Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Terugkerende droom

8 jaar geleden

Hallo,

Ik heb om de zoveel tijd een droom die steeds weer hetzelfde is. Het gaat als volgt:

Ik word heb het gevoel dat ik wakker word in bed. Alles lijkt normaal maar ik merk dat er 1 verschil is. Het lijkt alsof ik niks kan bewegen. Ik probeer mijn handen omhoog te gooien maar niks gebeurd. Wel kan ik gewoon kijken maar voor de rest niks. Ik probeer om hulp te roepen maar er komt geen geluid uit m'n mond. Wanhopig probeer ik op z'n minst iets te bewegen maar niks lijkt te werken. Dan wordt er door iets of iemand een object over mijn hoofd geplaatst.

Vervolgens word ik zwetend wakker en kan ik me alles nog tot in de kleinste details herinneren. Zou iemand mij deze droom kunnen uitleggen?

Link
8 jaar geleden

Dit lijkt wel wat op slaapverlamming. Heb ik last van als ik op mijn rug slaap. Eet minder vlees en/of zorg dat de temperatuur in je kamer niet te hoog is. Slaap verder op je zij. Dat zijn kleine dingen die kunnen helpen. Meer algemene info: [nl.wikipedia.org] Google ook eens 'slaapverlamming' of 'slaapparalyse'

Hopelijk kun je er wat mee!

8 jaar geleden

Wat artikelen gelezen en dit was inderdaad waar ik last van had, hartstikke bedankt voor je reactie was er anders nooit opgekomen!

lia van den broek
8 jaar geleden

Ben 63 jaar heb 4 volwassen kinderen en zware vechtscheiding en 2 kinderen met asperger.
Deze droom komt steeds en al jaren terug.
Ik heb het druk ben met veel dingen bezig zoals bv iets aan het verven, een kamer voor een van de kinderen aan het inrichten,passen op de poezen van de buren, (ik houd helemaal niet van poezen)het kan gewoon van alles zijn,maar dan gebeurt er steeds weer het volgende: ik kom boven of zelfs op zolder en daar ligt een van mijn kinderen (altijd nog baby) die ik ben vergeten eten te geven (nog de papfles) steeds komt dat terug dat er een baby van mij verschrompelt ligt omdat ik die vergeten ben.
Meestal moet ik dan ook nog met een bus ergens naar toe en ik kan die bus niet vinden en niemand verstaat mij als ik de weg wil vragen ook verlies ik keer op keer mijn tas ik wil die dan gaan zoeken en dan is de bus weer weg.Deze nacht had ik weer zo'n droom ik had voor een zoon fietsjes geverfd wilde dat met hem naar zijn studentenkamer brengen en dan ineens lopen die 3 poezen binnen en ligt de jongste zoon als baby uitgehongerd boven in zijn bedje.Waarom altijd van die dromen.