Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Nachtmerrie.. De zoveelste

8 jaar geleden

Hallo allemaal!

Vroeg heb ik zo nu en dan wel eens advies gevraagd (heeft geholpen) om een droom op droominfo, maar heb er door drukte een tijd niet naar omgekeken. Sinds enkele weken heb ik weer ontzettend last van continue nachtmerries en ik wil graag wat advies!
Ik zal de twee nachtmerries omschrijven die nog ik nog heb onthouden.

De eerste speelde zich af op zee, ik denk ergens rond Alaska of Antartica op een groot containerschip, waar de achterkant en onderkant van het schip mistte. Waar die stalen delen mistte, waren balken geplaatst en daar zaten mensen op. Onderweg vielen continue mensen in het water en ik weet nog de schrik die ik in me ogen had en angst die ik voelde in mijn droom. Het water was woest, pikzwart en het voelde ontzettend koud aan.

De tweede nachtmerrie speelde zich rond het begin van de ochtend af. Ik was in een huis met mijn vriend waar kennissen van ons wonen. We hadden een feest gehad die de hele nacht duurde.. en zaten 's ochtends nog even na. Op een gegeven ogenblik kregen mijn vriend en ik ruzie, waardoor hij naar boven liep en ik uiteindelijk achter hem aan kwam om het uit te spreken. Hij lag in mijn droom in mijn bed, precies dezelfde plek en dekbedovertrek etc. en toen ik langzaam de dekens naar beneden trok zag ik allemaal bloed over zijn gezicht lopen (hij is kaal.. dus dan zie je het snel). Hij had ivm onze ruzie, wat hij mij vertelde in de droom: ''zichzelf in zijn gezicht gesneden met scheermesjes''. Uiteindelijk hebben we het uitgesproken en hebben we samen op bed gelegen. Maar die droom was een perfecte reflectie van mijn slaapkamer.

Hierbij moet ik wel zeggen dat ik de laatste tijd weer iets beter slaap dan een tijd terug. Ik heb veel slaapproblemen gehad en werd continue wakker terwijl ik overdag niet vooruit te branden was. Ook voor deze dromen heb ik veel last gehad van vreselijke nachtmerries, ik weet het gevoel erbij nog maar kan het niet meer beschrijven.

Graag zou ik wat advies willen, wat dit betekend en wat ik eventueel kan doen aan me inner zelf!

Alvast heel erg bedankt.

Liefs, Ellen