Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Ex en een wit paard

Envy
10 jaar geleden

Hallo,

Vorige week is mijn ex om het leven gekomen door een motorongeluk. Nu heb ik vannacht over hem gedroomd en dit zit mij best dwars.

Mensen hadden geregeld om bij elkaar te komen ergens bij een huis om afscheid van hem te nemen.
In eerste instantie wilde ik helemaal niet komen maar toch was ik daar ineens en kon niet meer weg.
Het was erg druk, veel mensen zaten aan tafel en dronken bier. Ik stond tussen de tafels, een beetje verdwaasd om mij heen te kijken omdat ik niet zo goed wist wat ik moest doen. Hier blijven of weg lopen.
Toen hoorde ik ineens mijn ex heel hard roepen: hey wat doe jij hier? Ik kon er niet echt een antwoord opgeven en keek hem verward aan. Ja zei die weer, wat kom je hier doen? Waarop ik zei: waarom doe je zo boos? Ik heb je toch niets misdaan? Oh maar ik jou toch ook niet of wel? Zei hij op een agressieve manier. Hij had wel degelijk iets gedaan maar ik durfde het niet te zeggen waar iedereen bij was. (wij zijn uit elkaar gegaan omdat hij is vreemd gegaan). Al zijn vrienden keken me aan, en een paar waren mij zelfs aan het uitlachen. Ik voelde me erg belachelijk gemaakt. Ik had spijt dat er stond en er naar toe was gegaan. Maar er was 1 vriend die mij de heletijd aan keek en mij niet aan het uitlachen was.

In eens waren we met alle mensen een stukje aan het wandelen door het dorpje en het was heel rustig, mooi weer en een mooi landschap. Ik liep naast de vriend van mijn ex en die zei: ik vind het hier zo mooi, ik kom helemaal tot rust als ik hier loop. Maar mij zat iets dwars ik begreep het niet en zei: hoe kunnen jullie nou zo rustig worden als je weet dat Patrick er morgen niet meer zal zijn, en dit zijn laatste dag is!? Hij keek me geschrokken aan en begon ineens te huilen. Hij zei; je hebt helemaal gelijk, verdomme wat ga ik hem missen. Hij pakte me vast en knuffelde me. Hierdoor moest ik ook huilen. Het leek er op dat Patrick het erg naar zijn zin had, het leek alsof er niks aan de hand was. We kwamen aan in een zaal en hij werd overladen met cadeaus. Alsof hij jarig was. Hij zag er ook goed uit en deed weer normaal tegen mij. Hij bood me drinken aan en wanneer ik aan het praten was keek hij mij aan en soms lachte hij naar me. Tot dat zijn vriend weer naar me toe kwam en tegen me zei dat hij niet begreep waarom Patrick en ik uit elkaar waren en dat hij mij altijd leuk had gevonden. Patrick reageerde hier boos op en zei: Niet doen jongen, je weet niet waar je aan begint ! Zij is niet schoon hoor als je dat soms denkt. En ik dacht schoon!? Wat bedoelt hij daar nou weer mee. En toen dacht ik dat hij wel zal bedoelen dat ik ook vreemd gegaan zou zijn. Dit is helemaal niet waar. Hij was degene die twee keer over de fout in is gegaan en hij probeerde op deze manier de schuld in mijn schoenen te schuiven en mij een slechte naam te geven. Gelukkig geloofde zijn vriend dit niet en bleef gewoon normaal tegen mij doen.

Maar Patrick was weer boos en dit deed mij zeer. Ik vond het oneerlijk dat hij probeerde mij de schuld te geven dat het uit is gegaan tussen ons. Ik liep weg uit de zaal naar buiten, het bos in. Ik hoorde harde voetstappen op me af komen van achter en draaide me om. Tot mijn grote schrik kwam er een groot wit paard op me af gestormt en probeerde mij niet te ontwijken. Ik dook weg en zag het paard een heuvel op rennen en kwam uiteindelijk tot stilstand, draaide zich weer om naar mij en stormde weer terug op me af. Ik probeerde heel hard weg te rennen en me ergens te verstoppen maar dit lukte niet. Nergens in het bos kon ik me verstoppen. Uiteindelijk was het paard sneller dan ik en kwam voor mij tot stilstand. Het keek mij aan alsof het me iets wilde vertellen. Pas toen ik rustig werd en ging ontspannen en liet merken dat het ok was en met het paard mee liep was het goed. Ik weet uiteindelijk niet wat het paard mij probeerde te vertellen en waar die me mee naar toe wilde nemen want mijn droom stopte er mee.

Het is zo'n rare droom dat ik er de hele dag al over aan het malen ben. Wat betekent dit allemaa l!?????

judithtjed
10 jaar geleden

Ik weet niet of je in geesten geloofd maar ik denk dat je ex (geest van je ex) je heeft bezocht en iets probeerde duidelijk te maken , met wit paard denk ik aan ridder op het witte paard.
Ik denk dat je echt probeert duidelijk te maken dat ondanks dat die vreemd gegaan is wel van je hield en dat het echt is en ik denk dat dit zijn manier is om in het reine te komen met wat er gebeurd is.

Dus zie de droom niet als iets engs maar een mooie boodschap , waarschijnlijk zal die een oogje op je houden daarboven.

Envy
10 jaar geleden

Hallo Judith,

Zo heb ik er nog niet over gedacht, wel een fijne gedachte. Heel erg bedankt!!!