Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

vreemde maar enge droom

anpringelberg
16 jaar geleden

ik moet smorgens vroeg weg, eerst met ebby(mijn dochtertje) dan alleen, in die tussentijd breng ik ebby naar oma die op haar gaat passen als ik weg moet, dat is de afspraak.
ik ben met ebby weggeweest en mis de bus, we wachten wat in een patatzaak en ebby neemt 2 broodjes, die worden bezorgt, liever nemen ze mijn bestelling niet aan, hebben ze geen tijd voor, later toch met veel gejammer krijg ik toch mijn broodje, ebby gaat bij het station kijken of de bus al komt, komt niet en na een tijdje komt ze weer terug. ineens zie ik allemaal ontploffingen, een huis in een flatgebouw ontploft helemaal en vervolgens ontploffen er in iedere tuin die ik zie allemaal dingen, zo te zien zijn dat allemaal stroomkastjes van ver af.
het licht blijft branden bij de mensen binnen geen schade, geen wateroverlast, raar maar er is niets. zelfs geen kastjes die uit elkaar gesprongen zijn, of uberhaupt kastjes die er staan.
ik bel een vriendin(een vrouw die ik in het dagelijks leven niet ken maar wel heel vertrouwd aanvoelt) van me op en ze nodigt ons uit om bij haar te komen slapen want die afspraak komt morgen wel, (raar alsof iedere dag dezelfde afspraken gemaakt kunnen worden en er geen besef is van tijd.)
maar dan moeten ebby en ik wel bij die vriendin komen, we nemen nog een broodje voor onderweg en de vrouw die ons helpt geeft mij weer geen broodje, jouw etenstijd is over een uur, ik vertel de vrouw dat broodje in haar ** te duwen er stopt een taxi bij de patatzaak en een man stapt uit en vraagt naar mij. het speelt zich in een ander armoedig land want ze spreken merendeels spaans of engels. maar het engels is verstaanbaar.
ik roep ebby en we stappen in de auto, we rijden door de stad, het landschap is droog en lijkt niet veel water te hebben, mensen zien er grijs uit terwijl alles in onze buurt en wij toch heel gezond en gekleurd zijn, ook de taxichauffeur, de man zegt dat hij een neefje is van mijn vriendin, we zien een dierentuin die helemaal vol in bloei is en waar wilde dieren leven, de dieren worden goed gevoedt en goed behandeld.
Bij de vrouw aangekomen beslist ze samen met haar dochter dat ze ebby naar oma zullen brengen.
dat doen ze en ze brengen ebby weg.
de man van mijn vriendin zit daar maar, hij loopt naar het stopkontakt en ziet dat de draden eruit liggen maar er is wel licht, schakelt het stroom uit en doet de draden weer terug waar ze horen, hij zegt dat dat komt door de ontploffingen en neemt me mee naar de tuin.
ineens komen er allemaal dieren aan, gaan op een stokje zitten en verstenen, ook bij buren in de tuinen.
het gebeurd vaak dat de dieren die we hebben gemaakt door ontploffingen tot leven komen en dan savonds weer verstenen, we hebben er geen uitleg voor. met in mijn hoofd die afspraak en nog steeds een beetje denkend dat ik te laat zal zijn lopen we naar binnen en gaan weer op de bank zitten, naast de bank staat een ijzeren vat die bovenop een soort van diepe kuil in de grond staat.
ik kijk ernaar en de man zegt: heb je honger dan zal ik kip voor je maken.
Hij haalt het deksel van het vat en haalt een goed doorvoedde dooie kip eruit en legt dat op de houten tafel, hij kijkt me aan en wil er weer een kip uit halen, aan de kip hangt een man van ongeveer 20 jaar die op sterven na dood is maar koste wat kost die kip beethoudt.
de man schopt de man van de kip af en een andere jongen van ongeveer 16 jaar probeert eruit te komen die ook heel erg zwak is en grijs begint te worden, de man schopt die ook terug, ze liggen strak en vast op elkaar alsof ze als het ware in elkaar groeien, een jongen van 13 jaar ontsnapt uit het vat en kijkt mij aan, gaat naast me zitten en zegt pappa gaat vreemd, je gaat vreemd pappa, ik zeg het tegen mamma. de man reageert er niet echt op. alsof hij niets hoort of ziet.
ik kijk de jongen aan en zeg, pappa gaat niet vreemd met mij hoor ik ben een vriendin van je moeder, de man kijkt niet op of om.
ik vraag de man wat al die jongens daarin doen tussen al die lijken, de jongen zegt ze drogen ons uit ze drogen ons uit en dan gaan we dood. ook ik durf niet echt geschokt te reageren.
ook de jongen probeert niet te vluchten maar blijft strak naast me zitten en kijkt me aan alsof hij smeekt met me mee te mogen. ik begin te denken en kijk de man aan...op dat moment wordt ik wakker
wat is dit voor gekke droom? iemand een verklaring ervoor?

ik denk dat die dieren in die dierentuin die dieren die tot leven zijn gekomen zijn.
dat dat vat een vat met herinneringen is wat die man opentrekt en wat hij lief heeft weg probeert te stoppen en te vergeten, waardoor als de man er iets uit wil halen, herinneringen vrij komen maar mij ermee opzadelt omdat het hem niets meer doet.

mijn angst is wel dat er ergens op de wereld dus iemand is die dat daadwerkelijk met zijn zonen doet, het gebeurd me namelijk vaak dat ik iets droom dat dat later iets blijkt te zijn dat uit is gekomen

groetjes en liefs van anpringelberg

anpringelberg
16 jaar geleden

op dat moment moment dat ebby terug komt van het station sta ik te betalen met mijn pinpas, omdat ik nooit geld in mijn zakken heb, ik waardeer ook gelijk mijn telefoon op zodat ik genoeg geld heb om te kunnen bellen daarbinnen, het lijkt of er geen geldzorgen zijn en ik alles kan betalen met die pas, maar ik wil alleen die broodjes betalen.