Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Dromen over Psychose

14 juni 2013

Hallo ,

De reden waarom ik hier geregistreerd heb is omdat ik vannacht een onvergetelijke ervaring heb meegemaakt.
ik droom de laatste jaren ongeveer al 6 jaar heel duidelijke en meestal angstaanjagende dromen dus ben al heel wat gewoon , maar wat ik vannacht heb meegemaakt of gedroomd is heel anders geweest en héél eng. ik heb zelf vroeger psychoses gehad en opnames. maar dit was zelfs nog erger dan mijn ervaringen met psychoses.
even een uitleg:

ik droomde dat ik in een soort resort was met mijn familie : ouders , zussen en mijn kinderen. tot ik plotseling een soort psychose kreeg in mijn droom , ik werd heel angstig en had het gevoel niets meer te kunne controleren , in het begin hadden mijn ouders en mijn omgeving - ik wist dat er anderen mensen waren maar zag hun niet - niets door , maar al gauw kreeg ik het benauwd en deed ik dingen die ik normaal niet deed. ik was verward en agressief en sprak talen die ze niet begrepen en had ook moeite met de uitspraak , tenslotte begon ik enorm te hallucineren , en met hallucineren bedoel ik vervormen van dingen , mensen , geluiden , geuren etc. echt alles. ik vertrouwde mezelf niet meer , tot mijn vader zijn armen naar mij uitreikte om mij op te vangen of op te pakken. ik deed er precies uren over om bij hem te zijn eenmaal in zijn armen , was ik op een andere plaats , in een soort bijeenkomst van een school , ik zat aan tafel met andere studenten , inclusief mijn zus ( die in de realiteit dit weekend terug komt van een jaar weggeweest te zijn in het buitenland ) en alles was in sepia , ik zag letterlijk alles in sepia. we aten en soort champignons met wild. mijn zus haar ex vriend zat een tafel verder en keek hele tijd in haar richting en daar waren we over bezig. ineens was ik weer in dat resort met mijn psychose en was ik in mijn vader zijn armen , mijn moeder was de hele tijd bezig over dat ik nooit meer voor mijn kinderen kon zorgen en dat het goed mis zat , en dat we naar de psychiatrie moesten. uiteindelijk vonden we de psychiatrie niet , ineens zat ik een kamer met verschillende kinderen - dit stuk herinner ik mij heel vaag- en waren ze hele tijd over mij bezig enzo. het rare is dat ik in mijn droom wakker werd en wist dat alles echt was dus ook het feit dat ik mijn kinderen nooit zou weerzien en al de rest , en het vreemst was dat ik tegelijkertijd ook wist dat ik toch nog daarboven op aan het dromen was. ik werd dus wakker in een droom maar wist dat ik nog droomde.


zohier mijn verhaal , ervaring whatever het ook mag wezen.

mensen met een uitleg of verklaring , alstublieft laat het mij weten.
ik ben hier erg van geschrokken.

Grtjs

charlottewüsrlich
17 augustus 2016

hallo, ik heb vanacht ook zo iets meegemaakt en ben weg geschrokken: ik snapte niet echt waar mijn droom/nachtmerrie over ging ik was om de paar minuten op een andere plek en alles bleef zich opnieuw afspelen bv dit: ik was op straat en mijn moeder zag ik haar huis in lopen maar paar seconden later zag ik haar met de auto voor haar huis rijden en liep richting huis terwijl ze al thuis was en dit op verschillende plekken, de droom leek oneindig, alles begon zich te hervormen en opeens was ik in een bos beland en ik bleef op dezelfde positie maar de plekken waar ik was begon te veranderen het was heel vaag en ik werd trillend wakker midden in de nacht, ik ging weer verder slapen en de droom ging vreemd genoeg weer verder. toen het ochtend was was ik erg bang en angstig vooral toen ik me realiseerde dat ik zeker wist dat ik dit eerder mee heb gemaakt een soort déjà vu

17 augustus 2016
Beheerder

Het komt mij voor dat je moeder een te grote rol speelt en alomtegenwoordig lijkt?
Het bos is ook het (moederlijke) onbewuste. Je moeder komt en gaat en is overal tegelijk.
Dromen vormen beelden naar je gedachten, dus wie chaotisch is zal ook chaotische dromen hebben.
Maar het onbewuste is ook een kaleidoscoop van beelden die eindeloos kunnen veranderen.

Robin
18 september 2016

Hoi
Af gelopen nacht was de 3 de x dat ik droomde over een psychose. In mijn 1ste droom had ik er zelf een en dit was egt heel appart. Die andere 2 gingen over mijn ex dat hij weer in een psychose was geraakt en dat ik en mijn kinderen ons moesten gaan verstoppen. Nou heeft mijn ex de diagnose schizofrenie en zijn dit dan misschien mijn angste.
Ik word er heel erg onrustig van dit is voor mij echt een nachtmerrie en die heb ik al heel lang niet meer gehad.

18 september 2016
Beheerder

Het lijkt mij inderdaad een schrikbeeld.
Het is vreselijk als je in een psychose terechtkomt en daarom mijden mensen het contact met zieke geesten uit smetvrees en angst. De onbewuste angsten worden getriggerd en geprojecteerd.
Een psychose lijkt wel op een "dag-merrie" (als contrast met een "nacht-merrie").

Door de problemen met een geestelijk zieke kunnen partners zelf in psychische problemen raken.