Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

volgorde van dromen op jonge leeftijd

Johan
20 november 2012

Hallo, ik heb een vraag. De eerste dromen die ik me kan herinneren (ongeveer 5 jaar) gingen over het bouwen van piramides slaventijd en oorlog.
Ook in die volgorde en het vervelende was dat bij allemaal angst en onderdrukking centraal stond.
Zal kort uitleggen, bij de piramidedroom keek ik altijd naar massa's mensen die helemaal naar de je weet wel zijn.
Al die gevoelens van die mensen kon ik in die droom altijd voelen en ik keek altijd op hun neer ik was een stuk groter.
De slavendroom keek ik altijd met me gezicht naar donkere mensen die roeiden achter iemand die op een trommel sloeg.
En bij de oorlogsdroom was ik op de vlucht voor boel soldaten die me wouden neerschieten en terwijl ik door een bos rende zag ik een bunker en toen ik daar dichterbij kwam zag ik in de kier daarvan twee ogen van iemand en op dat moment was ik diegene in de bunker en zag ik als het ware mezelf op me af rennen haha en ik schoot mezelf ook nog dood! Ook over Hitler gedroomd.
Nou is dat niet zo interessant behalve dat ik 5 a 6 was en van me ouders nog geen tv mocht kijken haha.
Ik kan niets vinden hierover en dacht misschien weet iemand hier wat het zou kunnen betekenen?

Johan

20 november 2012

Beste Johan,

De dromen die je beschrijft hebben eigenlijk niet te maken met angst en onderdrukking, maar over hoe jij de wereld ziet.
In feite droom je telkens hetzelfde maar in een andere vorm en tijd.
Ook kan het zijn dat je dit droomt omdat een vorig leven van jou je iets wil duidelijk maken.
Als dit niet zo is kun je proberen om door je energie op de droom te richten je er achter kan komen wat het kan betekenen.
Zoiets droom je niet zomaar en volgens mij zit er in elke droom wel iets of iemand die je herkent.

Patros Fibros

Johan
20 november 2012

Hoi Patros,

Bedankt voor je snelle reactie :) mijn kennis van de wereld moet dan van een vorig leven zijn want op die leeftijd heb je nauwelijks beeldvorming van dit leven denk ik. Ik begrijp je punt over dat ik hetzelfde droom op de oorlogsdroom na. De andere 2 bekijk ik als het ware de gebeurtenis dus kan je denken dat ik meekeek ik bedoel wat ik droomde kwamen ze pas later achter, laat maar zeggen dat ik ook weet wat de boodschap is in een vrijmetselaarstempel, zwaartekracht namelijk, had iemand in Engeland ook door.
In de oorlogsdroom doe ikzelf mee aan de droom en dat is een groot verschil met de andere 2 want dan zag ik de droom op afstand en hier speel ik erin mee.
En wat betreft over mensen die je kent haha dan gaan we voor mij een heel ander gebied in want ik droom over mensen die overleden zijn die dicht bij me stonden waar ik gewoon mee praat over dingen en ik antwoord hun vragen echt te vaag in een bos aan een witte ronde tafel best eng af en toe.
En als ik me energie richt op me droom, dan ga ik voor het slapen alleen maar denken aan het hele feit word ik waarschijnlijk wakker in me droom en dat is een keer fout gegaan :( laat maar zeggen dat ik erg veel moeite had om wakker te worden.

Johan

19 maart 2013

Sorry dat ik wat laat reageer.

Maar de oorlogsdroom heeft wel degelijk met de andere twee dromen te maken. Je voelt je namelijk onder druk gezet en je voelt je zelf bedrogen. Dat je wordt doodgeschoten duidt er op dat iemand jou kwaad probeerd te doen of jou schade wil toebrengen