Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Nare droom over mijn kind

16 mei 2013

Beste mensen wie kan me helpen een verklaring te vinden voor mijn droom.

Deze morgend werd ik gewekt door telefoon van mijn mama maar op dat moment zat ik in een bizare droomface.
Na het afsluiten van het gesprek bleef ik nog even liggen in bed en viel terug in slaap.
Terug werd ik in de droom gestort en werd na een tweetal uur wenend wakker. Het bizare is dat ik me al gans de dag rot voel en er niet gemakkelijk uitkom vanwat ik gedroomd hebt.

De droom:

Ik ging op vakantie met mijn dochter en nog een derde persoon, wie die derde persoon is kan ik niet achterhalen maar ik denk mijn eigen partner dat hij het was.
We stoppen op een mooie plaats waar weet ik niet, en stappen uit de wagen of mobilhome.
We gaan tevoet even wat verder en komen tegen een ravijn, voor de ravijn staan houten paaltjes om toch aan te gevn dat er gevaar is.
Ploseling gaat mijn dochter zo op een paaltje staan en het paaltje breekt waardoor ze haar evenwicht verliest en terecht komt in de ravijn.
Ik was in paniek en ging naar de afgrond kijken en zag haar liggen op haar buik. Ik zocht iemand in de buurt die ons de weg kon wijzen om tot haar te geraken, die man ging met ons mee om de weg te tonen.
Toen we beneden waren vond ik mijn dochter niet meer en plots passeert er een klein meisje op een fiets en ze zij tegen mij ik ga straks dood. Ik veronderstel dat het mijn dochter was, het rare is ook dat ze verder reed zonder afscheid te nemen. Toen werd ik wakker met heel veel tranen. Tot nu toe voel ik me heel beroerd over deze droom en zocht deze site op om mijn verhaal te plaatsen zodat mensen mij eventueel een geruster gevoel kunnen geven of me kunnen helpen deze droom te verklaren, waarvoor mijn dank.

Jacqueline Voskuil
16 mei 2013

Beste Saela,

Wat een nare droom. Ik begrijp heel goed dat je hier heel verdrietig uit wakker werd.
En toch, het is een mooie droom hoor. Ik zal er iets over vertellen. Je gaat met je dochter en je partner (weet je niet zeker) op vakantie. Ik heb sterk het idee dat je dochter niet je dochter is maar je eigen ontwikkelingsmogelijkheden.
En dat je partner niet je partner is maar je eigen mannelijke krachten als daadkracht en doorzettingsvermogen.
Dat je op vakantie gaat betekent vaak dat je graag een innerlijke rust zou willen ervaren.
Met andere woorden, je zou graag de rust willen vinden om een weg te vinden in het dagelijkse leven. En dat je daarbij gebruik kan maken van je daadkracht en je ontwikkelingsmogelijkheden.
Alleen, je vindt het waarschijnlijk moeilijk om die stap in het diepe te nemen. Want dat betekent het ravijn in jouw
droom. Echt waar, deze droom is symbolisch. Het komt alleen zo heel echt over.
Je gaat met behulp van een man naar beneden om je dochter te zoeken. Die man ben je dus zelf. Naar beneden betekent naar het onbewuste. M.a.w. Je gaat naar het onbewuste om daar te ontdekken dat er een meisje fietst.
Ook dit kleine meisje ben jij. Ze fietst. Prachtig, het betekent vooruitgang op eigen kracht. M.a.w. het is belangrijk te
luisteren naar dit kleine meisje die in die jou zit. Het zijn jouw vrouwelijke krachten als verzorging die in ontwikkeling zijn. Mooi he? Ze gaat dood, zegt ze. Helemaal niet erg, het betekent dat jij de moed moet hebben om door te gaan in het geloven in jezelf. In jouw vrouwelijke kracht als verzorging. Stel, je denkt van dat het je dochter is die daar fietst
dan betekent het dat je de moed moet hebben om door te gaan in het luisteren naar je ontwikkelingsmogelijkheden.
Wat betekent deze droom in het kort? Dat je de moed moet hebben om door te gaan met het luisteren naar je eigen ontwikkelingsmogelijkheden en de vrouwelijke ontwikkeling in jezelf en dat je daarbij een grote sprong in het diepe moet doen. Weet dat dit ook in kleine stapjes mag hoor. Het is een mooie droom. Yes.
Ik hoop dat je wat aan mijn droomuitleg hebt en ik wens je alle geluk.
Met vriendelijke groet Jacqueline Voskuil.


