Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Dromen over afbrokkelende tanden.

11 jaar geleden

Hallo allemaal,

Ik heb maandag nacht een enge droom gehad over dat mijn tanden afbrokkelden.
Het was maar 1 tand, maar de tand stond achter me voorste tand.
Hij was niet helemaal weg, maar brokkelde wel stukjes af. Mijn twee voorste tanden zaten erg los, die kon ik er zo uit duwen. Maar ze bleven wel in mijn mond. Daarbij was ik in de winkelstraat bij mij in het dorp maar ze waren aan de weg bezig, die lag helemaal open met zand enzovoort.
Nu lees ik allemaal rare en creepy dingen.. maar wie weet wat de betekenis hiervan kan zijn? In mijn droom was ik erg angstig..
Ik moet ook echt de hele tijd er aan denken..
Hoop op reacties..

Groetjes,
Dagmar

11 jaar geleden

Niemand??

11 jaar geleden

Hoi Dagmar.

Als je droomt dat je je tanden verliest of afbrokkelt, dan staat dit voor je gevoel dat je machteloos bent in een situatie in je echte leven.

Een droom over een losse tand staat voor je gevoel dat je een vriend niet volledig kunt vertrouwen.

Een straat in je droom staat voor je levenspad. Een lege winkel staat voor een gevoel dat je iets tekort komt, je weet niet of die winkel leeg of vol was, dus je weet dan ook niet hoe of de rest van je leven afloopt.

Een droom waar zand in voorkomt staat voor een moeilijke tijd of voor verlies.

Als je droomt dat je op een of andere manier angst ervaart, is dit veelal een reflectie van gevoelens uit je wakend bestaan. Onderdrukte gevoelens, onverwerkte emoties, walging en vijandigheid kunnen een angstdroom opwekken. Deze droom zou er ook op kunnen duiden dat je werk en thuis niet goed kunt uit elkaar kunt houden.

Groeten Hans.

11 jaar geleden

In de winkelstraat liepen gewoon mensen en de winkels waren gewoon vol. Gewoon open en normaal.
Alleen de weg lag open met zand.

Ik ben wel in mijn leven een abortus ondergaan, wat nog maar een paar weken geleden is en heb daar een enorm schuldgevoel over.
Ook mijn hondje is zwanger.. en krijgt 6 puppies..
Met werk en thuissituatie heeft het niets te maken.
Zou het daar iets te maken kunnen hebben? Heb ook net een nieuwe relatie en ben nog wantrouwig..

Groetjes Dagmar

11 jaar geleden

Hoi Dagmar

Ik denk dat je even wat tijd nogig hebt om het een en ander te verwerken, ook wat betreft rouw verwerking, ook wat je nieuwe vriend betreft.

Droom je over een winkel vol met goederen, dan staat dit voor overvloed, dat kan beteken dat je toekomst er gunstig uit ziet

Groeten Hans.

11 jaar geleden

He dagmar90

Hoelang is het geleden dat je die droom had. En over je abortus, in welk jaar was dat? Kan je me iets meer vertellen over het dorp.

Groetjes John,

11 jaar geleden

Beste Dagmar,

Hans heeft gelijk, je hebt wat tijd nodig om je verlies te verwerken. Het zal waarschijnlijk ook enige tijd duren voordat je verder kunt gaan. Zo`n winkelstraat kan ook een gewoon, dagelijks leven symboliseren en het zand dat je daar (nog) niet klaar voor bent, dat het je nu (nog) te veel moeite kost om daar een deel aan te nemen.

Sterkte,
Anne

Mer
10 jaar geleden

Hallo,

ik vraag me af of iemand me antwoord kan geven over de betekenis van het dromen over twee afbrokkelende tanden die in mijn knarsgebitje zaten... Dus ze brokkelen af en dat weet ik en op het moment dat ik mijn knarsgebitje (soort hockeybitje) uit mijn mond haal zitten ze daar in.

Ik maak me namelijk zorgen over mijn gezondheid en vroeg me af of er een samenhang kan zijn?

Hopende dat iemand mijn droom kan verklaren.

Alvast bedankt.