Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Combinatie Stress & Dromen

Mike van Leeuw
15 april 2013

Goedemorgen Lieve mensen,

Ik zit met een probleem maar heb geen idee hoe ik dit goed moet verwoorden, en hoop dat dit niet te veel de medische kant op gaat..

Ik heb vorige week een hele hele drukke week gehad qua tentamens en meerdere presentaties voor verschillende vakken op het HBO.
Hiervan heb ik de uitslagen nog niet ontvangen maar ben nog niet helemaal zeker van me zaak.
Maar goed, nou ben ik eergister dus naar bed gegaan (23:45) en kon ik mij eindelijk weer even ontstappen, maar op een 1 of andere manier kwam er toen langzaam bij het inslapen een zekere spanning opkomen.
Ik schrok na een minuut of 10 met een negatieve spanning wakker door een flitsend beeld dat ik voor mijn gezichtsveld zag langskomen, ik begon toen ook te zweten..
Ik werd dus wakker en voelde me best wel gespannen hier had ik geen verklaring voor, maar toen werd ik langzamerhand angstig, ik voelde eigenlijk een nachtmerrie opkomen (?! jaa echt is dit wel mogelijk?)
Ik viel dus na een tijdje weer in slaap en toen begon de eerste nachtmerrie, en weet nog best wel veel van de eerste:

- Ik bevond mij in een leeg huis op de grond waarvan de muren kaal waren en er zich geen meubilair in deze ruimte bevond, ik lag op de grond en wou opstaan, dit lukte me niet.
Op een gegeef van moment hoorde ik iemand schreeuwen om mijn hulp, het was een vrouwelijke stem, van wie deze stem was dat weet ik niet, maar ik herkende deze wel ergens van.
Ik probeerde wat terug te roepen maar dit lukte niet, toen op dat moment ik een luide kreet hoorde en een schim op mij af zag komen flitsen en ik vervolgens wakker schrok

Ik weet nog dat ik half wakker was en het idee had half te slapen, dit was een heel raar gevoel en voor ik het doorhad begon er een tweede nachtmerrie.
Het gekke hiervan was is dat deze zich gewoon weer op dezelfde locatie bevondt en de droom zich gewoon weer opnieuw herhaalde alleen was ik mij hier niet bewust van.

Nu vraag ik me af of ik eigenlijk wel echt wakker ben geweest of dit een onderdeel van mijn droom was, die zich op een 1 of andere manier herhaalde.

Vervolgens werd ik echt wakker (00:55) en was ik eigenlijk een beetje verward, ik voelde me angstig en had het idee bekeken te worden.
Ik had toen eventjes me bureaulampje aangezet maar dit stelde mij niet gerust.
Waarna ik uiteindelijk met afleiding van de TV weer moe was geworden.
Ik ben vervolgens 3 keer opnieuw wakker geworden die nacht rond (01:30) - (03:15) - (06:24) ongeveer.
Deze dromen kon ik mij helaas niet herinneren maar ik weet wel dat ze allemaal als onprettig heb ervaard.

Toen ik uiteindelijk wakker geworden ben door de wekker, heb ik nu een hele zware buzz in mijn hoofd en voel ik me dromerig/duizelig/ en heel licht in mijn hoofd alsof ik dit niet allemaal werkelijk meemaak.
Ik had vanochtend even bijna het idee dat ik aan het hyperventileren was, maar kon mij door ademhalingsoefeningen rustig houden.

Ik heb nog steeds progressie geboekt en voel mij moe en heb het idee dat ik een beetje depressief begin te worden?

Heeft iemand enig idee wat er precies aan de hand is want, ik voel me totaal niet lekker..

Met vriendelijke groet,

Mike

15 april 2013

Hoi Mike

Droom je dat je in bed ligt en een nachtmerrie hebt, dan onderdruk je een intens emotionele problemen.

Een huis is een bijzonder sterk en herkenbaar droomteken: het staat namelijk symbool voor je eigen zelf (en ziel).

Je zegt het zelf al het huis was leeg, ik denk dat je even jezelf kwijt bent, ook al omdat jij je zelf hoorde roepen om hulp en op het meest erge moment wordt je wakker, deze droom wil je zeggen laat diploma,s en wat je nog meer bezig houd een poosje met rust en ga je zelf weer terug vinden.

Over het algemeen symboliseren geesten of spoken eigenschappen van jezelf die je vreest. Dit kan bijvoorbeeld een pijnlijke herinnering zijn. Deze droom kan een boodschap afgeven je wat manier van doen moet veranderen, omdat je nu eenmaal verder moet.

En depressief, dat moet je zonder meer van je afzetten, je kan in je zelf zeggen daar wil ik niets mee te maken hebben.

Kijk maar of je er wat aan hebt.

Groeten Hans.

Mike van Leeuwen
15 april 2013

Hartelijk dank voor je berichtje Hans!

Ik ben een aantal jaar geleden mijn beste vriend verloren, door een verschrikkelijke ziekte.
Heb toen die tijd daarvoor therapie gehad om er mee om te leren gaan.
Natuurlijk heb ik dit inmiddels naast me kunnen leggen, maar zal dit onbewust toch iets te maken kunnen hebben in mijn slaap? aangezien je het over iets 'intens' hebt.

Vanmiddag schoot het trouwens me ineens ter binnen dat mijn 3e droom in een klein staatje van bewustzijn was (Lucide)
Maar ik liet me volledig meeslepen in de nachtmerrie, ik ben gewoon nog niet sterk genoeg waarschijnlijk om deze emotionele beelden onder ogen te zien en deze maar te accepteren.

Ik voel me inmiddels al een stukje beter, maar hoop uiteindelijk niet weer zo'n vreselijke nacht te krijgen..

Met vriendelijke groet,

Mike