Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Bleke krab die van mijn buikwond eet

12 februari 2013

Ik heb geen actief droomleven en kan mij dromen nauwelijks herinneren. Nu heb ik vannacht ineens zo intens en actief gedroomd wat grote indruk op mij gemaakt heeft. Ik ben vastbesloten om uit te zoeken wat deze droom betekent omdat ik het gevoel heb dat dit iets belangrijks voor mij betekent. Ik hopo dat jullie mij kunnen helpen.

Ik droomde dat ik in een soort grote hotellobby was, met veel houten wanden en meubels. Ik zag daar een paar goede vrienden van mij, maar ook mensen waar ik goed contact mee had, maar inmiddels jaren niet meer gezien heb. Ik was op een feest en het was erg gezellig. We stonden met de groep in de hoek van de lobby, bij opengeslagen deuren met daarbij een terras. Ik had goede en ´wijze´ gesprekken met iedereen. We dronken glinsterend bier en ook vreemde kleurrijke alcoholische drankjes, een soort honingwijn. Ik vond het heel vreemd dat het al nacht was, maar dat de maan enorm helder scheen, alsof het de zon was, zodat het wel dag leek, maar met een vreemde donkere sfeer aan de uiteinden van wat ik kon zien. Ik herinner me dat ik samen met mijn beste vriend keek naar het licht. Ik kon toen ik op het terras stond, een soort zee of meer zien waar het licht heel mooi maar ook mysterieus op scheen. Het water was kalm.
Daarna was ik in mijn droom aan het slapen, en droomde ik(dus in mijn droom) dat ik heel erge pijn aan mijn buik had. Ik werd wakker uit de slaap(in mijn droom) en zag dat ik een hele grote langgerekte wond aan de zijkant van mijn buik had. Eerst zat de wond aan de rechterkant, maar later aan de linkerkant van mijn buik. Ik dacht in mijn droom dat ik droomde, maar toen zag ik een bleke spinachtige krab over de muur lopen die naar de wond wilde. Ik sloeg hem weg maar hij bleef terugkomen. De wond deed heel veel zeer en toen begreep ik dat ik, in mijn droom, niet droomde, maar dat ik echt een wond had. De wond deed zo´n pijn omdat er veel meer krabben aan de wond zaten. Ze zaten eraan met hun scharen en aten van de wond. Ik sloeg ze allemaal weg, dat lukte bij sommigen pas als ik hun scharen van hun lichaam brak. De krabben aan mijn wond waren grijs, donkerblauw en geel van kleur. Ik zag toen kort de ruimte onder het bed, waar allerlei stukken krab lagen zoals scharen, poten en schilden. De krabben waren een soort van leeg, ik bedoel dat ze niet bloedden als ik ze wegsloeg. De krabben waren op een gegeven moment van mijn wond af, maar de wond gaf een gemene kloppende pijn, maar bloedde niet. Toen zag ik ook dat ik niet in mijn eigen bed, maar in het bed van mijn ouders lag, aan mijn moeders kant. Mijn ouders waren er niet, maar afwisselend een hele goede vriend, die een roes leek uit te slapen, en mijn vriendin, die wakker van mij werd. Het licht aan het plafond scheen de hele tijd een vreemd geel licht. Ik riep dat mijn vriendin de alarmdienst moest bellen, maar dat lukte haar niet. Daarom riep ik dat ik het zelf zou doen. De man van de alarmdienst geloofde mij niet en zei de hele tijd dat ik later maar moest terugbellen. De wond bleef enorm kloppen. Mijn vriendin kwam later weer en zei dat ik vreemde dingen bij mijn nek en onder mijn kin had. Ze veegde het weg en het bleek zeewier en zeepokken te zijn. Ik heb toen iets gezegd dat ik in de zee in slaap gevallen zou zijn.(vandaar ook de krabben?) Uiteindelijk leek niemand mij te kunnen helpen en lag ik alleen in het bed.

Dat was het einde van de droom want toen schrok ik wakker. Ik zweette niet, maar was wel erg warm en het hart klopte in mn keel. Ik heb toen weer geprobeerd te slapen, maar dat lukte bijna niet omdat ik erg angstig was.

Ik kan me de droom nog steeds heel intens herinneren en wat me opviel is dat er ook best veel kleuren in voorkwamen.

Ik hoop echt dat jullie me kunnen helpen of iets meer duidelijkheid kunnen geven.

Alvast dank!

