Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

overleden moeder die ik telkens moet zeggen dat ze overleden is

petrie
27 mei 2014

ik blijf dromen over mij overleden moeder die dingen doet die je alleen kunt als je levend ben en ik blijf haar zeggen dat ze dood is.
droom was in mijn oude huis waar we als familie hebben gewoond mijn nieuwe vriend die in Engeland woont was met haar aan het kaarten en ik was het huis aan het opruimen ik zeg tegen haar dat overleden is en hoe het komt dat ze hier is waarop ze boos word en het aquarium optilt en tegen de grond aan gooit. ik heb heel veel van deze dromen waar ze gewoon nog dingen doet alsof ze levend zou zijn en ook iedereen gewoon de normale dingen met haar doet en het niet vreemd vind terwijl ik haar maar blijf vertellen dat ze overleden is.

Antwoord
28 mei 2014

Een overleden kan symboliseren dat een oude kant van jou steeds terugkomt (oud huis, huis staat symbolisch voor je eigen ik, dit was een oud huis = jou oude ik) en jij moet ze zeggen dat die oude kant niet meer bestaat, wil je soms automatisch terug naar het verleden (of karaktereigenschappen die terugkomen) moeder staat symbolisch voor het vrouwelijke en gevoelige, was je in het verleden nogal gevoel en emotioneel (of zorgzaam) het huis opruimen symboliseert dat je je problemen/blokkades opruimt, je interne gang van zaken binnen in je in het leven als het ware aan het 'schoonmaken' bent.

Antwoord
28 mei 2014

Het kan ook een oude mooie kant van jezelf zijn die je nogal vergeten bent, of je weg stopt (moeder dus kortom: een zorgzame, emotionele, gevoelige kant misschien?) die je soms wegdrukt, dit als het ware 'dood' is volgens je. Zou dit kunnen?