Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Doodgaan en wat daarna komt...

10 augustus 2014

Het is heel persoonlijk en angstig voor mezelf maar toch besloten om het aan jullie te vragen. Wie kan deze droom uitleggen? Het is erg lang mijn excuses daarvoor.

Ik ren door de straten heen. Vluchtend, ik word achtervolgt. Ik zie een soort wachttoren en voel dat ik erheen moet. Sla de deur in en ren zo snel als ik kan de trappen op maar dan merk ik het. Ik ben geraakt door pijlen en zak langzaam bloedend in elkaar. Het laatste wat ik zie is dat m'n achtervolger naast me komt staan.

Ik word liggend wakker in een pikke donker hokje... niet wetende waar ik ben schop en sla ik tegen de wanden aan het lijkt wel een grafkist. Er gaat een deurtje aan mijn voeteneind open en [iemand] trekt mij uit het donkere hokje en val op een stenengrond. Dagen, weken maanden vergaan en ik begin langzaam alles weer waar te nemen en sta langzaam op. Dan besef ik het, ik sta in een soort mortuarium. De kamer zelf is rond [zoals de toren] met veel “hokjes” als in een mortuarium. Er zit een doorgang in het kamertje en vanaf daar kan ik kiezen. Naar boven of naar beneden. Normaal zou je gewoon uitproberen maar dit voelde als een keuze van leven op dood en besloot rustig aan een keuze te maken. Ik loop twee stappen naar beneden en dan voel ik het. Angst, emotie's alsof mijn lichaam me iets probeert duidelijk te maken. Ik besluit terug te gaan en toch maar naar boven te lopen. Er is een deur hij zit niet op slot en ik besluit naar binnen te gaan.

Ik kom in een grote zaal die direct aansluit op de deur waar ik doorheen liep. Het lijkt wel een eetzaal en [iemand] verteld mij dat ik goed moet eten. Na het eten loop ik rechtdoor naar de volgende deur hij zit wat vast maar ik krijg hem toch open.

Het word vel licht voor mijn ogen en het ziet er uit als een prachtige zomerdag. Ik voel me persoonlijk er helemaal goed en vertrouwt alsof ik hier altijd al was. [iemand] verteld mij wat er met me gebeurt is en dat ik het niet overleeft heb. Ook worden mij een aantal dingen over de [hemel] verteld, en een aantal regels. Zo is het voor Ons mogelijk om naar de wereld voor de levende terug te keren, tijdelijk als geest.

Niemand kan Ons zien, horen, ruiken, voelen etc. Ik besluit het uit te proberen en pak een stukje van een rood met wit lint. Zodra je er heen gaat zal het lint steeds verder verdwijnen (alsof het verbrandt) en als het op is zal je automatisch terugkeren naar de [hemel]. Ik zoek m'n gezin op en zie dat ze om me rouwen en nog geen paar seconden later keer ik alweer terug naar de [hemel]. Ik besluit om “vals te spelen”. Ik pak een enorm lang stuk lint en bint het om me heen zoveel als ik maar mee kan nemen en keer weer terug naar m'n gezin. Ik merk dat de tijd nogal variabel is. Het is nu een paar maanden later en ik zie dat m'n ouders een baby op schoot hebben en hem Mijn naam noemen. Wanhopig begin ik te schreeuwen en huilen om aandacht te trekken maar hoe dan ook ze zullen me nooit zien.

Ik keer terug en het enige wat ik voel is woede. Ik word boos en bang tegelijk, de eerste keer sins ik in de [hemel] ben aangekomen. [iemand] verteld me dat het goed zo is en dat ik het moet leren accepteren. Neem een nacht rust en dan komt het wel weer goed. Ik loop naar m'n huis toe (besefte nu inneens dat ik er ook een huis had) en ging op bed liggen. Ik viel langzaam in slaap en...

Vervolgens word ik huilend wakker (moeilijk om dit als jongen toe te geven). Ik weet niet wie [iemand] is en ik weet ook niet zeker of het [hemel] daadwerkelijk de hemel is aangezien je nooit echt volledig doodgaat in een droom... toch?

Weet iemand deze droom uit te leggen? Alvast bedankt!

12 augustus 2014

sorry ik zal het niet weten maar het zal wel een moeilijke droom geweest moeten zijn maar misschien betekent het dat je te bang bent om iets te verliezen in het leven en je altijd terug keert zodat je bij dat in de buurt te zijn zelfs om er door vals te spelen en dat je iets van hun mist en niet kan los laten ofzo iets...
Ik heb er geen verstand ofzo maar betekent het dat of iets anders maar daar kom je ooit zelf nog wel achter als je nog wat ouder word.
Groetjes