Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Wat betekend dit en wat moet ik doen

9 jaar geleden

Hallo,

Weer eens gedroomd vannacht! Geen droom als een film maar als een soort foto boek, of zo'n kinderboek waar waar 1 plaatje per bladzijde staat. Wel zitten er tussen iedere pagina schutbladen als in een foto boek.

Ik droom oven een vriendin die ik al erg lang niet meer gezien heb, we hebben eigenlijk geen contact meer.

De droom:

Ik droom dat ik de vriendin op haar verjaardag 1 mei bloemen moet sturen, paarse tulpen. In het boek wordt nu een bladzijde omgeslagen, dan zie je het schutblad. Dat is crème kleurig en in het midden staat het telefoonnummer van haar ouders. Dan wordt dat blad om geslagen. Ik zie haar gezicht, rond haar oog en op haar wang is een grote oude blauwe plek. Ze zegt met de fiets te zijn gevallen en botten in haar gezicht te hebben gebroken. Er wordt weer een blad omgeslagen, en weer is daar hetzelfde schutblad. Het wordt weer om geslagen. We staan in de werkplaats van haar man (vriend van mij), hij gaat weg met een vrachtwagen, we zwaaien hem uit. Het blad wordt omgeslagen, weer is daar het zelfde schutblad wat weer om geslagen, dan zijn we in haar keuken. Haar dochter is er ook, (een van een tweeling, jaar of 8) ze is ziek, heeft veel pijn en gaat dood. Er wordt weer een blad omgeslagen, er is weer een schutblad. Dan maak ik de keukentafel leeg en leg haar dochtertje er op en begin met het geven van Reiki. Er wordt weer een blad omgeslagen, weer een zelfde schutblad. Dan vertel ik het meisje dat ik haar niet beter kan maken, maar wel de pijn kan verzachten en dat ze mag lachen, huilen, praten, slapen of gewoon niet hoeft te zeggen. En als ze wil zal ik iedere dag voor haar terug komen om de pijn te verzachten. Er wordt nog een blad omgeslagen, weer is daar het schutblad met telefoonnummer van haar ouders, dan wordt het boek dicht geslagen en wordt ik wakker.

Wat heeft deze droom te betekenen?
Wat moet ik doen? Bloemen sturen op haar verjaardag, dat is geen punt natuurlijk. Maar vertellen over haar gezicht, dat ik droom dat haar dochtertje dood gaat en veel pijn heeft en dat ik dan een Reiki behandeling geef tegen de pijn.
En waarom komt het telefoonnummer van haar ouders op ieder schutblad voor? Ik ken haar ouder, heel aardig maar ook al jaren niet meer gezien. Is het dan soms de bedoeling dat ik hen mijn droom vertel?

Ik hoop dat er iemand iets kan verklaren.

Groeten,
Rob.1 keer bewerkt. De laatste keer was 9 jaar geleden door rob1.

9 jaar geleden

Tulpen duiden op een frisse start. je houdt van het leven. Ook staan tulpen symbool voor geloof, liefdadigheid en hoop. Boeken in je droom staan symbool voor kalmte. Je zal je doel langzaam maar zeker bereiken. Boeken staan ook symbool voor kennis, intelligentie, informatie en wijsheid. Wat voor soort boek zag je in je droom. Het kan een verwijzing betekenen naar een specifiek kennisgebied. Een telefoonnummer in je droom suggereert dat je met iemand contact moet leggen en om hulp (durven) vragen. Let er ook altijd op wiens telefoonnummer je ziet/gebruikt in je droom. Misschien neemt hij of zij je advies niet serieus of luistert deze persoon niet naar je. Een gezicht in je droom verwijst naar de persoon die je aan de wereld wilt presenteren, anders dan je ware zelf. Het kan verwijzen naar confrontatie en je bereidheid om daadkrachtig met problemen om te gaan. Blauw staat voor waarheid, wijsheid, de hemel, eeuwigheid, toewijding, rust, loyaliteit en openheid. De aanwezigheid van de kleur blauw in je droom zou een symbool kunnen zijn voor je spirituele gids en je optimisme over de toekomst. Je bent helder van geest. Ook kan de kleur blauw wijzen op droefheid en verdriet. In je droom wordt iets gezegd over van de fiets vallen, dit betekent dat ze bang is om het leven haar eigen te maken. Een werkplaats in je droom betekent de ontwikkeling van eigen talenten. Je probeert een beter begrip van jezelf te krijgen en te ontdekken wie je bent. Het uitzwaaien van de vrachtwagen betekent dat het overwerkte gevoel dat je hebt, zal verdwijnen. De keuken waar je in staat is een rechtstreekse verwijzing naar je behoefte aan warmte en spirituele geborgenheid. Ook kan het symbool staan voor de verzorgende moeder en veranderingen. De dochter symboliseert het vrouwelijke aspect in jezelf. Ook vertegenwoordigt ze veiligheid in zaken, trouw en tevredenheid in het leven. De tafel verwijst naar samenzijn en sociale en familieverbindingen. Ziekte duid op wanhoop, onplezierige veranderingen en overspannenheid. Ook kan ziekte symbool staan voor een onvermogen om een bepaalde situatie het hoofd te bieden en je ziet ziek zijn als een mannelijke (emotionele) uitweg. Pijn-dromen kunnen problemen met je gezondheid onthullen of je ervoor waarschuwen. Let er ook op waar de pijn zich bevindt, misschien wel even handig om te weten. Je had waarschijnlijk al door dat dit een soort van plakboek is. Eeen droom over een plakboek vertegenwoordigt oude gevoelens en dingen die je misschien vergeten bent. Het plakboek staat symboom voor het verleden en datgene dat je achter je hebt gelaten.

