Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

dromen over vorig huis en water

6 november 2012

Hallo allemaal,

Vannacht had ik een vreemde droom. Ik zag mijn vorige huis en ik was verbaasd, o ja, dat huis heb ik ook nog dacht ik. Het was leeg, er lag alleen maar rommel zoals grote stukken plastic die om artikelen gezeten hadden. Mijn bankje stond er wel maar dat was raar want die had ik verkocht (ik vond het destijds jammer want ik vond dat bankje heel leuk.) Opeens wist ik ook in mijn droom dat het huis ook al lang geleden verkocht was en vond ik het heel vreemd dat ik daar was. De indeling van het huis was heel anders en toch wist ik dat het mijn vorige huis was.
(Het was het huis dat ik toentertijd gekocht had na mijn scheiding en waar ik al bijna 17 jaar niet meer woon.)

Ook droom ik de laatste tijd veel over watervallen en mooie kabbelende beekjes.

Kan iemand mij vertellen wat het betekent?

343
6 november 2012

Een huis is altijd een afspiegeling van jezelf. Dit heeft voor mijn gevoel dus meer te maken met oude delen van jezelf (je woonde er vroeger). Dingen uit je verleden die je grotendeels hebt losgelaten (het is immers helemaal leeg), maar de basis staat nog (het huis) en er ligt nog een klein beetje rommel. Symboliek is vaak voor iedereen verschillend en het helpt om de droom door te lopen en kijken of je bij het gevoel kunt dat je in die droom had. Dat het het huis na je scheiding was zegt ook veel. Dat is allemaal voorbij en je hebt het laten gaan. En het bankje? Is dat een deel van jezelf dat je niet hebt kunnen meenemen naar je 'nieuwe leven'en/of je nieuwe zelf? Is er een waardevol deel van jezelf dat je vergeten bent (toen bent kwijt geraakt) en nu ook graag nog onderdeel van jezelf wilt maken? Waar staat het bankje voor jou voor?

Water staat voor emoties. Die kabbelende beekjes staan er ook voor dat je in een prettig vaarwater zit, dingen onder controle hebt en mee gaat met de stroom (van je leven). Klinkt alsof je in een aangename fase van je leven zit. Klopt dat?

Hoop dat je er iets aan hebt.

6 november 2012

Dankjewel voor je reactie,

Bijzonder om te lezen want ik ben inderdaad erg bezig met dingen loslaten en zo te zien ben ik een heel eind op de goede weg. Prettig om te lezen!
Het gevoel in mijn droom was vooral verbazing dat ik dat huis nog had! En later (ook in mijn droom) het besef dat het verkocht was en verbazing dat ik eerst dacht dat het niet zo was.
Het bankje was destijds iets waar ik heel blij mee was omdat het een van de eerste dingen was die ik helemaal zelf, naar eigen smaak kon aanschaffen, zonder gedoe en ruzie. Waarschijnlijk is het daardoor een waardevol deel van mezelf, het was mijn eerste stap naar zelfstandigheid. (Ik vond het vervelend/ jammer dat ik dat toentertijd weg 'moest' doen wegens een ander huis waar het niet paste.)

Mijn leven begint zo langzamerhand wel in rustiger vaarwater te komen en inderdaad het besef dat de wereld doordraait en niet stilstaat door gebeurtenissen. Het voelde in mijn droom echt alsof mijn leven een duwtje kreeg, alsof dat beekje wilde zeggen... ga door. Ook de droom over de waterval voelde heel goed. Die was heel helder en bruisend en mooi.

Nogmaals dankjewel, heel bijzonder dit te weten.

343
7 november 2012

Hi Brenda,

Fijn dat je er wat aan hebt!
Mooi ook dat je het bankje dus eigenlijk hebt behouden in de droomwereld! M.a.w.: de zelfstandigheid en je leven leiden naar jouw smaak!

Groetjes!

12 november 2012

En nu had ik alweer een heel rare droom. Deze keer regende het heel hard en ik zag een stel katten een paar hokken onder een afdak duwen. Een kat (die droog zat) had een open buik, ze bloedde niet en het ging wel goed met haar, ze zat op haar kont en haar rug tegen een muur, achterpoten op de grond liggend, uit die open buik kwamen jonge katjes springen met verbaasde snoetjes en parmantige staartjes. Ik ben gek op katten dus vond dat laatste heel leuk.


(Ik had een heel akelige documentaire op tv gezien waarin een varkenskop werd afgesneden, misschien daardoor die open buik)

Weet je wat dat kan betekenen? Gek ik droom ineens achter elkaar.



1 keer bewerkt. De laatste keer was 12 november 2012 door Brenda6.

Reina
25 februari 2015

Ik droom nog vaak over mijn vorig appartement waar ik graag woonde,
Ik droom dan dat ik de sleutel nog heb van het appartement en kan dan overdag binnen gaan.
Het is gewoon fijn om daar nog te komen.
Tegen de avond als ik weet dat de huidig bewoner naar huis gaat komen van zijn werk, moet ik maken dat ik op tijd daar weg ben.
Even zeggen dat ik waar ik nu woon , niet graag woon.





Deze discussie is gesloten.