Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

herhaling van droom, met andere uitkomst

Ömit
14 juni 2013

Hallo,

Ik droomde eerst, dat ik een wandeling aan het maken was, met een groep mensen in wisselende samenstelling, allemaal mensen die belangrijk voor me zijn (geweest), sommigen liepen telkens mee, anderen liepen maar even mee.

Op een gegeven moment, kwamen we bij een splitsing, waarbij de ene kant een laag hekje was, en de andere kant een kuil. Ik wilde zelf het hekje over, maar de anderen duwden me in de kuil, alwaar ik in mijn nek gebeten werd door een tijger en een slang. Vervolgens ging ik dood en werd ik wakker.

Toen ik eenmaal weer in slaap was, droomde ik dezelfde droom, maar dan wist ik ondanks de inzet van de anderen over het hekje te klimmen, waar ik alleen verder liep en daar de vrouw tegen kwam voor wie ik (helaas niet wederzijdse) gevoelens heb. Daar zijn we verder gaan wandelen.

Op zich kan ik de symboliek wel plaatsen, de groep met mensen vertegenwoordigd mijn verleden, angsten en neiging naar veiligheid, en pas als ik die aan de kant zet, kan ik gelukkig zijn met een ander (wie weet de dame in kwestie..), maar heeft iemand enig idee wat het betekend, dat er twee dromen voor nodig geweest zijn?

lala
14 juni 2013

Betekend niks

14 juni 2013

Geen enkele droom betekent niets. Deze droom bijvoorbeeld betekent dat je de echt goed moet nadenken over welk levenspad je kiest. Als je echt voor iets wilt gaan, dan moet je dat ook doen. Dat je in een kuil wordt geduwd, betekent dat je vrienden of personen die belangrijk voor je zijn (geweest), het je eigenlijk niet gunnen of jaloers op je zijn. Maar omdat jij in je tweede droom ervoor gaat, en je daarna met die persoon gaat wandelen, zegt dat je voor je eigen leven en ideeën moet kiezen en risico's moet durven te maken, en niet dat van je vrienden.