Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Ander pleegt zelfmoord

16 februari 2013

Vanochtend droomde ik dat ik op het dak stond van een winkelcentrum bij mij in de buurt. Toen ik van de hoogte naar beneden keek zag ik een onbekend iemand naar iets wijzen naast mij. Ik zag toen dat het een donkere man was die op het randje stond om zelfmoord te plegen. Voordat ik iets tegen hem kon zeggen sprong hij naar beneden. Ik rende snel naar een deur en hoorde de man op de grond landen. Via een trap rende ik naar een beneden verdieping, maar toen leek het niet meer alsof ik bij het winkelcentrum in de buurt was, maar in mijn eigen flat. Van een 1e of 2e verdieping in mijn flat, zag ik de man dood liggen met gebroken benen en armen. Ik zag ook een kind naast hem zitten.
Ik wou toen de lift nemen dat openstond, en rende ernaar toe maar redde het net niet om het te nemen. En werd toen weer wakker.

Daarna droomde ik dat ik bloed aan mijn handen had en het eraf spoelde met helder water. Maar dat was waarschijnlijk omdat ik in mijn droom last had van mijn maandelijkse periode.

Wie weet wat deze dromen betekent? Van de eerste droom schrok ik wel, om iemand zelfmoord te zien plegen en dood te zien liggen. Het is verder niet iemand die ik ken.

Alvast bedankt.

Groetjes,
Naze1 keer bewerkt. De laatste keer was 16 februari 2013 door ButterflyN.

18 februari 2013

Hoi ButterflyN.

Even kijken wat of je droomsymbolen jou te vertellen hebben en wat ze kunnen betekenen.


Pleegt iemand anders in je droom zelfmoord, dan maak je je zorgen om een of andere persoon.
Kijk ook naar de kwaliteiten en karaktereigenschappen van de persoon die doodgaat in je droom. Het kan zijn dat je deze facetten bij jezelf probeert weg te krijgen, je zei dat hij dronken was.

Als je droomt dat je in een winkelcentrum bent, dan zijn de dingen die je nodig hebt (bijv. aandacht, vriendschap, spirituele steun, etc.) beschikbaar voor je. Het kan zijn dat je moet leren waar je ze kunt vinden, hoe je bepaalt wat je nodig hebt en hoe je kunt vragen om wat je nodig hebt.

Een huis of een flat is een bijzonder sterk en herkenbaar droomteken: het staat namelijk symbool voor je eigen zelf (en ziel). De verschillende kamers of etage,s vertegenwoordigen de verschillende aspecten van je psyche, etage,s hebben met je zelf te maken in welk niveau je zit .

Een lift staat in je droom voor welke richting je leven opgaat, je neemt de lift niet, mischien moeite met richting zoeken.

Als er bloed in een droom voorkomt, kan dit verschillende betekenissen hebben. Bijvoorbeeld:

Droom je dat je bloed verliest, dan staat dit voor verlies van kracht. Je voelt je uitgeput of emotioneel gesloopt, het ongesteld zijn.

Een droom waarin je hand voorkomt staat voor je relatie met je omgeving en hoe je contact maakt met de wereld.
Handen staan voor een vorm van communicatie.

Als je droomt dat je hand zelf wast in een bad, douche of vijver, dan staat dit voor bepaalde dingen die je in je echte leven aan het loslaten bent. Dit heeft vaak te maken met gevoelens en emoties.

Water staat voor emoties. Het is heel belangrijk hoe water eruit ziet in je droom.

Schoon helder water staat voor emotionele helderheid.

Kijk maar of je er wat mee kan.

Groeten Hans.

19 februari 2013

Beste Hans,

Bedankt voor uw reactie erop. Er zijn dingen die idd kloppen en waar ik aan moet gaan werken.

Ik heb er heel wat aan. Nogmaals bedankt:)

Groetjes,
Naze

Deze discussie is gesloten.