Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Terugkerende droom: spullen inpakken vakantiehuisje en tijdsnood...

4 juli 2013

Hallo,

Ik ben nooit zo erg met dromen etc. bezig maar ik heb nu al een tijdje een droom die regelmatig terugkeert, naar mijn idee soms wel 3/4 keer per week...

Het begint dat ik en mijn man ergens anders zijn, meestal in een soort vakantiehuisje, maar dit ziet er wel steeds anders uit op een andere locatie. Soms zijn onze beste vrienden of anderen er ook bij. Je weet hoe dat werkt bij zo'n vakantiehuisje; meestal moet je op de dag van vertrek er om 10.00 uur ofzo uit zijn.

In mijn droom lukt het me dan niet om ook om 10.00 uur klaar te zijn met inpakken en opruimen. Vaak kom ik er dan heel laat achter dat bijv. de hele keuken nog moet worden opgeruimd, alle kleding nog moet worden ingepakt etc... Met als gevolg: stress! Hoe red ik het allemaal op tijd zodat we ook om 10.00 uur uit een schoongemaakt en opgeruimd huisje kunnen?

Kortom, steeds een ander huisje maar wel steeds dat gevoel dat het niet gaat lukken om op tijd alles aan kant te hebben!

Wie kan dit wat beter verklaren? Ik word nu steeds wakker met; oh ja, ik had weer die vakantiehuisjesdroom... Als ik weet waar het vandaan kan komen kan ik er misschien iets mee in het dagelijks leven, ik ben benieuwd naar reacties!

Alvast bedankt!
Met vriendelijke groet,
Georgette

weetgeennaam
30 juli 2013

Hallo Georgette,

Heb je in het dagelijks leven wel überhaupt tijd om op vakantie te gaan? Als dat niet zo is, is die droom een wens dat je op vakantie bent, maar je weet dan niet hoe je die moet indelen omdat je in tijdsnood zit, met gevolg: stress!

Als het niet zo is, dan mag je me dat even melden.

Groetjes

Karel Dobbelaere
17 september 2013

Dag Georgette,

Ik heb dat type droom al sinds ik klein was zover ik me kan herinneren, het speelt zich meestal af in oostenrijk omdat ik vroeger heel veel op vakantie ging naar oostenrijk tot rond m'n 14de, ik ben nu 31 en heb nog altijd deze terugkerende droom.
Ik denk dat dit terugkomt omdat er wel altijd iets in m'n leven nog niet in orde gebracht is, ik merk ook dat ik deze droom veel minder heb als alles soms wat minder stress is in het 'echte' leven.

Leuk dat het onderbewustzijn universele structuren gebruikt om ons zaken duidelijk te maken aka droomanalyse :)

Groetjes

Karel

IngeBoogaers
13 november 2014

Wat apart, want ik heb precies dezelfde dromen met regelmaat !
We zijn ergens, een hotel, vakantiehuisje, en alles moet ingepakt worden voor de vertrektijd dat je eruit moet inderdaad.
Dan kom ik een kamer binnen en blijkt een hele kast (alsof ik mijn hele huisinhoud mee heb genomen op vakantie) nog te moeten worden uitgeruimd, enz enz.
Weet jij er al meer over? Ik vraag me ook al jaren af wat het betekend eigenlijk.