Beste mensen, heb je een nare droom waar je maar niet uit komt? Mail me gerust.
Het mailadres is: jacqueline-voskuil@hotmail.com Ik ben auteur van twee boeken over dromen (uitgeverij Schors)
en ik ben droomdeskundige bij het tijdschrift Intens.

19 mei 2013

Dag Jacqueline Voskuil,

Wow wat een geweldige verklaring zover had ik helemaal niet gedacht, en wat je schrijft daar kan ik me helemaal in terug vinden, echt bijzonder hoor.

Ik maak soms heel bijzonder dromen en schrijf ze dan op die voor mij een betekenis hebben.
Als je wilt schrijf ik ze jou graag eens door.

Wat ik me nu eigenlijk wel al jaren me afvraag en me blijft volgen is het volgende.
Toen mijn dochter een jaar of 3 Of 4 was zong ik een lied voor haar van een tv programma waar ikzelf als kind graag naar keek. Het programma was van hallo Meneer de uil van het Fabeltjeskrant.

Toen ik klaar was met het zingen van het lied ging de telefoon, ik nam op en hoorde op de achtergrond geluiden van een grote bijeenkomst van mensen alsof ze op een feest waren. Toen hoorde ik twee a drie kinderstemmen en zongen hetzelfde lied van toen ikzelf net gezongen had.

Ik weet uit bronnen van mijn moeder waar ik sterke band mee heb dat ze mij ooit vertelde dat er twee miskramen en 1 abortus is geweest. Het eerste wat me doordrong waren die overleden kinderen die contact met me wou maken. Misschien ben ik mis en is het totaal iets anders. Misschien hebben ze laten blijken dat ze het fijn hebben en op hun plaats zijn waar ze moeten zijn. Ik was rond deze tijd ook sterk bezig met het spirituele om mezelf te kunnen behelpen van de gezondheid en een pad te zoeken. Ik dacht ook veel aan de overleden zieljes (de kinderen) waarom dit moest gebeuren en heb me steeds afgevraagd waarom het zo is gelopen. Zelf had ik graag een zus gehad en vond het altijd jammer dat het niet zo was.

Mijn mama is zwaar geestelijk ziek en kan het niet loslaten wat er in het verleden is gebeurd.

Beste Jacqueline Voskuil ik schrijf je dit als heel persoonlijk en vertrouwen maar hoop dat je hier misschien een antwoord kan op vinden.

Zo heb ik nog wel wat verhalen te vertellen ik hoor het graag van u of dit mogelijk is of niet.

Alvast hartelijk dank voor u antwoord op mijn droomervaring. Dit geeft me een beter gevoel dan wat ik zelf in gedachten had want mijn kind verliezen zou mijn dood betekenen. Ik heb dan ook heel sterke band met mijn dochter.


Lieve en hartelijke groeten saela ( artieste naam) Brigitte werkelijke naam.

Chanel
27 februari 2014

Hallo,

Mijn man heeft elke een hele nare nachtmerries,waar ik heel erg bang van wordt..
Hij droomt dat we samen op vakantie zijn in Turkije zijn(in het echt gaan we dit jaar naar toe)
en zo zijn we onze Dochter kwijt wij zoeken niets helemaal niets politie kan haar ook niet vinden,die droom heeft mijn man nu vier keer gehad, wij worden daar wel heel bang van.

Wij hopen dat jij ons kunt uitleggen wat dat betekend..
Groetjes van Brigittte van Eekeren