Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

hoge wolkenkrabber

Burcu
9 februari 2013

Hallo,

Ik had vandaag een droom over dat ik met een paar klasgenoten boven op een wolkenkrabber zat die we blijkbaar zelf hadden gebouwd en vervolgens toen we er boven op zaten was er een doos waar we in gingen zitten met ze 5 of 6 en we bewogen veel waardoor de doos van het gebouw viel en we heel rustig naar beneden vielen. Er scheen zon en we hadden links beneden tegenover ons een uitzicht van onze stad Rotterdam dat behoorlijk veel op New York leek. Toen we even in de doos zaten viel ik en een vriendin van me uit de doos en waren we zonder een parachute of iets aan het soort van zeven en vielen we heel rustig naar beneden. Onder ons was een akker en een paar gras velden waar er mensen gingen voetballen en toen we halverwege beneden waren keek er beneden een jongen naar me ongeveer de leeftijd van 13 of 14 jaar met een sigaret in zijn hand en nam een pof ervan. Uiteindelijk toen we beneden waren (ik en me vriendin) kwam er een onbekende man naar ons toe lopen die waarschijnlijk de trainer van de voetballende jongens is en vroeg wat we daar deden en hoe we opeens uit de lucht kwamen maar we reageerden niet op de man en net wanneer we op stonden kwamen de rest van de klasgenoten uit de doos naar ons toe rennen waarvan ik totaal niet weet hoe ze gekomen zijn.

Vervolgens toen ik op een gegeven moment opeens op me school was bij de kluizen en onder de kluizen waren er naast elkaar rode matten. Iedereen had zijn schoenen uit gedaan en ik had me zwart rode Jordans aan. Ik had ze ook uit gedaan en toen iedereen naar de klas liep had ik opeens iemand anders de zwarte hakken schoenen aangedaan waarvan ik ook niet weet hoe maar toen iemand het zei trok ik de hakken uit en deed ik me eigen schoenen weer aan. Iedereen was in de les en ik was nog in de gang met me vader. Me vader zat op een 1 persoon bank en tegenover hem zaten er 2 oude mannen rond de 40 jaar op een normale bank in de gang bij de kluizen en ze begonnen te praten. Me vader haalde een van stof gemaakt iets uit zijn jas zak die binnen in zat. Hij liet het zien aan de mannen en de rest van me droom herinner ik niet meer zoveel.

Kunt u a.u.b me vertellen wat dit droom betekent en graag en liefst ook snel.

mvg.

11 februari 2013

Hi,

Best een lastige droom om te interpreteren. Maar ik heb er het een en ander uit kunnen halen.

Wat ik denk is dat de wolkenkrabber symbool staat voor wat jij en je klasgenoten bereikt hebben, maar vervolgens gaat iedereen in een doos zitten, want zegt dat ook al bereiken jullie veel, jullie jezelf beperken en waarschijnlijk ben je te veel bezig met wat zei doen, en vind je het belangrijk wat hun vinden. Vervolgens vallen jij en je vriendin uit de doos en zweven jullie langzaam naar beneden.
Je moet dit niet verkeerd opvatten maar ook al is zij je vriendin, je moet je niet te veel laten mee slepen. De wolkenkrabber is wat jullie hebben bereikt en jij zweeft samen met haar weer naar de grond, waar je begonnen bent dus.

Bij akkers worden zaden geoogst, wat symbool staat voor iets dat jij en mensen uit je klas hebben gezaaid om te laten groeien. Dit staat dus symbool voor waar je bent gestart.

De voetbal trainer staat symbool voor iemand die een ander iets leert en vraagt aan jullie wat jullie daar doen. Hij vraagt dit omdat jullie veel hadden bereikt en dan weer bij het begin zijn. Maar jullie negeren hem.

De stad die lijkt op Newyork en de 13/14 jarige jongen die rookt( wat erg vroeg is.. en een beetje stoerdoenerij) staat symbool voor de grote onbekende wereld met daarin alle verleidingen waarin je kunt verdrinken.

Wat mij opvalt is dat iedereen uit je klas hetzelfde doet, en elkaar volgt, wat in dit geval niet veel goeds zegt, omdat jullie elkaar mee spelen naar waar jullie zijn begonnen. Je moet goed beseffen wat je bereikt, bereik je door jezelf en wat anderen om je heen doen doet er niet toe. En je moet lekker jezelf zijn, en blijven en je niet laten mee slepen door anderen.

Dat iedereen zijn schoenen uit heeft gedaan en voor de kluis heeft gezet staan denk ik voor luiheid, want die doe je uit als je wilt relaxen of thuis bent. Jij hebt je schoenen nog aan maar trekt ze vervolgens ook uit. Wat je waarschijnlijk deed omdat andere dat ook deden. Nikes en hakken zijn natuurlijk een enorm verschil, je trekt de hakken aan van een ander omdat je doet wat een ander doet, en als het vervolgens word gezegd trek je je eigen schoenen weer aan.

Dit laat zien dat je de meningen van anderen heel erg belangrijk vind, en je daardoor neigt te doen wat anderen doen. Maar hierdoor ga of raak je veel kwijt waar je voor hebt gewerkt.

Dat je vader iets laat zien van stof aan twee andere mannen, moet denk ik iets dierbaars voorstellen wat met jou te maken heeft, misschien is het iets van jou ...een doekje of dekentje uit je baby tijd? waarschijnlijk wil hij daarmee aan twee andere vaders zeggen, dit was van mijn kind. Wat denk ik betekent dat hij je niet niet meer herkend in wie je nu bent of gaat zijn.

Ik hoop dat je hier iets mee kunt.