Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Heftige droom die me niet los laat.

2 april 2013

Afgelopen nacht heb ik gedroomd dat ik achteruit aan het inparkeren was met de auto van mijn man. Een auto die ik perfect weet te besturen. Soms droom ik wel eens dat de remmen het 'net' niet doen en dat ik dan een zachte botsing maak. Vannacht droomde ik dat de remmen het helemaal niet deden. Ik stond letterlijk en figuurlijk bovenop de rem en de auto bleef met volle vaart achteruit gaan. In een poging om het eea te redden gaf ik een ruk aan het stuur en belande ik ergens tot stilstand.
Ik zag mijzelf van buitenaf zitten. Met mijn hoofd verdwaasd tegen de zijruit. Verduft, versuft, maar zeker niet dood.
Een moment later zat ik in een witte ruimte. In een soort van foetus houding opgerold in een stoel. Tegenover mij twee mensen in het wit (volgens mij mannen). Ze waren aan het praten over dat ik rust nodig had en dat het beter was voor mij om me af te zonderen van alles en iedereen. Ik wilde heel graag daarop reageren, maar mijn persoon in die droom zei niets.
Uiteindelijk stonden we op, wilde een van de witte personen mij fouilleren. Waarop ik zei dat ik naakt was onder de handdoek die ik om had, dus dat dat geen zin had.
We liepen de kamer uit en ik kwam mijn zus tegen. Ik gaf haar een enorme knuffel en vroeg haar goed op mijn kinderen te letten.
Toen werd ik gelukkig wakker en ben ik opgestaan om bij mijn kinderen te kijken.
Ik ben zo onder de indruk van deze droom dat het me (het is inmiddels middag) nog steeds achtervolgd.
Ben er zeker van dat deze droom mij wat wil vertellen. Maar wat?
Ik zou het fijn vinden als iemand mij hiermee kan helpen.

3 april 2013

Hoi hinkeltje.

Zo maar een paar droomsymbolen en wat ze kunnen betekenen

Droom je dat je op een parkeerplaats of in een parkeergarage bent, dan is het belangrijk dat je rustiger aan doet en ontspant.

Als je droomt dat je remmen het niet deden, dan is dit een waarschuwing voor een gebrek aan stabiliteit in je leven. Je hebt bepaalde dingen in je leven niet meer in de hand.

Een droom over een witte kamer symboliseert autoriteit, macht en controle.

Een foetus houding in je droom staat voor een nieuw idee of een nieuwe relatie die je aan het ontwikkelen bent.

Een lege stoel staat voor onverwacht nieuws, je zit er in met een foetus houding wat ook een nieuw begin kan betekenen.

Je hoorde het al in je droom. Ze waren aan het praten over dat ik rust nodig had en dat het beter was voor mij om me af te zonderen van alles en iedereen, een tijd van even nadenken waar je mee bezig bent en als het nodig is er verandering in brengen

Als je droomt dat je naakt bent in het openbaar, dan ben je bang dat mensen zien hoe je echt bent.

Zie of gebruik je een handdoek in je droom, dan dien je je emoties onder ogen te zien en een besluit te nemen voordat je verder kunt met je leven.

Dromen over je zus symboliseren bepaalde aspecten van de relatie die je tot haar hebt, zij het onderlinge rivaliteit, zorgzaamheid, veiligheid enz. Je zus zou de nadruk kunnen leggen op jouw rol binnen de familie en het gevoel ergens bij te horen. Het kan natuurlijk ook dat de droom je doet denken aan iemand in het echte leven die erg op je zus lijkt.

Een knuffel is een goed droomsymbool. Het staat voor liefde en tederheid. Het staat ook voor op je gemak zijn en bescherming.


Als je droomt over kinderen verwijst dit naar je innerlijke kind, of duidt de droom op een terugkeer naar een kinderlijke staat. De droom dient als herinnering aan een periode van onschuld, puurheid, eenvoud en zorgeloosheid. Je zou kunnen verlangen naar het verleden en de mogelijkheid om onderdrukte verlangens en onvervulde wensen te vervullen. Neem wat tijd voor jezelf om zo je innerlijke kind te verzorgen.

Kijk maar of je er wat me kan.

Groeten Hans.

3 april 2013

Hoi Hans,

Dank je wel voor de uitleg van de symbolen.
Ik ga hier maar eens mee aan de slag.

Dank
Hinkeltje