Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

nachtmerries!

16 jaar geleden

sinds 3 of 4 weken heb ik last van nachtmerries. niet eentje per nacht maar 2 of 3!! de eerste gaat altijd over mijn vriend, dat hij het uitmaakt. deze droom heb ik 5 of 6 keer per week. het is een paar maanden geleden 2 maanden uit geweest tussen ons. in mijn droom gaat het altijd op een andere manier of om een andere reden maar altijd eindigt het dat hij het uitmaakt. als ik dan wakker word ben ik helemaal de kluts kwijt en soms is het zo erg dat ik mijn vriend bel om te horen dat het maar een droom was. mijn andere nachtmerries die regelmatig terugkomen:
- de meest angstaanjagende gaat over geesten. meestal ben ik dan gewoon (in mijn droom) op mijn kamer als er ineens vanalles gebeurd zoals lichten die aan en uit floepen en dan wil ik weglopen maar voor mijn neus slaat de deur dicht en zit ik gevangen. dan begin ik te roepen op mijn mama dat ze mij moet komen helpen en dan word ik wakker. als ik wakker word ben ik echt verstijfd van angst!
- een andere is dat ik ergens opgesloten zit en dan toch kan ontsnappen en dan als ik begin weg te lopen komt er ineens een tijger achter mij aan. in deze droom kan ik wel ontsnappen en als ik wakker word ben ik precies echt uitgeput van te lopen. het rare aan deze droom is dat ik ook op mijn handen en voeten loop, maar echt heel snel.
- de laatste droom die er is bijgekomen is dat ik word opgebeld en dan wordt er iets gezegd waar ik heel fel bang van krijg. ik weet alleen niet wat er gezegd wordt. in mijn droom gaat de telefoon dan en dan neem ik op en dan zegt iemand iets en gooi ik de telefoon neer en schreeuw ik van schrik. even later gaat de telefoon weer en ik weet dat ik niet moet opnemen en toch die ik het en is het weer hetzelfde. dat gaat zo een keer of vijf en dan word ik gewoon wakker. ik weet niet of het van nut is om te zeggen maar de telefoon in mijn droom is rood.

Siren
16 jaar geleden

Nachtmerries zijn altijd een seintje van ons onderbewustzijn dat we ergens in ons leven over onze grens heen gaan, of dat er iets mis is in onze manier van leven.. je onderbewustzijn wil je iets duidelijk maken, bewust maken van een probleem in jezelf of in je leven, een inzicht geven....
wanneer dit inzicht niet doordringt in je dagelijkse bewustzijn, blijven je dromen je seintjes geven (soms steeds vaker+ heftiger) tot je begrijpt wat je droom je wil vertellen + je er mee aant werk gaat... Je zou de confrontatie met jezelf aan moeten gaan, dan veranderen , verdwijnen je nachtmerries..
Ik weet te weinig van je af, ken je niet goed genoeg om jouw dromen te annaliseren, maar kan wel een paar suggesties geven.
die droom over je vriend kan zijn ontstaan doordat je angst hebt gekregen hem weer te verliezen, een uiting van verlatingsangst..het kan ook zijn dat je onderbewust voelt/weet dat er een reele kans bestaat dat hij weer weggaat+ dat je daarom je reserves moet houden, hij is immers al eerder weg gegaan.. Om die angst te kunnen overwinnen moet je leren onafhankelijker te worden van hem. Oftewel, geniet van het samenzijn, maar zorg dat je een eigen gezonde basis hebt, je hebt hem niet nodig om gelukkig te zijn, ookal zou een eventueel afscheid je verdriet doen, heb vertrouwen dat je dat verdriet wel weer te boven komt + dat je jezelf gelukkig kan maken, genoeg hebt aan jezelf.. Sta niet te veel stil bij de toekomst, liefde kan je niet controleren, misschien blijven jllie bij elkaar, misschien ook niet, zijn jullie nu bij elkaar om iets van elkaar te leren. leef meer in het nu + blijf bij jezelf.

geesten staan over het algemeen voor gebeurtenissen in het verleden, misschien achtervolgen die je? knipperende lampen kunnen een inzicht betekenen die steeds krijgt + dan weer verliest. Je probeert te vluchten voor het verleden, voor een bepaald inzicht, maar er is geen uitweg.. Je voelt je gevangen omdat je jezelf onthoud van een bepaald inzicht, maar er toch steeds mee wordt geconfronteerd? Je moet ergens mee dealen ipv te vluchten, anders blijft het je achtervolgen.
Ga je eens verdiepen in de symboliek van de tijger. deze staat oa voor kracht, intuitie, de maan, gevoel, sensualiteit,lenigheid.. Omdat je op handen + voeten rent, suggureer ik dat de tijger eigenschappen in jezelf vertegenwoordigen die je kracht kunnen geven, kunnen helpen, maar waar je voor wegloopt, bang voor bent..

een telefoontje kan staan voor belangrijke informatie die je krijgt van iemand uit je omgeving. Afgaande op de reactie van jou daarop in je droom, is het informatie die je angst aanjaagt. de kleur rood zou in negatieve zin kunnen staan voor agressie+ pijn.. Kan ook staan voor hartstocht.. Misschien gebeurd er iets in je levenwat je niet onder ogen wil zien, wil je bepaalde informatie niet horen, waardoor deze droomsteeds terugkomt??

Hopelijk heb je hier iets aan.. Succes..
groetjes Siren