Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Need help... kom er niet meer aan uit

8 jaar geleden

Goededag,

Ik lijd al meerdere jaren aan nachtelijke wandromen die soms zo dicht bij de realiteit staan, dat ik overdag er achter kom dat het iets is dat ik heb gedroomt en dus niet gebasseerd is op waarheid. Ook zijn er nachtmerries bij die zo gelogen zijn als het maar zijn kan.

Sinds ander half jaar ben ik in therapie en daar kan ik een aantal nachtmerries (nachttereurren zoals ik ze noem) wel wijten.

Echter zijn er ook dromen die ik niet kan plaatsen, maar die zo realistisch zijn dat ik de hoofdpersonen in mijn droom neig te ontwijken, omdat ik lijfelijk kan voelen wat ik droom en ook wakker word met een onbehaaglijk gevoel; walging, misselijk en veel angst.

De laatste tijd gaan mijn dromen vooral over minder plezierige intieme contacten. Sommige er van kan ik linken met vrienden uit het verleden, maar laatst kwam er een nieuwe. Eentje die mij erg heeft laten schrikken en nu al bijna 10 dagen beïnvloed.
Ik heb gedroomd dat mijn vader mij naar bed kwam brengen een daar al plagende ging kietelen, ik riep hem te stoppen, maar hij ging door tot in het verboden gebied met betrekking tot vader dochter. Ik word dan wakker vol zweer, angst, benauwdheid en walging. Ik kan de droom niet plaatsen. Het plagend kietelen kan ik nog wel plaatsen van vroeger, maar naar wat ik mij kan herinneren stopte hij altijd op het moment dat wij hem vroegen te stoppen. Zelf ben ik aan het onderzoeken wat deze droom zou kunnen symboliseren. Ik weet niet wat het moment is geweest dat hij gestopt is met ons onder te stoppen bij het naar bed gaan in realiteit.

Als iemand me een richting zou kunnen geven, graag!


Alvast bedankt

8 jaar geleden

Ik denk dat het met het verleden heeft te maken wat er alenmaal gebuert is. Je bent erg bang voor veel dingen. Moet je niet zijn alen maal normaal droomen zijn bedrog. Maar wat er in het verleden is gebuert vergeet het snel maak een nieuwe beging zoek meer vrienden die egt om jou geven en waar jij je egt op je gemakt voelt. Hoop dat ik je betje geholpen heb met vriendelijke groeten van vanity330

8 jaar geleden

Dromen zijn geen bedrog, ze geven in beeldtaal feitelijk exact weer hoe je onderbewuste zich voelt op basis van wat jij doed.
Dromen gaan voor 90 procent puur over jezelf. Hoe jij reageerd wat jij doed.

Je vader staat voor het symbool verstand. Wat jouw droom precies bekend weet ik niet, dat kun jij alleen weten. Om je op weg te helpen een goed voorbeeld.: Stel je word door een junk verkracht. Dat betekend dat er een verslaafd gedeelte van de persoonlijkheid, zich overmatig met seks bezig houdt en jij dat eigenlijk met tegenzin, vanuit dwang doed. Een seks verslaafde dus.

Nu staat vader voor het denkende, het verstand. En het plaagt je totdat het een grens overschrijd. Waarmee overschrijd je je eigen grenzen? En dit hoeft niet perse met seks te maken hebben.
De rest kun jij alleen maar invullen...


Groet Jan2 keer bewerkt. De laatste keer was 8 jaar geleden door jan123.