deze droom was zo levendig en blijft ook maar beklijven, dat ik dit maar eens opschrijf om eens te kijken wie mij daar iets meer over kan vertellen.

Ik zit samen met mijn partner in het vliegtuig terug naar Nederland van een vakantie. We zitten direct op de eerste rij achter de cockpit en ik kan met de piloten mee naar buiten kijken. We vliegen al vrij laag en ik kan precies recht voor mij uit door een driehoek naar buiten kijken door het cockpit raam. Het lijkt of de rest van de ruiten helemaal beslagen zijn van de mist, maar precies zo in het midden een kleine driehoek waar ik door kijk en zie dat we laag, vlak over een dak van een boerderij vliegen.

Ik zeg nog tegen mijn partner dat als we neerstorten en het vliegtuig in tweeen breekt wij in het zwaarste gedeelte voor bij de cockpit zitten en dat dat de meeste kans van overleving heeft.

Eigenlijk gebeurd er niks en landen we veilig bij ons in de straat! Direct zo naast ons huis en van de buren. We stappen uit en ik zie dat ik als eerste vooraan bij de terminal ben (lopend) het lijkt ook wel op de entree van ons huis. Zodra ik binnen stap ontploft het vliegtuig en wordt mijn partner en vele anderen gedood.

In de dag die daarop volgt wordt ik bezocht door een maatschappelijk werker en stel ik vragen over hoe gaat de begrafenis en hoe moet het met alle formaliteiten. Omdat het ongeluk ook gefilmd was werd dit herhaaldelijk op de televisie uitgezonden en vraagt de maatschappelijk werker of er nog speciale vragen zijn. Ik vraag of ze de uitzendingen van de ramp niet 's ochtend en na 20.00 uur willen uitzenden!

Het volgende moment ben ik alleen thuis en moet ik de oma en ouders van mijn partner bellen, maar ik kan maar niet het telefoonnummer van oma vinden en kom tot de ontdekking dat ik ook niet meer de telefoon van mijn partner heb. Ik raak in paniek omdat ik de telefoonnummers niet kan vinden en op dat moment zit mijn partner naast mij, maar hij lijkt helemaal niet op hem. Deze engel/verschijning ziet er wel lief uit en met blonde krullen en wit t shirt eigenliijk heel gewoon.

Ik zeg tegen hem, maar je bent toch dood? Dan komt er een heel lief antwoord " Ja , maar ik moet toch voor je koken".
Je ziet er helemaal niet dood uit zeg ik, alleen je ogen zien er wit/rood uit. Mijn partner zegt dat hij langzaam zal verdwijnen en dat begint bij de ogen. Ik steek mijn vinger uit om hem aan te raken of het wel "echt"is en ik raak hem aan en hij zegt auw. Ik zeg nog, maar je bent toch dood. "Jawel maar ik voel jouw vinger door de kist heengaan.

Ik vraag: "Waarom ben jij niet eerder dan ik uit het vleigtuig gekomen, normaal ben je altijd als eerste uit het vliegtuig. "Ja ik kwam nog Ferry tegen, dus ik heb even wat staan te praten en toen we samen opliepen werden we weer opgehouden voor een paar seconden en toen is het vliegtuig ontploft.

Het volgende moment moet ik zijn moeder bellen dat hij is overleden en mijn partner zie ik nog een pen pakken. Als ik zijn moeder aan de telefoon heb, is het vreselijk om dit bericht te moeten vertellen en is ook een hartverscheurend gesprek. Dan zegt mijn partner ineens laat mij even praten en ik zeg letterlijk je kan niet praten , je bent dood!

Hier eindigt mijn droom, want toen werd ik wakker gemaakt door mijn partner om hem weg te brengen naar zijn werk. Ik heb heb hem wel gelijk over deze droom verteld en schrijf ik hem nu op, want dit was zo levendig dat het maar blijt hangen. Misschien herkent iemand zich in een soortgelijke droom of is er een diepere uitleg of is het maar gewoon een droom.

Ik hoor graag reacties