Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Aantal (terugkerende) dromen

28 januari 2013

Hallo,

volgende week heb ik een presentatie over slaap en dromen en dus ook de betekenis ervan.
Mijn moeder had nu ook een vraag over een droom die ze vroeger vaak had:

In de droom was ze in het bezit van een zwarte Harley Davidson motorfiets. (Ze had daarvoor ook al Harleys gehad.) Deze motor stond bij haar in een hok en af en toe reed ze er op. De motor had een blauwe kentekenplaat en was onverzekerd, maar ze reed er dus wel onverzekerd op. Deze droom heeft ze heel erg vaak gehad.

Mijn eigen droom die ik afgelopen zomer heel erg vaak heb gehad:
Ik fietste met een mountainbike over een heleboel houten obstakels. De obstakels waren van verschillende hoogte en er zat ruimte tussen ze in. Ik sprong dus gewoon met de fiets van het ene naar het andere obstakel, alsof het een soort race was. Je fietste eerst ook een helling op zodat je wat hoger kwam en daarna dus springen. Uiteindelijk viel ik van een enorme hoogte op de grond op de buik. De Fiets was dan opeens weg. Het rare van de val was vooral dat ik echt heel erg de smak kon zien die er gemaakt werd. Het lichaam schokte echt even toen het de grond raakte en dit was vooral een erg heftig deel, het leek ook zo vreselijk echt.
Deze droom heb ik ook gehad dat in de vorm dat ik een andere persoon (ik geloof een jongen) volgde met een fiets over de obstakels en dat de andere jongen een obstakel (altijd hetzelfde obstakel) niet haalde en er van af viel. Ook hier was de fiets opeens weg en de jongen viel op zijn buik met dezelfde smak. Ik stond van die grote hoogte naar deze jongen te kijken.

Iemand enig idee wat deze dromen betekenen? Alvast bedankt.

Liefs.

1 februari 2013

Beste Geesj,

De droom van je moeder heeft er mee te maken dat zei haar motor had moeten verzekeren. De omgeving van de droom is ook erg belangrijk. Deze staat namelijk meestal in verband met de betekenis van de droom. Een 'hok' of schuur symboliseert dat je (on)bewust gevoelens hebt weggestopt. Een motor betekent je machtspositie. Aangezien je moeder hier enkel op rijdt, kan het betekenen dat zij niet erg blij is met de machtspositie in het dagelijkse leven. Dit is alles wat ik er vanuit op kan maken.

Jouw droom betekent dat je, hoe moeilijk het ook gaat worden, de obstakels die je op je levenspad tegenkomt vermijdt of overwint. Ook heb jij behoefte naar balans in je leven, dat je zelf ook dingen wilt gaan bepalen. Het landen op je buik geeft aan wat voor obstakels je wel kunt overmeesteren en welke obstakels niet. In je droom wordt het zo afgebeeld, maar in je echte leven voel je die dingen aan. Ik hoop dat ik jullie kon helpen.

Patros Fibros