Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Geld betalen, maar bonnetje vergeten??

13 april 2014

Ik heb een paar dagen terug deze droom gehad en ik kan het een beetje verklaren, maar niet echt duidelijk. Kan iemand het proberen uit te leggen?

Dit is mijn droom:

Ik betaal geld bij de kassa van een pretpark en krijg een bonnetje van het apparaat. Ik loop door, want dat wist ik niet en de man van de kassa roept mij en zegt dat ik het bonnetje vergeet en dan haal ik het bonnetje uit het apparaat en loop verder het pretpark in.

Ik heb bij het droomwoordenboek gekeken en daar vond ik de tweede alinea van geld toepasbaar en die van vergeten begrijp ik niet.
Iets met een bonnetje heb ik niet kunnen vinden.

Bedankt,

14 april 2014

Hallo,

Ben heel benieuwd hoe jij de rest van je droom verklaart, wat het volgens jouw betekend. Het bonnetje even buitenbeschouwing houden.

Groet Jan

15 april 2014

Ik denk zelf dat het zoiets is:

Er word druk op me gelegd m.b.t. veel geld verdienen naar mijn gevoel en mijn examens dus twijfel ik of ik meer moet ontspannen.
Ik geef geld(naar mijn mening verlies ik het geld, want anders kan ik geen verklaring vinden) aan het apparaat.
Ik heb faalangst en heb het gevoel dat niemand er iets aan doet(tot vandaag).
Ik heb zoveel mensen het aangegeven en heb er gewoon geen kracht meer voor en geen zelfvertrouwen m.b.t. mijn examens en geen hoop voor hulp met mijn faalangst(tot vandaag).
Verder heb ik niet aangegeven dat ik langzaam naar het pretpark loop en langzaam terug en dan wat sneller naar het pretpark.
Dit zou betekenen dat ik twijfel wat ik moet doen, ik zie het pretpark als ontspanning en de man bij het apparaat als mijn school. Dus ik twijfel of ik moet ontspannen of meer voor school. Ik kies voor school en dan kan ik ontspannen(in mijn droom kies ik deze optie).

Ik weet totaal niet of dit klopt, kan iemand zijn/haar visie erop laten schijnen?

Bedankt,
Psykid96

15 april 2014

Interressante verklaring..

Wat ik zie is dat het beide mechanismes zijn. Moeten ontspannen , energie steken in ontspannen.
Ontspannen komt vanzelf als je dingen loslaat. (wat een cliche opmerking)

In dromen zie ik het als volgt: DIeren, staan voor onze natuur, Apparaten zijn product van ons denken. Een mechanische denkwijze vandaar dat ik begon met de term "moeten ontspannen" . Je moet niets. (wel handig als je je school afmaakt waarschijnlijk)

De kassa is een voorloper van het Moeten ontspannen. De man, een ander werkende deelpersoonlijkheid roept je na en wil je je bonnetje geven.
Nu is het voor mij puur speculeren op mijn gevoel maar, een kassa bon is een document dat bewijs levert dat je betaald hebt. Wat ik er van maak is : Ik, mijn hardwerkende ik , moet bewijzen dat ik mag ontspannen.
Dat is een soort van twijfel , een ander deel van jou denkt niet na over een bonnetje. Die loopt gewoon door zonder te denken. En waarschijnlijk maakt deze de interpretatie fout van het woord ontspannen.
Nogmaals ontspannen kun je niet doen. Je kunt niet via een mechanisme, een pretpark als denkwijze ontspannen. Ontspannen komt als je loslaat , even tijd voor je zelf maken, mediteren , lopen , sporten , eten .. Dat noemen ze aarden. Aarden is niet meer dan doen zonder te denken dat je het moet of mag doen.

( ik hoop dat je het allemaal volgt, kan soms wat warrig over komen)

Ben benieuwd hoe dat allemaal voor jou klinkt.

Groeten Jan



2 keer bewerkt. De laatste keer was 15 april 2014 door jan123.

15 april 2014

Oke.
Dus jij zegt dat het beter is als ik bepaalde dingen loslaat, maar wel school beter kan afmaken? Heel kort samengevat.
Deels is dat wel waar, want ik ben met heel veel bezig. Voor school had ik deadline stress, niet begrepen worden, verliefdheid, afgewezen worden, dingen goed willen maken, druk om het goed te doen, faalangst, perfectionisme, veel meer...

15 april 2014

Ik zeg niet wat je wel en niet moet doen , of mag loslaten. Wat ik je probeer duidelijk te maken is de manier waarop je tegen dingen aan kijkt, je houding wel kunt aanpassen. Ga met de rivier mee in plaats van ertegen in. School is gewoon handig voor je later leven.
Met andere woorden, met loslaten bedoel ik niet om overal mee te stoppen. Stop met je zelf onder druk te zetten. Wees geen perfectionist , durf fouten te maken.
Faalangst is een lastig probleem , heb je hier al eens hulp voor gezocht ? Of gewoon zelf aanpakken. So what als je een fout maakt. Lekker belangrijk toch? Van je fouten moet je leren toch?

Je zegt het zelf in je eigen verklaring , ik raak mijn geld kwijt aan een apparaat. Je raakt je energie kwijt in denken, in twijfelen.