Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Terugkerende droom over ongelukken

1 november 2012

De afgelopen 2 weken heb ik, voor zover ik kon onthouden, 4 dromen gehad die zich allemaal op de zelfde plek afspelen. Namelijk op de weg rond een bos bij mij in de buurt, meestal zit ik bij iemand in de auto. Om makkelijk de omgeving te schetsen: bij weg 1 ligt het bos aan de linker kant en aan de rechterkant zijn weilanden. Aan het einde van weg 1 is een T-splitsing naar weg 2.

De eerste keer zat ik achter in een auto (een witte Peugeot Partner) op weg 2, richting weg 1, mijn tante zat achter het stuur met mijn vader als bijrijder. In een bocht raakte de auto in een slip en we volgen van de weg. De auto vloog behoorlijk lang door de lucht, over een stuk water die er in het echt niet is. Het leek er op dat we de overkant zouden halen, maar we vielen toch in het water. Ik kon uit de auto komen, maar mijn vader en tante bleven zitten. Mijn tante was hopeloos gas aan het geven, dus besloot ik al zwemmend de auto naar de kant te duwen, waarop mijn tante uiteindelijk de waterkant kon oprijden.

In mijn tweede droom liep ik door weg 1 (van weg 2 af). Vervolgens kwam er een enorme vrachtwagen van PostNL langs me heen razen, hij was misschien wel 4 keer zo groot als een normale vrachtwagen. Nadat hij me heeft gepasseerd raakte hij zo'n 10 meter voor me van de weg af. Vanaf dat moment zag ik de vrachtwagen uit helicopter-zicht. De vrachtwagen rolde honderden meters met een hoge snelheid over de weilanden en kwam met een grote knal tot stilstand tegen een boerderij. Het was groot nieuws, maar niemand geloofde dat ik ooggetuige was.

In de derde droom was ik een stagiair bij het bedrijf van mijn pas overleden oom (wat zich daadwerkelijk aan weg 2 bevind). Ik begon een meisje die daar ook stage liep, leuk te vinden. Toen het nieuws kwam dat ze weg ging, heb ik afscheid genomen. Maar voordat ze weg was besloot ik spontaan met haar mee te gaan op reis. Ik sprong in de 2e auto (alweer een Peugeot Partner, nu in het blauw) en reed voorop (ik reed niet zelf). Eenmaal op weg 1, na het bos, was de bestuurder wel erg roekeloos aan het rijden. De auto schudde aan alle kanten en ik zocht hopeloos naar de gordel. Maar voor ik het wist botste de auto ergens tegen aan en werd ik wakker.

In mijn 4e droom, waar ik net mee wakker werd, was ik met een kameraad een auto aan het uitzoeken. Hij koos de rode Volvo (wat eigenlijk een Volkswagen Bora was) en we gingen een proefritje maken. Ik zat naast mijn kameraad voorin en de verkoper zat achterin. Het bedrijf bevond zich op de plek van een boerderij aan weg 1. De verkoper gaf instructies van waar we heen moesten en hoe we moesten rijden (als een rij instructeur). Met een onrealistisch scherpe bocht reden we weg 2 op, waar het heel druk was. Ik hield m'n hart vast, want hij reed veel te snel over de weg en pakte bochten heel onverantwoordelijk. Gelukkig ging alles goed.
Iets verderop waren heel veel winkels en het was er erg druk (in het echt zijn daar alleen weilanden het wat boerderijen en bloemisterijen). Hij scheurde overal veel te snel langs heen, zelfs door de meest smalle openingen. Ik had continu het gevoel dat we elk moment een ongeluk zouden krijgen, maar dit keer ging alles goed, ondanks zijn rijgedrag.

Heeft iemand enig idee waarom ik deze dromen heb? Steeds op de zelfde plek en vergelijkbare situaties?
Het is voor mij jaren geleden dat ik een terugkerende droom heb gehad. Ik ben nu 21 en de laatste keer was voor mijn 10e.