Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Depressief zelfmoord

Lien
27 maart 2013

Brrr, ik had vannacht echt een rare droom.

Ik droomde dat ik in de klas zat en we een soort klasgesprek hadden. Opeens hadden we het over depressiviteit en toen vroegen ze "Wie uit deze kans maakt het meest kans om zm te plegen" en toen ging iedereen naar mij wijzen en zeggen wat voor een afschuwelijk mens ik was en toen stormde ik de klas uit en ging op de wc een potje janken. Toen na enige tijd werd er op mijn deur geklopt dat ik moest opendoen maar ik weigerde dit. Toen werd mijn deur opengebroken en sleurden mijn leerkrachten me letterlijk de kamer uit. Ik weet nog dat ik dacht "Wat heb je jezelf aangedaan, waarom? Dit is geen droom, dit is echt, dit is de realiteit". Toen brachten ze me naar mijn vader en die ging me naar een instelling brengen.

Ik kan wel zeggen dat deze droom me helemaal uit mijn sas bracht en ik even niet goed wist waar ik was toen ik wakker werd. Ik vond het best angstaanjagend en was ook helemaal opgejaagd. In ieder geval vraag ik me af of dit misschien iets betekend oid.

28 maart 2013

Hoi Lien.

Droom je dat je in een klaslokaal bent, dan ben je op het moment een belangrijke les aan het leren.

Misschien wil die droom jou zeggen, dat je proberen moet om een andere instellen naar de buiten wereld naar je omgeving moet gaan leren.

Dromen over zelfmoord, dan is het leven op het moment zo frustrerend dat het niet langer op dezelfde manier met een relatie of situatie om wilt gaan als dat voorheen gebeurde.

Voelde je je depressief in je droom, dan vind je het moeilijk om verbindingen te leggen. Je hebt moeite om de oorzaak van je problemen te achterhalen en om de consequenties van je handelen te overzien.

Een wc in een droom staat voor dingen die je aan het loslaten bent of die je mag gaan loslaten.
Dit kan ook betekenen dat je het moeilijk vindt om oude emoties los te laten. Je bent bang dat anderen je zullen veroordelen en bekritiseren als je deze emoties toont.

Droom je dat je huilt, dan helpen je hersenen je om emotionele balans te bereiken terwijl je slaapt. Je uit frustraties die je in je echte leven zouden hinderen.

Een deur die op slot zit, betekent dat iemand iets voor je achterhoudt of dat iemand je ervan weerhoudt om te doen wat je graag wilt. Dit laatste geldt met name als je ergens buitengesloten was. Was je ergens binnengesloten, dan voel je je gevangen.

Zie je je vader in je droom, dan staat dit voor autoriteit en bescherming. Je mag meer op jezelf steunen.

Kijk maar of je er wat mee kan.

Groeten Hans.