Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

een ander geloof in je droom?

F.
1 april 2013

Hallo,

Ik ben erg verward omdat ik gisterennacht droomde dat ik een kruis maakte en bad tot jezus.
Nochtans ben ik heel islamitisch opgevoed. Wat wil dit zeggen?

Groetjes!

2 april 2013

Hoi F

Ben je in je droom aan het bidden, dan moet je leren om je zorgen los te laten en erop te vertrouwen dat alles uiteindelijk wel goed komt.

Als je een kruis in je droom ziet, dan gaat iemand waar je om geeft door moeilijke tijden.
OF
Een kruis staat symbool voor het lijden, martelaarschap, de dood en opoffering. Misschien wil deze droom je vertellen dat je een zware last te dragen hebt. Vraag jezelf eens af wat er in je leven voor moeilijkheden en lijden zorgt.

Zie je Jezus in je droom, dan zullen je grootste doelen verwezenlijkt worden.

Je zult elke situatie ontstijgen en overwinnen.

Je droom symbolen willen jou zeggen het bidden tot Jezus is een verlangen naar een beter leven en je hoeft niet van geloof te veranderen.
Ik heb ooit eens gelezen dat die geloven best samen kunnen gaan.

Kijk maar of je er wat mee kan.

Groeten Hans.

F.
3 april 2013

Bedankt Hans! Heeft er misschien iets mee te maken dat ik erg bezig ben met het Christendom de laatste tijd? In mijn droom moest ik ook kiezen tussen de twee geloven en toen maakte ik dat kruis. Het maakt me zo verward

3 april 2013

Hoi F

Ik denk dat je niet van geloof hoeft te veranderen, het gaat toch om die godheid waar jij in gelooft en als dat zuiver is, is het goed.

Ik schreef al. Een kruis staat symbool voor het lijden, martelaarschap, de dood en opoffering. Misschien wil deze droom je vertellen dat je een zware last te dragen hebt. Vraag jezelf eens af wat er in je leven voor moeilijkheden en lijden zorgt en dat lijkt wel het geloof waar je mee bezig bent.

Het islamitisch geloof wordt tegenwoordig erg afgekraakt en als jou geloof zuiver is, hoef je niet van geloof te veranderen, maar het is, denk ik wel goed om er over na te denken.

Nu ik dit heb geschreven, kan je ook vertellen waarom je de laatste tijd met je geloof bezig bent en waarom jij het gevoel hebt te moeten veranderen.

Groeten Hans.

F.
4 april 2013

Dag Hans,

Ik weet het niet waarom ik me zo voel. Ik begin gewoon sceptisch te worden over alles wat er gebeurd omtrent het islamtisch geloof: doden in de naam van God, twijfel in verhaaltjes, vrouwen die onderdrukt worden, oorlog, Haram en Halal, de mentaliteit, ...

En ik weet waarover ik spreek: ik ben van Tunesische afkomst en het verschil tussen de twee geslachten is wel degelijk veel groter.

Ik zoek gewoon iets waar ik vrede in vind en begrijp me niet verkeerd: ik geloof in God en zijn enigheid! Ik geloof in alle profeten en hun boodschap. Ik kan er met niemand over praten. Daarom zoek ik naar andere dingen en zoek ik mijn toevlucht hier...

Groeten
F.

4 april 2013

Hoi F

Ik wil er best met je over praten dat is geen probleem, ik geloof meer in het spirtichsme dat God alles is om je heen in je zelf en wat andere geloven doen, dat is hun zaak.

Als je door de geschiedenis terug kijkt is het altijd moord en doodslag geweest om het geloof.
Kijk naar het oude testament waar hele volksstammen uitgeroeid werden, neem de kruisridders die er op losmoorden enz.
Je mag van mij nadenken over een ander geloof, maar veel geloven zijn gebasseerd op angst en bloed.
Wil je er dieper op ingaan mag het ook prive of via mijn e-mail adres.
Maar uiteindelijk moet je zelf beslissen wat je gaat doen, als jij je niets van aantrek van wat er in de bijbel of de koran zegt en geloofd dat je het voor je zelf goed doet, hoef je niet van geloof te veranderen.

Sterkte er mee en groeten.

Hans.