Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

wat kan het betekenen?

16 jaar geleden

de laatste tijd droom ik steeds hetzelfde.
iedergeval paar keer per week krijg ik die droom terug.

het begint bij mijn oude huis daar zijn dan 2 mannen, twee kwaadaardige mannen. ik ren dan weg en ze sturen een uil op me af, dat die uil mij moet volgen. ik ben natuurlijk harstikke bang, maar ik weet ook precies waar ik heen moet rennen naar een soort garage daar achter staan nogal wat bomen en struiken daar ren ik door en dan is daar een oude groene deur die loop ik binnen, loop de trap af en ik kom in een lange ''kamer'' helemaal oud en onbewoond met wat graffiti op de muur aan einde van die kamer zit een jongen wie ik leuk vond, heel erg leuk maar ik heb het opgegeven omdat hij een vriendin heeft. daar ren ik dan naar toe en begin met hem te praten, opeens is die kamer boven de grond en zitten we samen in een doorzichtbare tent, we praten gewoon totdat hij roept dat de uil op me af komt ik duik in elkaar maar de uil bleef voor de tent en pikt op mijn hoofd, ik kijk de uil aan en aai hem en de uil vliegt weg en ik zeg tegen die jongen; hijs eigenlijk best lief he!

en dan stopt het. iedere keer gaat het zo en iedere keer komt er een stukje bij en de uil verandert steeds van kleur. nu was hij wit, vorige keer donker bruin en daarvoor grijs.
weet iemand wat het betekent? of kan betekenen?

Loes
16 jaar geleden

Ik heb voor je gekeken hier op de site, wat een uil betekend in je droom:
Een uil staat symbool voor wijsheid, inzicht en deugdzaamheid. De uil is daarentegen ook synoniem voor de duisternis en de dood.<br /> <br /> Wanneer je een uil hoort roepen, duidt dit vaak op tegenslag. Het wordt gezegd dat dit roepen verwijst naar de dood die naderbij komt, in het kielzog van geluk en gezondheid.<br /> <br /> Als je droomt over een dode uil, suggereert dit een ontsnapping aan slepende ziekte en de dood. De dood kan in deze context beschouwd worden als een symbolische dood: als een belangrijke verandering in je leven.

Dat die kleuren van de Uil steeds veranderen betekent waarschijnlijk een soort gevoel dat je op dat moment hebt, want kleuren in een droom zeggen heel veel. Groen staat bijvoorbeeld voor rust en Oranje voor kracht. Ik weet toevallig niet uit mijn hoofd wat bruin of grijs is, maar dat zou je ook wel op deze site kunnen vinden denk ik.
Ik hoop dat je hier wat aan hebt.

Groetjes,

16 jaar geleden

oke, ik zal is even voor de kleuren kijken ^^


dit vond ik over grijs;
Als je droomt dat je haar grijs is of grijs wordt, duidt dit erop dat je bewust wordt van iets belangrijks. Grijs haar is een symbool van wijsheid en inzicht.


Ik kan niet echt inbrengen wat die wijsheid & inzicht zou moeten betekenen xD1 keer bewerkt. De laatste keer was 16 jaar geleden door -Melissaaa!.

16 jaar geleden
Beheerder

weetje wat er ook uitkomt?
de uil waar je bang voor was, steld zegmaar een angst voor, maar misschien moet je zo'n angst eens van de andere kant bekijken waardoor het veel minder erg is. de uil staat voor wijsheid dat is duidelijk, maar misschien wil jej bewust of ombewust wel niet verder kijken in de waarheid, want het staat ook voor inzicht, omdat je dan denk dat je ergens achter komt wat je niet wil weten. bv. jij denk dat je vriend vreemt gaat maar je wil het niet bewijzen om bij hem te blijven. het is maar een voorbeeld. misschien moet je (een bekende uitdrukking) eens je hooft uit het zand halen en eens verder kijken in de waarheid, dan valt het misschien uiteindelijk allemaal wel mee net als de uil.

16 jaar geleden

dat zou het misschien kunnen zijn, omdat ik best wel bang ben om de waarheid te weten.

16 jaar geleden
Beheerder

knap dat je dat kan toegeven meisie

16 jaar geleden

dat durf ik niet altijd hoor.

Maar volgens mij weet ik wat het was.
Die jongen die er de laatste keer in voor kwam, ik zat mezelf gewoon altijd aan te praten dat hij mij ook leuk vond en wou de waarheid gewoon niet weten & sinds kort heb ik het hem gewoon vertelt en hij heeft vertelt dat hij me niet leuk vond..
en sindsdien heb ik die droom niet meer en de waarheid heb ik gewoon geaccepteert ^^