Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

af en toe duikt deze vreemde droom op

rianne
9 jaar geleden

ik heb al een paar keer eerder deze vreemde droom gehad en ik weet niet wat mijn hoofd(?) me ermee probeert te vertellen.


het begint gewoon normaal in een soort winkelstraat/woongebied. ik loop erdoorheen en plots duikt er een meisje op. het kan iemand zijn die ik ken of gewoon iemand anders. vandaag was het een meisje dat ik ken. er was net een jongen langsgelopen die tegen mij had gezegd dat mijn wimpers lelijk en niet krullend zijn (dat is waar) het meisje voor me heeft hele mooie lange wimpers en vertelt me dit. 'je moet naar de blokker (ja dat zei ze echt) gaan en mascara van Rock kopen'
dan gaat ze weg en loop ik door een vies afgebrokkeld steegje en plots is er een klein meisje aan mijn rechterzijde en een klein jongetje aan mijn linker. aan het einde van het steegje horen we al schoten en politiesirenes. als we eruit zijn lopen we gelijk langs een groep mannen/jongens geweren in de aanslag vertrokken gezichten en bezwete lichamen. overal waar ik heen kijk staan van die groepjes, ze schieten niet en staren alleen maar alsof er elk moment een gevecht los kan barsten. de politie staat er ook maar bij ze doen niets. ik weet dat ik moest terugkeren maar toch vertelde ik de kinderen dicht bij me te blijven en niet te gaan rennen. door het puin en de groepen mannen heen lopen we door een brede straat. dan zie ik de blokker, er staan steigers voor maar toch zie ik hoe een man de winkel ingaat betekenend dat hij open is. als we binnen zijn ga ik opzoek naar de mascara maar zonder succes. het staat er niet en de winkelbediende is ook geen hulp.


ik denk dat dat het einde was, er kwam later nog een gedeelte achteraan en ik weet niet of dat erbij hoort of niet.
het komt erop neer dat het meisje de mascara bij me had opgedaan en ik aan het werk ging bij een man (wat betekende constant rondjes rennen) maar ik werd ontslagen en wist met moeite nog een beetje geld van de man te vragen. dan herinner ik me alleen nog dat ik voor de spiegel stond en mijn lelijke wimpers me weer aankeken.

9 jaar geleden

Ik weet niet hoe oud je bent, maardat stukje van die kinderen is misschien een soort moedergevoel? Dat je voor iemand wilt zorgen of iemand wil beschermen ofzo? Van die mascara is denk ik gewoon dat je niet tevreden bent over je wimpers en wil dat ze er anders uitzien. Of misschien is er een meisje die je kent met hele mooie wimpers die bepaalde mascara draagt die heel duur is, dus dat je ervoor moet werken om ze te kunnen betalen, en als je ontslagen wordt kun je geen mascara meer kopen? Wel een aparte droom!