Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Rare droom over een bank in het water

21 mei 2014

Ik hoor graag de indruk die de volgende droom zou kunnen hebben:

Ik zit in het midden op een 3zitsbank ( waarschijnlijk van leer, met een paar kattenkrassen er op..ik heb een stoffen bank maar wel 3 katten) Deze bak zit naar mijn gevoel vast met kettingen in het water.
Achter mij is de zee..vrij hoge golven. Links een sluis ,met woelig water .Ik heb het gevoel dat ik daar niet heen kan Voor mij en rechts er onrustig water. Wind komt opzetten en ik zie de storm aankomen. Letterlijk, want de storm is in een vaste vorm gegoten: een soort van witte gedraaide rol die bijna recht voor me uit straks op mij en de bank af zal komen.
Ik hoop maar dat de kettingen sterk genoeg zijn, en vraag me hardop af: Jemig...ik kan best zwemmen ,maar in dát weer weet ik niet of ik de overkant wel zal halen! de overkant is blijkbaar achter de rol/storm ,al zie ik dat eigenlijk niet echt.
De bak begint te trillen door de wind, en hobbelen door de steeds hoger wordende golven. Ik zou al niet eens meer een poging durven doen om naar die overkant te zwemmen.

een vrolijke mannenstem (van boven de zee uit??) roept vervolgens lachend dat ik me goed moet vasthouden.
dan wordt ik wakker.

Voor een deel weet ik denk ik wat de droom betekent : de sluis is mijn verleden. we woonden in de omgeving van IJmuiden in mijn jeugd en gingen daar wel eens kijken.

de zee achter mij....mijn werk???

en de storm zal op problemen duiden...dat zou ook heel goed kunnen.

Maar die bank..en waarom zit die vast? waarom moet de man lachen? hij lijkt het probleem niet te zien, maar ziet de lol er wel van in.


En al dat water ,moet ik dat ook als geheel zien zeg maar, omdat het in onderdelen lijkt verdeeld: zee, sluis, en het andere water voor me en rechts van mij.

Ik heb wel vaker van dit soort symbolische dromen, ze hebben altijd een betekenis. Ik hoop er dus iets wijs uit te worden,want het lijkt nogal belangrijk.

groetjes, Roelanda