Dit forum liep van 2008-2020, is nu gesloten en te bekijken als archief. Berichten plaats je in het nieuwe droomforum

Dromen over psychiatrische stoornis en agressie

31 oktober 2012

Ik had afgelopen nacht een hele realistiche nachtmerrie, toen ik wakker werd lag alles wat om mijn bed heen stond op de grond en lagen mijn benen open door het krabben. Daar ben ik ontzettend van geschrokken, dus ik hoop dat iemand mijn droom misschien kan verklaren.. Ik heb deze droom beleefd vanuit mezelf, wat alles nog enger maakt.

Het begon in mijn ouderlijk huis, ik was woest. De reden weet ik niet, maar ik voelde me opgefokt en aggresief. Mijn ouders bleven bij me zitten en hielden me in de gaten. Uiteindelijk ben ik 'ontsnapt' uit mijn ouderlijk huis. Ik pakte een stok en het moment daarna stond ik in een woning in het dorp, ik probeerde een onbekende dorpsgenoot met de stok te slaan. Dit lukte echter niet, omdat de stok te lang was. Al snel had ik een kortere stok gepakt en begon ik te slaan tot de dorpsgenoot knock-out op de vloer lag. Daarna ging ik van huis tot huis om allemaal, raar genoeg onbekende, dorpsgenoten in elkaar te slaan.
Op dat moment kwamen er politiewagens aan. Ik wist dat iemand de politie had gebeld en mijn ouders de crisisdienst van de GGZ in hadden geschakeld. Ik werd opgepakt en naar een afgelegen instelling gebracht.
Daar kreeg ik een scheurjurk aan en werd ik in een separeercel gestopt (iets wat ik helaas in werkelijkheid regelmatig mee heb gemaakt). Na een tijdje mocht ik op de afdeling komen. Er waren allemaal rare regels: ik had geen toegang tot internet, telefoon of mijn mobieltje, ik mocht geen bezoek ontvangen, iedereen droeg dezelfde kleding en bepaalde vrijheden moest je verdienen. Er was een straf- en beloningssysteem.
Daarna bevond ik me in een binnentuin (een tuin met hekken en muren erom heen) en ik ontsnapte. Ik vluchtte naar mijn ouders en kwam ondertussen langs de woning tegenover mijn ouderlijk huis. Daar waren twee mannen aan het klussen en de woning was opeens een dorpscafé met garage. In de garage stond een enorme gastank, die ik open draaide. Vervolgens gooide ik mijn Zippo, brandend, naar de gastank en ontstond er een lichte explosie gevolgd door een grote brand. Ondertussen rende ik hysterisch naar mijn vader die voor huis stond te kijken naar de brand. Uiteindelijk bracht ik huilend uit dat ik de brand gesticht had omdat het moest van de stemmen in mijn hoofd. Mijn vader sloot me op in de kelder, waar ik een pot kapot gooide en mezelf open begon te krassen met een stuk glas. Overal was bloed.
Toen schrok ik wakker.

3 november 2012

Hoi AmberD

Deze droom gaat ook heelmaal over je zelf, alle opgepropte emoties komen met zo,n droom naar buiten, het begint met je controlerende ouders, die jou constant in de gaten houden.
Je probeert op allerlij manieren om aandacht te krijgen voor je zelf, het verrot slaan van mensen, het in brand steken van die tank.
Je gaat naar je vader toe en die luistert weer niet en gooit je in de kelder waar je je zelf je ziel verminkt.

Dat begrijp uit je droom

Ja wat kan die droom voor jou betekenen, ik denk dat je meer aandacht voor je jezelf moet vragen, soms is hyno en regressie therapie nodig om al die opgeslagen gevoelens los te laten, zodat jij je zelf wer terug hebt gevonden.

Kijk maar of je er wat mee kan.

Groeten Hans.