Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Logisch me droom;)

Ikk.
26 juni 2008

Nou mijn uitleg over de droom die ik gedroomd had;

Ik reed met m'n ma in haar auto door mijn straat. Opeens waren er overal militairen (die me bekend voorkwamen maar dat kan natuurlijk niet!) en een begravenis gebeuren! Toen stond ik buiten en liep ik andere straat in. Opeens kwam daar zo'n bom uit de lucht vallen 2 meter van me vandaan. Die was dus natuurlijk ontploft en ik had het nog overleefd ook, maar ik voelde m'n hart wel sneller kloppen! (dat kan eigenlijk toch ook niet in een droom? Iets voelen? 0.o)
Toen stonden er ook een 4 jongens... 1 tje vlak bij mij... Maar allemaal om me te redden. Dus ik pak die die het dichste bij was... en toen ik die hand vast had werd ik wakker!


Overigens;
Ik droom ook erg vaak over geesten. Dat ik wat op moet lossen enzo, maarja.

Ikk.
1 juli 2008

Niemand??

Kom op!
geef aub antwoord;)

2 juli 2008
Beheerder

ik denk dat het iets is uit je vorig leven, je bent momenteel nog dingen aan het verwerken en je blijft misschien een beetje onbewust steken. is geen probleem, je kan overegens wel wat voelen in een droom, ja kan het beetpakken in je slaap, maar het kan ook lijken alsof. meestal als ik iets aanraak in me slaap, moet het iets voorstellen in me droom, maar ik blijf dan doorvoelen, en word ik wakker nadat ik weet dat het iets anders is dan in de droom.

best leuk en flau.

a u b, srry maar meestal reageer ik altijd na een periode, niemand reageerd ook overegens op mijn onderwerpen, maar ik praat wel altijd met andere mensen mee.

feneaux.

Siren
2 juli 2008

Om een droom te begrijpen is het juist de eerste stap te kijken naar de achtergrond van de droom,.
dwz de emotie, het gevoel dat aanwezig was in je droom. Het is dus heel normaal inderdaad te voelen in je dromen.
Over je moeder dromen kan het moederaspect in jezelf uitbeelden (voeding, zorgzaamheid, creativiteit), maart kan ook gaan over de verhouding tussen jou en je moeder in het dagelijkse leven. Jij zit achter het stuur in de auto. De auto beeld je fysieke zijnstoestand uit, let daarom op de kleur+ staat vd auto + is het bijvoorbeeld een rols royce of is het een kever?
jij bestuurd de auto wat wil zeggen dat je letterlijk het stuur in handen hebt, zou het kunnen dat je een begeleidende/verantwoordelijke rol op je neemt ten opzichte van je moeder? Militairen beelden over het algemeen je verantwoordelijke zelf, je geweten uit.een begravenis beeld een afscheid, loslaatproces uit. Over oorlog dromen wijst vaak op een conflict die je in jezelf hebt, dualiteit in jezelf.
Omdat je zelf niet terugvecht in je droom, dus geen oorlog voert, kan het zijn dat je je onveilig/bedreigt voelt in je omgeving, de buitenwereld.het zou misschien kunnen dat je door je omgeving gebombadeerd word met bijv. beschuldigingen of negatieve emoties. Er voor vluchten betekend dat je de confrontatie niet aandurft te gaan/ uit de weg gaat. De 4 jongens kunnen aspecten in jezelf uitbeelden die je opvangen, kunnen helpen in de situatie waarin je verkeerd.Wat voor gevoel kreeg je bij die jongens + hoe zagen ze eruit?
Uiteindelijk kan je er zelf het beste achter komen wat je droom wil vertellen, door te voelen + in trefwoorden op te schrijven wat de symbolen in je oproepen, dit heet vrije associatie...
maar hopelijk heb je hier wat aan;)
groetjes Siren

2 juli 2008
Beheerder

dromen over oorlog hebben ook vaak met oude stukken te maken.

WIllyWonka
2 juli 2008

oude stukken taart?

lekker zo lang er maar aardbei bij zit ;-)

2 juli 2008
Beheerder

nee, oude stukken, stukken die je in het leve nog niet verwerkt hebt.

Ikk.
10 juli 2008

Siren, over dat stukje met beschuldigingen klopt :o.
Zo'n vroegere vriendin zat opeens te zeiken dat ik haar zusje heb uitgescholden enzo, maar nooit gedaan.
Was echt dom, maarja.

10 juli 2008
Beheerder

zulke mensen heb je.

ankau
10 juli 2008

feneaux heeft ook gelijk, dromen over de oorlog hebben ook te maken met vorige levens, het wil niet zeggen dat de woorden zonet vertaald zijn de enige betekenis hebben, bovendien klopt deze site niet voor 100% en niet alle dingen die je kan dromen staan in het woordenboek.

ankau