Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Droom in droom over de dood

Elisabeth
16 mei 2013

Hallo,
Een paar dagen geleden droomde ik het volgde; ik droomde dat ik een goede vriendin van me (die me op dit moment helpt om mijn grootste droom te verwezelijken) zag dood gaan, vervolgens besefte ik me in mijn droom dat ik dat droomde. Maar direct daarna zag ik die vriendin, net als in mijn droom in mijn droom, op de grond liggen alsof ze dood was. Ik schrok enorm omdat die droom in droom blijkbaar toch geen droom was.
En toen bewoog mijn vriendin ineens en bleek het dat ze gewoon lag te slapen en was de droom in droom toch echt een droom. Ik werd erg verward maar ook emotioneel en opgelucht wakker.
Graag ik zou graag weten wat deze droom betekend.
Alvast bedankt.

17 mei 2013

Wil je de betekenis van de droom of van de droom in de droom?

De droom: Je droomt dat je droomt. Dat is een verwijzing naar je emotionele welzijn. Je bent erg ongerust of angstig over een bepaalde situatie of omstandigheid waar je doorgaat. De vrienden in je droom zijn eigenlijk aspecten van jezelf. Aspecten van je persoonlijkheid die je hebt afgesloten. De dood van je vriend suggereert dat je een bepaalde eigenschap van jezelf mist die je vriend met zich meedroeg. Vraag jezelf eens af of wat er zo speciaal aan deze persoon is en wat je zo in hem waardeert. Misschien is dit ook wel precies datgene wat je mist in je relatie. Dat je bang bent, duidt dit op problemen thuis of in zaken.

Als ik niet helemaal duidelijk ben, mail me dan naar patrosfibros@gmail.com