Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Laatste dagen voor bevalling

2 april 2013

Hoi iedereen,

Afgelopen nacht heb ik een vreemde droom gehad die me nog steeds bezig houdt.

In mijn droom was ik in het laatste stadium van mijn zwangerschap en ik was bij de dokter in het ziekenhuis geweest en die had me een pilletje gegeven zodat ik binnen 3 dagen moest bevallen. Dit was heel belangrijk want anders zou het niet goed gaan met het kindje.
Hij had ook tegen me gezegt dat ik veel moest gaan lopen. Opeens bedacht ik me dat ik dan maar naar het winkelcentrum moest gaan om alle spullen voor de baby te kopen. (ik had het gevoel dat ik nog niets had gekocht)

De drie dagen gingen voorbij en er was nog steeds geen baby of ook maar enig teken dat de bevalling snel zou gaan beginnen. Ik raakte in paniek toen de 3 dagen voorbij waren en was onderweg naar het ziekenhuis toen ik huilend wakker werd.

Is er iemand die me meer uitleg kan geven over deze droom?

Liefs Sue

2 april 2013

Hoi Sue.

Dat zijn de betekenissen van je droom symbolen en wat ze kunnen betekenen.

Ben je niet (bang dat je) zwanger (bent), dan staat een droom waarin je zwanger bent voor een aspect van je persoonlijkheid of je leven dat je nu aan het ontwikkelen bent, maar waarvan je nog niet klaar bent om erover te praten of er iets mee te doen. Een droom waarin een zwangerschap voorkomt staat voor een nieuw idee of een nieuwe richting of doel.

Droom je dat je naar de dokter gaat, dan heb je zelf het gevoel dat het niet helemaal goed met je gaat. Je onderbewuste vraagt om je aandacht, want ergens zit je niet lekker in je vel.

Droom je over een ziekenhuis, dan maak je je zorgen omdat je het gevoel hebt dat je niet grondig genoeg hebt gewerkt aan een huidig project.

Als je droomt van een pil, dan staat dit voor een periode van heling en een einde aan negatieve ideeën.

Een bevalling staat altijd voor het begin van iets nieuws.

Het getal 3 staat voor.

3: De oplossing van tegenstellingen, van tegengestelde: vader, moeder en kind (het resultaat vd vereniging van man en vrouw, de toekomst barend.)
Synthese; de drievoudige aard van de mens, de eenheid van lichaam – verstand – geest.
De heilige Drie-Eenheid. Brahma – Visnu – Shiva / Scheppende - Verzoenende - Vernietigende.

* Creativiteit, de drie is het element van onze wil, van het idee, en verwijst in die zin naar de geest.
* Expressie en Taal
* De 3 verenigd 1 en 2 en komt tot zelfontplooiing - behoefte aan maatschappelijk samenspel en communicatie.


Het getal 3 - Sleutelwoord: EXPRESSIE en TAAL.

Deze energie gaat over: jezelf te uiten, met name op het artistieke vlak.

Het getal 3 heeft grote behoefte aan zelfexpressie en uit zich vaak op kunstgebied, door literaire prestaties of op amusementsterrein.
In de grond is het getal 3 opgebouwd uit drie delen: fysiek, verstandelijk en geestelijk; deze treden meestal naar buiten in de vorm van verbeeldingskracht, intellect en intuïtie.

Jij praat graag en gebruikt daarbij niet enkel je mond maar ook je handen. De 3 houdt van het leven en piekert zelden; hij is van nature een optimist. Jij vertegenwoordigt jeugd, geluk, verbeeldingskracht, inspiratie, talent en charme. Je getuigt van goede smaak; je bent vriendelijk, liefhebbend, populair, innemend, gevoelig, intelligent en een gulle gastheer of -vrouw. Je houdt van dansen, van kleuren, van alles wat mooi is en je hebt gevoel voor maat.

* Een negatieve 3 is dreinerig, extravagant, ijdel, oppervlakkig, overkritisch, jaloers, spilziek, onverdraagzaam en onbeduidend. Je hebt een neiging tot roddelen en je kan zeer hypocriet zijn; je maakt je zorgen over niets en voelt je voortdurend ten onrechte in je trots gekwetst. Je bent bovendien nogal laf. Je hebt zo'n behoefte voortdurend je gevoelens te uiten, dat je het gevaar loopt door al je geklets de naam te krijgen van een vervelende zeurpiet die nergens meer welkom is. Jij zegt wat je wil, op het moment dat je dat wil en je weet van geen ophouden, je denkt daarbij absoluut niet aan anderen.

De 3 moet zelfbeheersing en geduld ontwikkelen; hij moet zich beter leren concentreren.

Te leren: Zelfbeheersing, geduld en concentratie ontwikkelen.


Als je droomt dat je in een winkelcentrum bent, dan zijn de dingen die je nodig hebt (bijv. aandacht, vriendschap, spirituele steun, etc.) beschikbaar voor je. Het kan zijn dat je moet leren waar je ze kunt vinden, hoe je bepaalt wat je nodig hebt en hoe je kunt vragen om wat je nodig hebt.

Kijk maar of je er wat mee kan.

Groeten Hans.

2 april 2013

Hoi Hans,

Bedankt voor je snelle reactie!

Ik ga dit even op me in laten werken en kijken of er stukjes op hun plek vallen.

Groetjes Sue