Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Droom over iemand die ik ken.

16 jaar geleden

Ongeveer een jaar geleden had ik een nogal enge droom, soort van 'nachtmerrie'. In die droom liep ik gewoon over straat bij mij in de buurt en kwam ik opeens een vriendin van me tegen. Dat is opzich niet zo raar, maar dat komt nog. In die droom droeg ze een lange witte jurk en, hoe kan je het noemen, straalde ze een licht uit. Ze liep verder en ik ging maar achter haar aan, terwijl we niks tegen elkaar zeiden. Op een gegeven moment waren we op een parkeerplaats en toen zag ik dat ze een klein boekje in haar hand had. Soort van zwart dagboekje denk ik. Toen liet ze zien dat ze iets opschreef. Ze schreef 'Ik ben verdrietig' en viel ze daarna in een keer op de grond, alsof ze in een keer al haar kracht kwijt was. Toen lag ze daar met haar ogen dicht. Daarna werd ik wakker.

Nou, ondanks dat het al een jaar geleden is, en het eigenlijk maar een droom was, blijf ik er maar aan terugdenken. Het zit me toch een soort van dwars denk ik. Iemand een idee??

Siren
16 jaar geleden

Heb je deze droom al verteld aan je vriendin?
Misschien Had ze toen echt een moeilijke tijd maar zagen mensen/ jij dat niet omdat ze veel licht uitstraald?
Soms p[ikken we dingen van elkaar op in dromen omdat we verbonden zijn met elkaar.. Soms zegt een droom alleen iets over ons zelf..
Praat erover met die vriendin, misschien geeft dat helderheid?
groet Siren

16 jaar geleden

Nou, het punt is dat ze inderdaad een moeilijk tijd had. Maar dat wist ik dus wel, in die periode heb ik haar ook weinig gesproken en is onze vriendschap heel erg veranderd. Ze gedraagt zich nu heel anders en ze is niet zo zeer mijn vriendin meer, we doen gewoon normaal tegen elkaar maar het zit gewoon niet helemaal lekker heb ik het gevoel. Daarom snap ik ook niet waarom ik nog steeds aan die droom denk, omdat ik eigenlijk wel weet wat er aan de hand is en ik er niks mee te maken heb.
Misschien zit het me gewoon dwars dat ze het me gewoon niet vertelt heeft, ik hoor het altijd via een ander.

Siren
16 jaar geleden

Blijkbaar blijft ze je nog wel veel bezighouden, ookal is de vriendschap veel minder geworden...
Het zou kunnen dat jullie gewoon eens een keer een goed + eerlijk gesprek moeten hebben waarin je uitspreekt wat je dwars zit? Soms kan dat helpen weer nader tot elkaar te komen+ duidelijkheid creeeren.. Confrontaties aangaan kan soms eng zijn, maar meestal is de uitkomst verhelderend + lucht op.. Misschien weten jullie dan beter wat jullie aan elkaar hebben + versterkt dat jullie vriendschap.. of helpt het jullie vriendschap op een gezonde manier los te laten als het zo moet zijn...

Succes + groetjes Siren