Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Hele vreemde droom... hulp

8 jaar geleden

Beste allen.

Vannacht heb ik een onvoorstelbaar rare droom gehad. Normaal gesproken droom ik onbewust vrij weinig, en als het gebeurt herinner ik me bijna niets. Tot vandaag. Heb een hele rare droom gehad, en weet alles nog exact. Ben zelfs wakker geworden, en daarna naar het toilet gegaan, en moment dat ik in slaap viel, gewoon weer verder met de droom. Misschien is er iemand die mij het kan uitleggen wat het zou kunnen betekenen.

"Ik loop door een soort oud middeleeuws kasteel, en heb het gevoel dat het kasteel ergens op een hoogte staat. In het kasteel is er een soort dorpje, een plein, waar een groot feest aan de gang is. Ik ben met een paar bekende van mij (niet gezien wie) en vermaak me prima. Tot ik een meisje tegenkom, een indisch klein meisje, welke spontaan verliefd wordt op mij. Ik zie haar moeder (een oud gerimpeld dametje) en die zegt dat ze met mij mee moet gaan. Ik stel me eigen niet eens voor, maar zij weet wel wie ik ben, en ik heb geen idee wie zij is. Maar ik neem haar bij de hand. We lopen over een soort muur, en langzaam aan beginnen we te rennen, alsof we op de vlucht zijn. Maar niet in een negatieve zin, we moeten naar een bepaald soort kamer toe. Want in die kamer zou het allemaal gaan gebeuren. Langzamerhand begin ik steeds meer dingen door te krijgen. Ze wordt uitgehuwelijkt in de zin van dat ze mij gaat gebruiken om er beter van te worden. Haar moeder heeft haar aangeraden, dat als ze met mij mee zal gaan de wereld voor haar beter zal worden. Ik voel me daardoor juist gebruikt en begin steeds meer te twijfelen. Maar aan de andere kant blijf ik wel samen met haar hand in hand doorrennen op zoek naar die plaats. Tijdens het rennen stoppen we af en toe, en ze geeft het dan ook eerlijk toe, maar daarna rennen we gewoon weer door. Het hele kasteel/dorp door. En we gaan steeds sneller. Van een trap springen we zowat, over de mensen heen, maar die hebben geen oog voor ons. Ik merk wel aan mezelf dat ik steeds blijer wordt en een grote glimlach heb." Na de sprong werd ik wakker... ging ik naar t toilet en de droom ging verder. "Eerst een stukje herhaling. Daarna blijven we maar weer rennen en rennen, en hetzelfde gesprek volgt nog een keer. Tot ik weer wakker wordt.

Het stomme is juist ook, ik weet niet of ik de plaats gehaald heb. En ondanks ik wel weet wat er zou gaan gebeuren, onze liefde zou daar bezegeld worden, maar ik wist ergens diep dat ik alleen gebruikt werd omdat zij er beter van werd. Ik weet ook niet wat ik er aan zou overhouden, en of ze daarna bij mij zal blijven, of weer verder zou gaan. Zou ik voor eventjes gelukkig zijn, of voor heel lang...

Hopenlijk kan iemand mij uitleg geven.

MVG
Michel