Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

lucide dromen wil maar niet lukken!

8 jaar geleden

Hallo,

Ik wil heel graag lucide dromen . Ik ben er iedere nacht mee bezig zonder succes.
Ik heb al verschillende methodes geprobeerd .
Wild realitychecks etc.Het wil maar niet lukken .
Mijn dromen gaan meestal als een film voorbij. Voordat ik het door heb dat ik droom ben ikal wakker.
Ik denkt mijn onderbewustzijn zwak is.

Wie kan mij helpen?

Wimp
8 jaar geleden

Niet teveel willen, het zal ooit wel eens komen. Ik heb ook lucide dromen maar meer dan een paar keer in een jaar komt het echt niet voor.

maxime
8 jaar geleden

Lijkt me echt ontzettend gaaf maar heb ik nog nooit gehad, helaas. Misschien gewoon afwachten tot het je een keer overkomt en er niet telkens mee bezig zijn. Laat alles zijn gang gaan.

8 jaar geleden

Leren lucide dromen kan echt heel lastig zijn voor meesten. Wat ik niet snap is dat ze hier boven zeggen dat je het niet te veel moet willen. Als je ergens mee bezig bent in je hoofd heb je meer kans dat het in dromen voorkomt (waardoor je je kan realiseren dat het een droom is) aangezien dromen je gedachten verwerken.
Reality checks werken ongeveer hetzelfde. Als je gewoontes krijgt heb je meer kans dat die in je dromen voorkomen. Maar dit gebeurt niet altijd...
WILD is erg moeilijk, aangezien je stil moet liggen en je gedachten uit moet zetten, maar wel wakker moet blijven. Het beste kan je jezelf wakker maken ergens in de ochtend door een alarm, en dan WILD te proberen. Je lichaam staat dan nog in slaap en droom stand, dus het gaat dan makkelijker. Ook kan het handig zijn om WILD om in je gedachten al te beginnen met de droom, en te focussen of alles wat je voelt en ziet. Dan ga je makkelijker over in een echte droom.

Ik heb ook gehoord dat mediteren het makkelijker maakt om te lucide dromen, maar heb hier zelf geen ervaring mee.

Hoop dat dit bericht je een beetje kan helpen!

nicolove
8 jaar geleden

om te beginnen moet je je droom onthouden, als je hem onthoud kan je er bewuster bij zijn. je kan hem onthouden door tegen jezelf te zeggen voor je gaat slapen: ik onthoud mijn droom, ik onthoud mijn droom. als het is gelukt dan kan je proberen om jezelf bewust te maken dat je droomt en dat kan je merken aan een paar dingen: doe het licht aan, je ziet dat er niks verandert of als je door een deur loopt en dan weer terug, je komt altijd in een andere kamer terug en zo zijn er heel veel trucjes waar je aan kan merken dat je droomt en zo kan je uiteindelijk je droom langzaam overnemen. maar om eerlijk te zijn zou ik niet lucide willen dromen want het is juist zo leuk om telkens iets nieuws te beleven in je droom en dat je voor dat je gaat slapen niet weet wat je gaat dromen, maar dat is mijn mening er over. (en als iedereen lucide zou dromen zou deze site niet meer nodig zijn want je bepaalt toch zelf wat je droomt en dan klopt er niks meer van)

ik hoop dat dit je zal helpen ;)