Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Uitleg droom tijdelijke blindheid

T. Griffioen
10 mei 2013

Ik heb een terugkerend thema in mijn dromen, al voor zolang ik mij kan herinneren. Vaak ben ik dan (zeer) tijdelijk blind tijdens een cruciaal moment. Kan iemand hier een verklaring voor geven?

Een goed voorbeeld hiervan is al van jaren gelden. Toen droomde ik van een sleehelling, met onderaan een drukke weg. Ik moest dus halverwege de helling stoppen om niet op de weg te komen. Zodra ik mn voeten in de lucht deed om te sleeen zag ik niets meer, en zodra ik mijn voeten weer neerzette zag ik weer gewoon. Vaak om erachter te komen dat ik niet eens in de buurt van de weg was.

Een ander voorbeeld is van een klassieke achtervolging (of tikkertje) rond de tafel. Zodra ik in die positie kom, dan word ik blind, zodat ik niet kan zien of de ander linksom, of rechtsom gaat. Bij een ander voorbeeld moet ik een drukke weg oversteken terwijl ik de bus moet halen. Dan zie ik vlak voor de oversteek niets meer en ren ik op blinde hoop dat er niets aankomt. Het gaat eigenlijk altijd goed in mijn dromen, gelukkig.

In minder sterke vorm heb ik dit ook met traagheid, dat ik opeens in slow motion beweeg, bij achtervolgingen en wegen oversteken. Maar dit komt minder vaak terug dan die blindheid.

10 mei 2013

Hoi T. Griffioen.

Even een paar droom symbolen en wat ze voor jou kunnen betekenen.

Droom je dat je blind bent, dan weiger je de werkelijkheid over een bepaalde situatie onder ogen te zien.

Ben je aan het sleeën in je droom, dan ben je iemand die houdt van plezier en die openstaat voor wat het leven je te bieden heeft.

Word je in je droom achtervolgd, dan probeer je in je echte leven een bedreigende situatie te vermijden.

Ik denk dat jij je afsluit voor het plezier in je leven, zo van ik mag niet genieten, dat denkbeeld kan zijn ontstaan toen je nog jonger was, of in een van je vorige levens.

Kijk maar of je er wat mee kan.

Groeten Hans.