Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

2 Vreemde Dromen

Cecilia
9 jaar geleden

Ik had vannacht twee rare dromen. Ik hoop dat iemand van jullie me kan vertellen wat die dromen (kunnen) betekenen.

1.

Mijn broertje en ik stonden in de stal van zijn eigen paard (en nog een andere). Ik was boos op hem omdat hij zijn paard niet goed verzorgde. Het paard had aan de achterkant krulletjes gekregen en had een grote zwarte veeg op zijn kop. ''Ik verzorg hem wel,'' Zei ik boos. ''Anders gaat hij er net zo als het andere paard uit zien.'' Ik wees naar het andere paard die er ook slecht aan toe was.

Dat was mijn eerste droom. In het echte leven heeft mijn broertje geen paard hoor! Haha.

2.

Ik ben op school en wacht tot mijn vader me ophaalt. Ik loop wat heen en weer en kom in een straat terecht die naar beneden gaat. Aan de linkerkant van de straat op de stoep staan mijn broertjes vrienden. Ik loop ze voorbij een deuropening in. Het is een verlaten en half ingezakte ruimte met graffiti aan de muren. Ik loop weer naar buiten. Ik zie nu ook mijn broertje bij z'n vrienden staan. Ik groet hen gedag en loop naar school. Ik kan de school naar binnen kijken. De hele voorkant is weg. De school heeft een nieuwe trap. Ik kijk tegen de witte overloop aan. Opeens staat mijn broertje naast me. ''Hebben ze school verbouwd?'' Vraag ik hem. ''Ja, mooi he? En een paar nieuwe lokalen.'' Antwoordde hij.

De tweede droom vond ik heel vaag. Ik kan het niet helemaal beschrijven zoals het was, want dat weet ik niet precies meer. In het echte leven zit ik ook nog op school. Ik hoop dat iemand antwoord kan geven :).

X

Anastasia
9 jaar geleden

Haha blijkbaar kan daar niemand antwoord op geven. Ik trouwens ook niet :$.

9 jaar geleden

Hoi Cecilia

Paarden vertegenwoordigen sterke, fysieke energie. Je dient je ongetemde kracht te kanaliseren.

Dat kan betekenen dat jou broer zich zelf verwaarloost.

Of.

Komt er een paard in je droom voor, dan is dit een goed teken. Het betekent dat je je leven onder controle hebt.

Wanneer je over school droomt, voel je je vaak onzeker over je sociale status, je kunnen of je prestatie in een bepaalde situatie.

Een droom die zich op school afspeelt, is ook vaak een metafoor voor de lessen die je in je leven leert.


Zit of sta je voor een trap, dan ben je er nog niet uit hoe je je het beste in een situatie kunt gedragen of heb je de moed nog niet bij elkaar geraapt.

Groeten Hans