Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Aquarium droom en achtervolging motoragent

9 jaar geleden

Hoi,

Ik zou graag mijn droom willen voorleggen aan jullie. Ik heb gedroomd over twee dingen. Ik heb ze alle twee opgezocht en heb wel wat uitleg daarvan kunnen krijgen, maar deze waren zo specifiek dat ik toch wat meer details te weten zou willen komen.

De eerste droom ging over twee aquariums. Eentje stond leeg, het grind lag er nog in en het aquarium was vuil.
Het tweede aquarium zat nog vol met water, er zaten een paar vissen in. Alleen merkte ik daarna op dat de slang naar de filterpomp die buiten het aquarium zat, los was geschoten. Er lekte geen water uit, het was een soort van ongemerkt gebeurd. In die droom besefde ik dat ik inderdaad in lange tijd de fillters niet meer heb schoongemaakt. Het water in het aquarium was wat bruinig, er zaten geen planten verder in. Het was een heel grauw, eentonig aquarium zonder felle kleuren of iets dergelijks.

De tweede droom was dat ik tijdens het auto rijden werd achtervolgd door een motoragent. Ik wist dat hij mijn snelheid in de gaten hield en ik was flink gespannen. Ik was bang dat ik veel te hard zou rijden, het voelde alsof ik hier geen controle over had. Echter toen ik na een tijdje op de snelheidsmeter keek, bleek dat ik netjes onder de snelheidslimiet zat en dat er uiteindelijk niets aan de hand was.

Dit waren mijn dromen. Een beetje vaag misschien, dus ben benieuwd naar jullie uitleg!

Bedankt!

Weetgeennaam
9 jaar geleden

Hoi Ben,

Een aquarium staat voor een emotie of een verlangen. Waarschijnlijk is er iets in je leven waar je naar verlangt maar geen aandacht aan besteedt, terwijl het zo veel mooier kan zijn als je er wel aandacht aan besteedt en het kan zijn dat je onderbewuste dat door heeft of daar extreem mee bezig is.

De tweede droom lijkt mij naar faalangst te leiden. Dat kan misschien ook weer met die eerste droom te maken hebben, dat verlangen. Dat je er niet aan toe durft te geven.

Dit is voor zover mijn conclusie, herken je het een beetje?

Groetjes

9 jaar geleden

Hoi,

Ja zeker! Die emoties en verlangen herken ik terug en die faalangst komt denk ik vanuit mijn nieuwe baan waar ik graag het goed wil doen en daardoor soms bang ben het fout te doen. Dus dan is het dus dat!

Bedankt!