9 jaar geleden

Wil je dus aub wel zeggen waar dat meisje pijn had, dan kan ik je misschien weer verder helpen. Voor meer info kun je me mailen op patrosfibros@gmail.com of een privébericht sturen

9 jaar geleden

Beste Patros Fibros,

Dank voor je reactie. Ik kan er alleen niets mee. Ik had ook al in het droom woordenboek op deze site de betekenis van verschillende woorden gelezen.

Tevens heb je mijn verhaal niet goed gelezen denk ik. Ik heb niet gedroomd over een boek. Mijn droom was in boek vorm.
Als of iemand voorlas uit een boek.

Een opsomming van betekenissen van woorden in een droom geven geen betekenis van een droom, of wat de bedoeling is van de droom.

Dus wat heeft deze droom, als verhaal in zijn geheel, te betekenen?

PS: de dochter van de vriendin heeft pijn, waar weet ik niet.

Aanvullende info: Alle personen in de droom bestaan echt. Dus de vriendin die ik al lang niet meer gezien heb, is echt op 1 mei jarig. Haar man, vriend van mij, ook al lang niet meer gezien, heeft een bedrijf met oa vrachtwagens. Zij hebben 3 kinderen oa 2 meisjes van een tweeling. Het telefoon nummer in de droom (ga ik hier niet geven) is echt het nummer van haar ouders, die ik ook al lang niet meer gezien heb.

Groeten,
Rob.

9 jaar geleden

heb je soms speciale gaven?

ik heb dit soort dromen best vaak
maak je je zorgen om haar onbewust/bewust?
het is alsof die droom vertelt dat in die familie iets niet pluis is, de referentie van de ouders die het boek afsluiten is geen goed teken. ik hoop dat alles ok met hen is

ps ik volg het dromen woordenboek niet, eigen intuitie is veel sterker

9 jaar geleden

Speciale gaven? Volgens ingewijde met speciale gaven, zijn mijn antennes wel groter dan gemiddeld zal ik maar zeggen.
Ik heb Reiki 2 en werk met stenen en kristallen.

Ik denk dat als ik dit droom dat ik me onbewust zorgen maak. Bewust niet. Althans voor dat ik de droom had.
Omdat de droom zo duidelijk was en ik het niet goed begreep stelde ik hier de vraag. Als het een droom was geweest met, laat ik zeggen, minder inpakt, dan had ik er verder niet over nagedacht.

Ik zal eens bij haar informeren of alles oké is.

Als iemand eventueel nog iets kan verklaren, dan hoor ik het graag.

Groeten,
Rob.

9 jaar geleden

hoi rob

ik heb de droom weer even gelezen, hij blijft echt indruk maken. het is alsof het een soort van voorspelling is, voelt ook niet aan als een droom. wat het ook is, nu of een jaar later (datum onbekend) gaat dit gebeuren. heb je al nagevraagd hoe het was met haar?

9 jaar geleden

Hallo Ikkeke,

Ik was de droom al weer vergeten, maar dat komt omdat ik weet hoe het zit en ik me dus geen zorgen hoef te maken.

Ik heb haar de droom verteld, zij schrok er ook van. Maar niet om wat haar zou gaan overkomen, maar meer om wat ik gedroomd had en haar zus had mee gemaakt bijna een jaar eerder.

Zij vertelde:

De dat haar zwager op een dag hun zoontje, nog geen half jaar oud, bijna levens loos uit bed haalde. Dat er veel politie en zieken wagens waren, dat het jongetje door de zieke broeders op de keukentafel is gereanimeerd en daar na met een traumaheli naar R'dam is gebracht. Toen haar zus met spoed naar huis was gekomen, stond zij er op dat haar ouders gebeld werden.

Goed het is niet een op een wat ik gedroomd heb, maar als je de kern woorden neemt uit bovenstaande : kind, helpen op keukentafel, telefoonnummer ouders. Ik schrok zelf ook een beetje van de gelijkenissen.
Alleen raar dat ik dat een bijna een jaar na dato droom. Toch?

Als jij hier een verklaring voor hebt Ikkeke, dan hoor ik het graag.

NB: Ik ken haar zus wel, haar zoontje niet. Haar man heb ik 1 keer gezien een jaar of 5 terug.

Groeten,
Rob.

9 jaar geleden

ik heb hier maar een paar verklaringen voor

misschien dacht ze de dag eerder of hetzelfde moment aan wat er toen gebeurd is en dat je dit onbewust of via een soort van connectie hebt doorgekregen. het is net een stap verder als iemand aanvoelen en weten hoe het met diegene gaat. ik heb vorig jaar toen zelfmoordbeelden gezien/gedroomd van ene goede vriendin en werd huilend wakker. ik had haar daarna een bericht op skype gestuurd dat ze het niet mocht doen. een paar dagen later stuurde ze me wanneer ik dat had gestuurd, wat bleek ze had het op dat moment echt zwaar. ik heb dit amper, maar als het gebeurt is het wel een teken.
dus misschien heb je een soort van band met haar.

of dat dit een belangrijke herinnering is die niet vergeten mag worden, of juist omdat het bijna een jaar geleden is dat dit weer opduikt, het is een dag die jouw vriendin en haar zus niet snel zullen vergeten. dat kan ook een trigger zijn en daardoor ook onbewust optreden in jouw dromen