Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Enge droom over moordenaar

18 januari 2014

Afgelopen nacht had ik een enorm enge droom. Het is alweer een tijdje terug dat ik zo helder droomde. Toen ik wakker werd voelde ik nog letterlijk de handen op mijn buik…

Wat ik nog weet van de droom;

Ik was op Amsterdam CS en stapte in de trein. Ik weet niet meer zeker welke richting op, maar ik denk Utrecht CS. Het was een vrij volle trein en ik was aan de laten kant. Ik ging maar in 't halletje op een klapstoeltje zitten naast twee andere mensen. Toen ontving ik een bericht op mijn mobiel met enge foto's. Er was een man die zichzelf geschminkt had als Aziatisch figuur, een beetje als een wit masker zoals bij die film V for Vendetta.

Het was een waarschuwing dat deze man vrij rond liep en veel slachtoffers maakte, maar tot op heden niet gepakt was. Hij zou steeds 't zelfde te werk gaan en mensen bewerken met een mes en hun ingewanden uitsteken

Ik vroeg aan mijn medereizigers of ze 't zelfde bericht hadden ontvangen en vroeg me af of we wel veilig zaten in dat kleine halletje.

De twee jongens vonden 't ook niet zo'n goed plan om daar te blijven en vroegen mij mee te lopen de trein in op zoek naar een betere veiligere plek.

Al zoekende gingen we uiteindelijk uit elkaar.

De trein begon meer te lijken op een trein uit Azië, waar mensen op krukjes zaten en bedelaars optredens doen om aan geld te komen.

Toen ik even zat kwamen er twee bedelaars optreden waarvan eentje een beetje leek op die man die gezocht werd. Ze deden alsof ze niet konden lopen. Er was een vrouw en die leek een beetje op een vrouw uit India en een man die op die enge man leek. Ze hadden een plankje met wieltjes er onder om zichzelf op voort te duwen en gingen kunstjes doen.

Zowel de jongens als ik vertrouwde het niet. De twee jongens hadden een plek tegen de wand aan gevonden waar ze zichzelf haast onzichtbaar maakten door zichzelf zo tegen de muur aan te vouwen dat er alleen twee stukjes kleur van hun jassen te zien waren. Ook nog eens niet opvallende kleuren. Ze hadden zichzelf kunnen redden. En op deze manier zouden ze iig niet in hun buik gestoken kunnen worden.

Ik was nog druk aan het zoeken naar een plek om veilig te kunnen schuilen. Maar ik kon maar niets vinden. Ik had iig besloten dat ik weg moest van dat optreden, want misschien was die man wel de wolf in schaapskleren…

Terwijl ik daarvan weg liep werd ik ineens bij mijn buik gegrepen met mijn rug tegen de stoel aan. Ik zag aan de medepassagiers dat 't foute boel was. En terwijl ik die geschrokken gezichten zag voelde ik twee handen haast een soort van scannend zoekend over mijn buik gaan. Alsof hij zo voelde waar al mijn ingewanden zaten. Toen hij los liet wist ik wat er ging gebeuren en kwamen er messteken in mijn buik.

Toen werd ik wakker…

Wie kan hier iets zinnigs over zeggen?