Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Dromen bij een depressie

MelMinerva
8 jaar geleden

Beste Mensen,

Op dit moment ben Ik bezig met mijn afstudeerperiode in het 4e jaar van mijn opleiding grafisch Ontwerp aan de kunst academie Minerva te Groningen. Een van mijn afstudeerprojecten gaat over dromen en met name de dromen van mensen die kampen met een depressie.
Ik zou graag een aantal dingen willen weten om mij verder te helpen met mijn onderzoek en Ik hoopte er op dat jullie (mijn doelgroep) mij zouden willen helpen.

- Als u te maken heeft met een depressie, wat droomt u dan?
- Zijn uw dromen vaker positief getint of negatief?
- Onthoudt u uw dromen vaak?
- Hebben uw dromen een impact op het dagelijks leven? Beinvloeden deze bijvoorbeeld uw gemoedstoestand?
- Hebben uw dromen te maken met een aanleiding tot een depressie?
- Keren bepaalde dromen terug?
- Kunt u een van uw meest memorabele/terugkerende dromen voor mij omschrijven?

Als ontwerper zal Ik voor u een beeldende vertaling maken van uw droom en deze naar u terugsturen. Uw naam blijft anoniem.

Ik zou het zeer op prijs stellen als u even de tijd zou willen nemen om mijn vragen te beantwoorden en als u liever niet op het forum wilt antwoorden kunt u mij mailen naar onderzoek.dromen@hotmail.com

Met vriendelijke groet,

Mel1 keer bewerkt. De laatste keer was 6 jaar geleden door Sheherazade.

lunaatjeu
8 jaar geleden

ik droom dan vaak over zelfmoord en hoe veel beter het zou zijn als ik er niet meer was, ook droom ik soms over totaal andere dingen zoals de vakantie maar vaak denk dan meteen weer aan de mogelijkheden om zelfmoord te plegen. ook droom ik wel eens dat de mensen in mijn omgeving actie ondernemen en wat er dan wel allemaal kan gebeuren hoe alles er dan uit zou zien.

mijn dromen voor zover ik weet zijn meestal negatief

ik onthou mijn dromen niet super vaak

sommige dromen maken me heel moe waardoor ik de volgende dag geen energie meer over heb, vaak word ik er niet vrolijker van en dat is soms best wel lastig.

ik denk het niet maar eerlijk gezegd weet ik niet waar mijn depressie vandaan komt, het is er gewoon en wil niet weg.

mijn droom over dat ik bang ben dat mensen in mijn buurt echt actie gaan ondernemen en hoe het er dan uit zou zien keert regelmatig terug maar ook de droom over zelfmoord komt regelmatig terug

deze dromen houden me vaak overdag ook nog bezig als ik ze onthou.

met dat ik hulp zou krijgen gaat het vooral over wat anderen zouden kunnen denken, omdat ik misschien niet meer op school kom of omdat ik er bij bepaalde vakken niet ben.

bij de droom over zelfmoord is het meer dat wat er zou kunnen gebeuren als het mislukt en wat de mogelijkheden zijn en wat nou als het wel lukt, daar gaat het meestal om.

ik hoop dat je er wat aan hebt

MelMinerva
8 jaar geleden

Beste Luna,

Hartelijk bedankt voor je respons,

Ik waardeer je openhartigheid zeer en je brengt mij een stapje verder.
Ik streef er naar om een beeld te creeren naar aanleiding van de dromen die ik krijg. Als je jouw droom gevisualiseerd wil zien dan kun je mij een email sturen naar Onderzoek.dromen@hotmail.com
Ik hou alles strikt persoonlijk en anoniem. Het lijkt mij wel interessant om de gevisualiseerde beelden terug te sturen naar diegene van wie de dromen zijn, dus als jij interesse hebt dan mag je mij mailen.
Als je interesse hebt in de uitkomst van mijn afstudeerproject dan kan ik jou middels mijn mail adres ook op de hoogte houden.

Bedankt Luna,

Mel