Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Geest schrijft

16 februari 2014

Hallo,

Gisteren heb ik een droom gehad waarvan ik alleen het laatste stuk nog herinner maar dit was ook gelijk het engste stuk.
Ik zat met mijn vriendin in een woonkamer, die heel erg leek op mijn eerste huis waar ik ben opgegroeid.
Het was er donker, er brandde alleen een schemerlampje. Ik zat op de bank bij het raam, het was buiten ook donker.
op de bank had ik een wit A4´tje liggen waar ik met pen een 8 of oneindigheidsteken op aan het tekenen was maar ik stopte niet toen die klaar was ik bleef doorgaan met tekenen over dezelfde lijn. Het leek meer op een oneindigheidsteken wat het midden waar de lijnen elkaar kruisen was meer een kruis en bij een acht gaan de lijntjes een beetje over elkaar heen.

op een gegeven moment liet ik de pen los maar deze ging door met overtrekken van de lijnen waar ik mee bezig was en ik was er in mijn droom van overtuigd dat een geest dit deed. ik schrok, sprong van de bank af en was erg bang en riep naar mijn vriendin ´´ KIJK EEN GEEST!´´ zij zag ook dat de pen uit zichzelf bewoog en werd ook bang. De geest zelf zagen wij niet.
Daarna pakte ik de pen weer vast, hoe bang ik ook was, en ging door met het overtrekken van de 8 maar ik kreeg de pen niet van het papier af. Toen werd ik wakker.
Heeft iemand enig idee was dit kan betekenen??

Groetjes,
Rene



2 keer bewerkt. De laatste keer was 16 februari 2014 door Rene88.

J. Voskuil
16 februari 2014

Hallo Rene,

Als ik zo naar je droom kijk kan ik me goed voorstellen dat je deze droom eng vond.
En toch, de uitleg is mooi hoor. Ik zal er iets over vertellen:

Het cijfer acht staat inderdaad voor oneindig. Dit is een heel positief droombeeld. Het heeft allemaal met jou te maken. Maar wat ook met jou te maken heeft is het droomsymbool geest. Dit is niet erg hoor, het betekent in jouw geval dat je iets (eindelijk) mag loslaten. De geest tekent door. Het betekent dat jij het moeilijk vindt om los te laten. Het is dus niet om jou te pesten o.i.d. Het is echt om je te laten zien dat je iets mag loslaten. Jij als dromer/droomster weet misschien wel wat je moet loslaten.
Een vriendin is ook bij je. Dat is jouw Schaduw. Dit betekent dat je iets niet kunt of wil inzien in het dagelijkse leven. Ik heb sterk het idee dat dit met het loslaten te maken heeft. Is er misschien een vriendschap die je wil beëindigen maar dat je dat moeilijk vindt? En dat je er daarom in 'blijft hangen'?
Ik bedoel niet dit negatief hoor. Als je bijvoorbeeld wordt geslagen moet je je altijd afvragen, hoe vaak wil ik nog geslagen worden? Ik noem maar een voorbeeld hoor. Het kan ook iets veel minder complex zijn maar zoals gezegd, dat weet jij het beste.
Ik hoop dat je wat aan mijn droomuitleg hebt en ik wens alle goeds. Yes.
Groetjes Jacqueline Voskuil.