Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Vreemde droom over ex

Anoniempje
6 februari 2013

Hallo iedereen, ik droomde eerder deze week dat ik in het huis van mijn vriend was, maar met mijn ex. Hij woonde daar. Toen ik huilend en schreeuwend tegen hem zei dat ik terug wou naar mijn huidige vriend, vluchtte ik weg. Ik kwam bij het huis van een vriendin van mij. Maar daar woonde mijn vriend. Iemand enig idee wat deze droom kan betekenen? Alvast bedankt!1 keer bewerkt. De laatste keer was 28 april 2016 door marco.troost.

9 februari 2013

Hi,

Dit betekent denk ik dat je in je hoofd nog bezig bent met je ex, waardoor er geen plaats is voor je huidige vriend, en hij dus niet meer in zijn eigen huis is. Huis staat voor je psyche.
Dus eigenlijk is er geen ruimte voor je vriend in je psyche omdat je ex daar is. Waardoor je vriend bij jou vriendin zit.

Je hoeft je nu niet grote zorgen te maken. Maar Als je in je hoofd te veel bezig bent met je ex is er geen plekje meer voor je huidige vriend. Waardoor hij gaat voelen dat je misschien niet volledig voor hem gaat. Dat hij bij je vriendin zit kan betekenen dat er gewoon weg geen ruimte meer voor hem is, maar het kan je ook waarschuwen dat als je er niet over praat met hem en hij alleen voelt dat je niet volledig met hem bezig bent hij misschien gaat naar iemand die aardig voor hem is, wat misschien wel een vriendin van jou is.
Het wil niet zeggen dat dit gebeurd. Maar je moet je partner wel vertellen dat je je ex nog niet helemaal verwerkt heb, want dan weet hij wat er scheelt en dan hoeft hij niet te denken dat je hem niet meer leuk vind of wat dan ook.

Even uit eigen ervaring gesproken. Ik ben nu 3 jaar met mijn vriend, bijna 4 jaar. En ik heb een hoop vervelende exen gehad, waardoor ik dagelijks nog in me hoofd zit met me exen. Maar me vriend weet dit, en hij weet ook waarom, dus hij hoeft zich geen zorgen te maken. Toen ik dit nog niet had gezegd en hem niet in me buurt liet voelde hij zich eenzaam en was hij bang dat ik hem niet leuk genoeg vond.

Gewoon over praten dus dat je er in je hoofd nog mee bezig bent.

Groetjes,

Tameran wiccan

Anoniempje
12 februari 2013

Hij zit inderdaad nog in mijn hoofd. Alleen heeft dat voor mijn vriend geen vervelende gevolgen. Hij weet dat ik van hem houd en voor hem ga. En hoe kan ik hem uiteindelijk uit mijn hoofd krijgen?1 keer bewerkt. De laatste keer was 28 april 2016 door marco.troost.

14 februari 2013

Het is goed dat hij dit weet. Dus dan is het waarschijnlijk je eigen angst onbewust dat hij je om die reden misschien zou verlaten. Het enige wat je eraan kunt doen is het tijd geven, en het tegen je vriend zeggen als je er mee zit op dat moment. Zodat hij er dan voor je kan zijn. Wat helpt is proberen de negativiteit om te zetten in positiviteit. Dat is natuurlijk moeilijk. Maar vaak word je in een nieuwe relatie getriggert door gebeurtenissen uit een oude relatie, en dat is hetgeen waardoor je bezig blijft met je ex. Steeds als je dit hebt, moet je tegen jezelf zeggen " Dat was toen, nu is het anders, ik heb een hele andere vriend. Zo wordt je onderbewustzijn ook bewust van de verschillen. Het is ook een kwestie van de situatie van toen te accepteren, het is gebeurd, en ik kan het niet veranderen en leef in het hier en nu. Ook kun je de onzekerheden die gekomen zijn door relaties zelf op lossen door de onzekerheden te overwinnen, mits je die hebt dan.

Sommige woorden in relaties kunnen heel hard zijn en omdat je het persoon toen vertrouwde kan het een onzekerheid over iets achter laten, en kan je daar jaren over in zitten. Dan moet je gewoon voor jezelf nadenken, of de woorden wel waar waren, zo niet dan moet je het gelijk los laten. Dingen die wel zo zijn kun je natuurlijk altijd aan werken, dan heeft de relatie geen goed gedaan, maar heb je er toch nog wat lessen uitgehaald. Op deze manier kun je het accepteren.

Dit weet ik puur uit eigen ervaring, omdat ik heel lang gescharreld heb voor ik bij mijn huidige vriend terecht kwam. Ik ben inmiddels al drie jaar samen, en nog steeds wordt ik getriggert door vorige relaties en ervaar ik daardoor soms onzekerheden over. Maar het is heel veel minder geworden. En als je er aan werkt word het bij jou ook zeker minder. Als je nog spullen of foto's van hem hebt, zou je die bijvoorbeeld samen met je vriend weg kunnen gooien, dit helpt ook heel veel om het symbolisch af te sluiten. Bovendien waarom zou je nog iets willen hebben van iemand die nu nog voor een probleem zorgt terwijl je al verder bent met je leven :)

En altijd voor jezelf op komen. een ex waar je je niet goed door voelt past niet langer in je leven. Wat vaak gebeurd is dat je jaren later ineens een vriendenuitnodiging krijgt op facebook of iets, omdat ze gewoon niet zien wat ze aanrichten. En dan mag je best duidelijk zijn wat het met jou heeft gedaan en dat diegene niet langer in jou leven welkom is. En dan niets meer zeggen gewoon blokken. Je hebt niets aan mensen die je meer kwaad dan goed doen.