Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Pastelkleuren droom

11 jaar geleden

Hallo allemaal,

Ik had net een hele bijzondere droom gehad. Dat gevoel van ‘bijzonder’ voelt lekker en is na het ontwaken nog steeds een beetje aanwezig...

Voor mijn eigen gemak wil ik mijn droom puntsgewijs weergeven. Ik hoop dat het desondanks prettig leest voor de lezer.

1. Ik ben in een huis met een grote woonkamer, een soort ‘industriebouw’ wat ik persoonlijk erg mooi vind. Ik zie de keuken, die op een creatieve wijze iets hoger ligt dan de woonkamer, lijkt net een toren van glas. Ik zie de keuken vanuit de woonkamer door een klein raam, de gloed op de ramen en de kleuren zijn prachtig, betoverend, hebben iets van licht goud waarnaar je met plezier de hele tijd wilt kijken. Ik ben alleen en toch heb ik het gevoel dat er ook andere mensen aanwezig zijn. Maar dat het zo is, is niet storend, ik voel zelf geen bedreiging, zie alleen die pastelkleuren en die mooie gloed. Ik hoor (?) dat het mijn nieuwe huis is, dat ik erin mag wonen. Ik kijk dan naar de vloer en zie dat deze, ook een beetje industriële uitvoering, mooi grijs en degelijk is. Een mooie vloer, denk ik bij mezelf. Omdat de keuken iets hoger ligt, loopt de vloer een beetje omhoog. Maar ook hier heb ik geen moeite mee, het voelt oké.

2. Even later zie ik dat er erg veel lampen in mijn nieuwe huis staan, eigenlijk overal. Dat zijn lampen van vorige bewoners, alsook lampen van mijn oude huis (nu nog huidige). Ze staan verspreid over de kamer: op de vloer, planken, hangend op de wanden. De gloeilampen zijn echter bijna allemaal stuk, er zijn maar een paar die nog een zwak licht geven. Ik besluit dan direct alle gloeilampen te vervangen en ga direct aan het werk, heb daar erg veel zin in.

3. Er is opeens een oudere man in mijn droom aanwezig. Hij praat tegen mij en ik weet dat ik met de man van de koningin praat. Hij is dus de koning, dan wel zonder kroon en gewoon gekleed. Nu blijkt dat mijn huis een onderdeel is van het huis van de Koninklijke familie. Het is echter mijn huis en ik heb geen moeite dat het zo is. Er komen opeens meer leden van de Koninklijke familie te voorschijn, ze hebben echter niets van het Koninklijk Huis van Nederland. De gezichten zijn me onbekend, ze zijn gewoon gekleed en de enige wat ik weet is dat ze van de Koninklijke familie zijn. Ik blijk iemand te zijn die voor het Koninklijk Huis aan het werk is, een soort schoonmaakster, maar ook als een planner en organisator.

4. Opeens moet ik nodig naar de wc. Ik zit op het toilet te poepen en er komt wel iets uit, maar nog niet voldoende. Ik stop mijn hele rechter hand (ben rechtshandig) in mijn anus (niet schrikken, hoor, ik schrijf alleen wat ik mijn droom heb meegemaakt). Mijn hele hand gaat er gemakkelijk in en ik haal wat vieze restjes uit, dat gooi ik vervolgens in de wc. Dat doe ik twee keer en heb het gevoel dat ik nu echt ‘schoon’ ben. Ik spoel alles door de wc, maar mijn rechter hand zit nog onder mijn ontlasting. Omdat er nog iemand naar de wc moest, loop ik een poosje met zo`n hand rond. Vervolgens was ik mijn hand onder de kraan.

5. Ik word met een positief, ‘goed’ gevoel wakker.

Nu moet ik nog bijschrijven dat ik vandaag een leuk huis heb gezien (op het internet) en heb waarschijnlijk een grote kans om in dat huis te gaan wonen. In mijn huidige woning woon ik ruim vijf jaar, maar heb in die vijf jaar een hoop ellende en ongemakken ervaren, zowel op persoonlijke, als zakelijke vlak. Ik heb er altijd al het gevoel gehad dat er iets niet klopt in dit huis. Na wat salie te hebben gebrand, is de sfeer wat beter geworden, maar nooit helemaal goed. Ik maakte in de laatste jaren veel tegenslagen mee, kreeg veel verlies te verwerken en raakte als mijn spaargeld kwijt. Ik voel me hier niet gelukkig en dat terwijl ik voorheen altijd zo sterk en optimistisch was. Om slechte dingen aan een huis toe te schrijven, tja, ik weet dat het eigenlijk niet erg ‘logisch’ is, maar toch...
Daarom ben ik op zoek naar een nieuwe woning.

Goed, zou iemand me kunnen helpen om bepaalde aspecten uit mijn droom te kunnen ‘vertalen’?
Alle reacties zijn welkom :) Alvast bedankt voor jullie aandacht en tijd!

Groeten, Anne



3 keer bewerkt. De laatste keer was 11 jaar geleden door Anneloz.

11 jaar geleden

Hoi Anne

Dat kunnen de uitleggingen zijn van je droomsymbolen en wat ze kunnen betekenen en dat je even mee lezen kan.

Als je droomt over je eigen huis, maar heb je daar nooit echt gewoond, dan heb je het gevoel dat je iets mist op emotioneel niveau. Kijk naar wat er gebeurde en naar de voorwerpen die je in het huis ziet om erachter te komen wat er ontbreekt.

Een rijkelijk beklede kamer met dure spullen staat voor succes en welvaart.

Staa je in een glazen keuken, dan voel je je heel kwetsbaar.
Deze droom kan ook betekenen dat je het gevoel hebt dat je op de vingers gekeken wordt.
Een droom die zich in de keuken afspeelt, staat voor je behoefte aan emotionele en spirituele voeding.

Een vloer kan ook de scheiding tussen je bewuste en onderbewuste zijn.
Een schuine vloer geeft aan dat je te ver afwijkt van je oorspronkelijke plannen en doelen.

Droom je over een zwakke of flikkerende lamp, dan is er een situatie die je irriteert.

Zie je een oude man in je droom, dan staat dit voor wijsheid en vergeving.

Een koning in je droom is een krachtsymbool en staat vaak voor een persoon in je leven zoals je vader, een leraar, een baas of iemand waar je in geïnteresseerd bent.

Een wc in een droom staat voor dingen die je aan het loslaten bent of die je mag gaan loslaten.

Je rechterhand staat voor mannelijke, actieve eigenschappen.

Droom je over poep (van een mens of een dier), dan staat dit voor dingen die je los mag laten of losgelaten hebt.
Was je je handen, dan symboliseert dit een probleem waar je je zorgen over maakt en wat je op dient te lossen.
Deze droom kan er ook op wijzen dat je niet langer de verantwoordelijkheid voor iets op je neemt.

Als je droomt dat je jezelf wast of je hand onder de kraan, dan staat dit voor bepaalde dingen die je in je echte leven aan het loslaten bent. Dit heeft vaak te maken met gevoelens en emoties.

Droom je over een kraan, dan heb je je emoties onder controle en sommige uit je.

Groeten Hans.

11 jaar geleden

Beste Hans,

Dank je voor je uitleg. Ik zie jouw naam regelmatig op het forum voorbij komen en waardeer de uitleg die je geeft.
Ik ga nog eens over alles nadenken, daarvoor heb ik wat tijd en ruimte (in mij hoofd) nodig.

Nogmaals, bedankt.
En tot volgende lees-contact :)

Groeten,
Anne