Joris

14 februari 2013

Hi,

Het eerste wat je moet doen als je denkt iets belangrijks gedroomd te hebben, kijken naar wat het meest opviel in je droom. Het geen wat je duidelijk zag waren de krabben die van je aten, hun kleuren en gekleurde drankjes en met wie je daar was en waar je je bevond. Dus dat zijn dan ook de dingen met een boodschap.

een dier in je droom is vaak jou eigen dierlijke kant. Dus zou je het kunnen zien als dat jij degene bent die van je buikwond eet. Een wond staat voor pijn, woede en leed. Wat in dit geval dus zegt dat je je eigen schade toe brengt. Je ziet de krab als symbool hiervoor omdat kreeft/krabsoortige zijwaarts lopen en daardoor word soms word gezien als ongeluksbrenger. Daarnaast hebben de krabben verschillende kleuren en dat zegt ook iets.

Grijs staat voor neutraliserend en stabiliserend. Wat dus lijkt te zeggen dat tijdens het " aanvreten" jij gestabiliseerd en gezuiverd word van iets. Met andere woorden jij vecht ook om jezelf zuiver en stabiel te houden/maken.


Geel staat voor :
intelligentie, herinneringen, dromen, zelfvertrouwen, kennis, visioenen, mentale kracht, inzicht .
Een van deze dingen, neem of ga je van jezelf weg nemen.

Blauw staat voor wijsheid, bescherming, creativiteit, communicatie, genezing, rust, waarheid, slaap, voorspellende dromen, vriendschap, lichamelijke bescherming, hoop, reinigen van de ziel, wegnemen van angsten, tegen negatieve energie, water.


Deze droom heeft twee manieren hoe je het kunt interpreteren.
De ene interpretatie is positief maar de ander wat meer letterlijk en behoorlijk negatief. Dit hand af van de situatie waarin jij je bevind.

Negatief : Omdat je ook een hoop drank ziet in je droom, heel kleurrijk wat dus verleiding weergeeft. En glinsterend bier ( glinsterende dingen staan ook voor verleiding en aantrekkingskracht ) Je met vrienden bent en je wakker word en een vriend slaapt zijn roes uit en je moet het alarm nummer bellen. Zou dit ook kunnen duiden op een drank probleem wat er is of er gaat komen en de krabben staan hierbij symbool voor jou dierlijke ik die jouzelf schade aanricht op heel veel aspecten, zowel lichamelijk als psychisch en tegelijk met jezelf vecht om er vanaf te komen.
Als dit het geval is of je merkt dat je erg van drank houd dan moet je hier wel iets mee doen, want dan is dit een waarschuwing voor je.

Positief : Een andere interpretatie is dat je het wel leuk en gezellig heb en je veilig voelt ( waar je vrienden, vriendin en drankjes ziet en je ligt in het bed van je ouders. Maar dat je toch kampt met spirituele onstabiliteit en negativiteit waar je jezelf van moet zuiveren en dat je dat in je droom deels al deed. Als dit het geval is kun je dit zelf oplossen, mits je je dat zelf lukt. Iedereen heeft zelf die kracht in zich, maar als het niet lukt kun je het best iemand zoeken die jou geest kan zuiveren van energie dat jou niet goed doet, en ook gelijk je geest in balans brengt. Je kunt dit doen door middel van meditatie en je puur en alleen richten op dingen die jij als negativiteit in jezelf ervaart, visualiseer het goed en visualiseer dan dat je dit los laat en jezelf vervolgens vervuld met liefde en positieve energie, dingen war jij je gelukkig bij voelt. Een andere manier is terwijl je doucht bewust douchen en je focussen op een diepe reiniging van je geest en dat je de negativiteit weg spoelt. Je moet wel altijd even iets eten een spirituele handeling wat energie kost, om de energie weer aan te vullen. Een klein tussendoortje voldoet al. Als je dit te hocus pocus vind moet je je maar bedenken dat het puur autosuggestie is. Als je gelooft dat je hoofdpijn krijgt dan krijg je het ook. Zo werkt het ook op een positieve manier.

Ik hoop dat je er wat mee kunt.

14 februari 2013

Oh ik was nog iets vergeten. Dat het op je buik is zegt ook nog iets.Want dit kan duiden op je buikchakra .

Zonnevlecht chakra: Geel
Dit chakra bevindt zich een stukje boven de navel
De lichamelijke link van dit chakra: het middenrif, de maag, nieren, spijsverteringsstelsel en lever.
Het staat voor: zelfbewustzijn, vrijheid van geest, wilskracht, vastberadenheid, kwetsbaarheid, positieve en negatieve gevoelens, vrolijkheid maar ook voor angst.
Bij een niet goed werkend zonnevlecht chakra kunnen klachten op treden als: prikkelbaarheid en zwaar gevoel op de maag

als je zit (of gaat zitten) met mijn eerste interpretatie dan kan dit ook slaan op je lever.